Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Bredlijs pret Pakjao VSB kanālā

Bredlijs pret Pakjao VSB kanālā
Elvis Mihaiļenko
Foto: VSB

Naktī no sestdienas uz svētdienu "Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā gada boksa cīņu – Pasaules Boksa Organizācijas (WBO) čempions pussmagajā svarā Tims Bredlijs aizstāvēs savu titulu cīņā ar Maniju Pakjao. Nenokavējiet boksu ekskluzīvi "Viasat Sport Baltic” kanālā!

Amerikānis Tims Bredlijs ir ne tikai WBO čempions pusvidējā svarā, bet arī TOP 3 bokseris žurnāla "Ring" un ESPN versijās absolūtajā (pound for pound) vērtējumā. Turklāt neskatoties uz diviem zaudējumiem 2012.gadā, arī Manijs Pakjao joprojām ir TOP 10 pound for pound bokseris – Ring versijā filipīnietis ir septītais, ESPN piektais. Bredlija un Pakjao pirmajā cīņā pirms gandrīz diviem gadiem tiesneši skandalozi atdeva uzvaru amerikānim. Speciāla WBO komisija astoņas dienas vēlāk atkārtoti noskatījās cīņu un visi pieci tiesneši atdeva uzvaru Pakjao 117-111, 117-111, 118-110, 116-112 un 115-113.

Tomēr WBO noteikumi neparedz cīņas iznākuma mainīšanu un rezultāts palika spēkā. Pēc pusgada Pakjao ar satricinošu nokautu sestajā raundā zaudēja arī meksikānim Huanam Manuelam Markesam. Kaut arī daudzi uzskatīja, ka tās varētu būt beigas Pakjao karjerai, pagājušā gada novembrī Manijs atgriezās ringā un ar vienprātīgu tiesnešu lēmumu uzvarēja amerikāni Brendonu Riosu. Bredlijs kopš pirmās cīņas ar Pakjao ir uzvarējis arī krievu Ruslanu Provodņikovu un vēl vienu Manija pāridarītāju Huanu Manuelu Markesu.

VSB komentētājs Elvis Mihaiļenko: “Šī pilnīgi noteikti būs viena no lielākajām gada cīņām. Daudzi par favorītu uzskata Bredliju, bet es tā īsti nedomāju. Arī šoreiz ļoti svarīgs būs sākums un arī tas, kā abi bokseri jutīsies psiholoģiski. Ja Pakjao pārtvers iniciatīvu, viņš var Bredliju nokautēt jau pirmajos raundos, var cīņas vidū un var arī beigās. Ja filipīnietis pārdegs, kaut arī es nekad neesmu redzējis, ka Pakjao nervozētu, priekšrocības būs Bredlijam. Bet amerikānis var vinnēt tikai pēc punktiem. Nedomāju, ka šoreiz cīņu izšķirs slikti tiesnešu lēmumi, kā tas bija viņu pirmajā cīņā. Ja Pakjao uzvarētu pēc punktiem, visiem ļoti izdevīga būtu trešā, izšķirošā cīņa. Abi divi bokseri šobrīd ir labā formā, pārliecināti par saviem spēkiem. Bredlijs pēc uzvaras pār Markesu, Pakjao pēc labas atgriešanās cīņas ar Riosu. Es dodu 60 pret 40 par labu Pakjao.”

Bokss kanālā VSB:
• Svētdien, 13.aprīlī 4:00 WBO titula cīņa pusvidējā svarā. T.Bredlijs – M.Pakjao

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa
"Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja