Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņas fināls futbolā šogad tiešraidē Sportacentrs.com TV

Jānis Celmiņš

Nacionālās apraides kanāls Sportacentrs.com TV piedāvās Latvijas kausa izcīņas fināla tiešraidi starp FK “Liepāja/Mogo” un “Riga” FC.

Šī ir pirmā reize, kad Sportacentrs.com TV pārraidīs Latvijas kausa izcīņas finālu. Tie fani, kuri neredzēs maču klātienē Skonto stadionā, varēs skatīties spēli nacionālās apraides kanālā Sportacentrs.com TV visā Latvijā.

Jānis Cīrulis Sportacentrs.com TV vadītājs: “Jau vairākas sezonas esam demonstrējuši saspringtās un interesantās Latvijas kausa izcīņas spēles. Mums ir liels prieks, ka šogad turnīra galveno spēli tiešraidē demonstrēs nacionālās apraides kanāls Sportacentrs.com TV. Gaidām lielisku cīņassparu no abām komandām. Līdzas spēlei būs arī raidījuma “#FUTBOLBUMBAS” viesošanās ārpus studijas ar ekspertu viedokļiem.”

Kamēr 2015. gada Latvijas čempiona FK "Liepāja" neilgajā vēsturē tas būs pirmais kausa fināls, rīdzinieki tajā jau spēlēja šā gada maijā, savās mājās, "Skonto" stadionā, dramatiskā finālā tikai pēcspēles sitienu sērijā piekāpjoties citam Kurzemes klubam "Ventspils" (2:2, 5:6). "Riga" FC vēl ne reizi nav izcīnījusi kādu no lielajām Latvijas futbola trofejām.

Intriģējošu dueli sola arī rīdzinieku un liepājnieki savstarpējās spēles šajā Virslīgas sezonā. Pirmajā kārtā rīdzinieki, pateicoties Latvijas izlases kapteiņa un liepājnieku bijušā aizsarga Kaspara Gorkša sitienam ar galvu, izbraukumā uzvarēja ar 1:0, bet nākamajā aplī liepājnieki, pateicoties Artūra Karašauska diviem precīziem sitieniem, revanšējās ar 2:0.

Nākamajās spēlēs uzvarēja mājinieces, turklāt to izdarīja, izskaņā dažu minūšu laikā no 0:1 panākot 2:1. Liepājniekiem trešajā aplī tam bija vajadzīgas sešas minūtes, bet rīdziniekiem pēdējā aplī "Skonto" stadionā – vien piecas minūtes. Abas komandas vada ārzemju speciālisti. Pie kurzemnieku stūres ir Latvijā teju 20 gadus spēlējušais un trenējušais gruzīns Tamazs Pertija, bet rīdziniekus sezonas beigās sapurinājis bijušais Slovēnijas izlases vadītājs Slaviša Stojanovičs.

Skaties spēles tiešraidi starp FK “Liepāja/Mogo” un “Riga” FC, 18.oktobrī plkst. 19.00, Sportacentrs.com portālā vai nacionālās apraides kanālā Sportacentrs.com TV.