Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

"Motosports-Elkšņi Racing Team" uzvar "Battery Superkauss" komandu ieskaitē

Andrejs Siliņš

"Motosports-Elkšņi Racing Team" uzvar "Battery Superkauss" komandu ieskaitē
Foto: Rolands Rudītis

"Battery Superkauss" finālā 4. septembrī vērojām ne tikai aizraujošas cīņas individuālajā vērtējumā sportistu vidū, bet arī komandu savstarpējo sacensību. Par uzvarētāju komandu ieskaitē kļuva "Motosports-Elkšņi Racing Team".

Intriga par uzvarētāju saglabājās līdz pēdējam brīdim, jo komandas uz Fināla posmu bija gatavojušās īpaši cītīgi, piesaistot ne tikai vietējos, bet arī ārvalstu sportistu papildspēkus. Tā, piemēram, „Motosports-Elkšņi Racing Team” uz Finālu bija piesaistījuši GP MX1 dalībnieku Tom Soderstrom no Zviedrijas. Un ne velti. Zviedrs komandai izcīnīja ievērojamu punktu skaitu un nenoliedzami bija liels balsts komandai ceļā uz uzvaru.

„Motosports-Elkšņi Racing Team”, kas uz Fināla posmu devās, kopvērtējumā atrodoties 2.vietā, izdevās izcīnīt uzvaru gan Fināla posmā, gan arī „Battery Superkauss” 2011.gada sezonas kopvērtējumā un, kā teikts komandas mājas lapā: „beidzot gāzt no troņa Motokurzemes komandu, kura šajā tronī bija uzturējusies jau kopš Superkausa pastāvēšanas vēstures.”

Jau uzreiz pēc apbalvošanas uzvarētājkomandas vadītājs Fīlips Kempelis norādīja, ka uzvara būtu vēl saldāka, ja Finālā būtu piedalījušās visas komandas, domājot „Rodeo MX Racing Team”, kas Saldū nestartēja pilnā sastāvā. Tomēr Kempelis pauda gandarījumu par šo sasniegumu, jo komandas mērķis ir sasniegts, vienlaicīgi sakot paldies visiem sportistiem, kas atbrauca uz „Battery Superkauss” Finālu: „Šo rezultātu radījām mēs visi kopā!”

Otru vietu komandu vērtējumā Finālā izcīnīja „Motokurzeme”. Komandas vadītājs Uldis Skujiņš atzīst, ka uzvarai pietrūkuši ārvalstu sportistu papildspēki. „Taču mēs izdarījām pareizu lēmumu, jo visu naudu atstājām kontā un vienalga stāvējām uz goda pjedestāla. Esam lepni par savu sportistu sasniegumu! Esam labākā vietējo sportistu komanda! Turklāt no mūsu komandas MX Pro klasē startēja gan jaunākais, gan pieredzējušākais braucējs – Jonass un Ļitvinovs, tādējādi mēs rūpējamies par visu paaudžu atbalstu un attīstību. Pagājušajā gadā „Motokurzemei” bija MX 7+ klases čempions, šogad – MX 13+ klases čempions, variet minēt, kurš būs čempions nākamajā gadā,” komentē Skujiņš, smejot, ka par nākamā gada mērķiem komanda sāks domāt pēc tam, kad „Battery Superkauss” Gada ballē būs kurpēm zoles nodejotas.

Ar 384 punktiem Finālā 3.vietā ierindojās „Pure Chocolate FFF Vītols”. „Fantastiski! Visu sezonu bijām 4. vai 5.vietā, pēdējos posmos spējām pakāpties uz 3.vietu un kopvērtējumā izrāvām 2.vietu,” komandas vadītājs un MX Pro klases čempions Lauris Freibergs neslēpj prieku un gandarījumu par savas komandas panākumu, sezonas kopvērtējumā izcīnot 2.vietu.

4.vietu komandu vērtējumā Finālā ieguva „VV Moto Racing Team”, ko komandas vadītājs Āris Guļevskis komentēja šādi: „Viss ir baigi labi! Mūsējie nostartēja katrs savās iespēju robežās un tas nesa rezultātu. Jāatzīst, ka šoreiz bija mazliet vieglāk tikt uz goda pjedestāla, jo dažas komandas nepiedalījās. Jaunieši visai labi nostartēja.” Guļevskis atklāj, ka arī nākotnē komanda domā cīnīties paši saviem spēkiem, strādājot pie jauniešu attīstības motokrosā. Nākošajā gadā visticamāk daži no jauniešiem, piemēram, Kārklelis, Ginters, jau varētu startēt nākamajā pakāpē – pro klasēs, savukārt Hohlačovs pārejot uz MX30+ klasi varētu arī šajā klasē „pamaisīt kopvērtējuma gaisotni” un dot pienesumu komandai.

Savukārt 5.vietu Saldus posmā izcīnīja „MX Moduls” komandam, ar ko komandas vadītājs Valdis Seratinskis bija visai apmierināts. „Noslēgusies Superkauss sezona, kurā pirmo gadu vienotā komandā „MX Moduls” startēja jau zināmi braucēji kā D.Ivanovs, M.Zommers, G.Gaušis, V.Seratinskis. Pirmais un pēdējais šīs sezonas Superkauss posms mūsu klubam bija veiksmīgākie, kā arī, pēc sportiskajiem panākumiem skatoties, pilnvērtīgākie. Sportisti posmus veica bez traumām un tehniskām problēmām. Kluba startu šajā posmā vērtēju kā apmierinošu, jo vienmēr ir vajadzīgs mērķis, uz ko doties! Puiši brauca labi, vērtējot individuālo sniegumu, piemēram, Pro klases braucējam D.Ivanovam tas varēja būt labāks. Bet mēs ņēmām vērā arī to, ka šobrīd viņš gatavojas lielajam startam „Pasaules nāciju motokrosā”, līdz ar to pēdējais posms tika veikts saudzīgāk. Gan Superkauss organizācija, gan Saldus trase bija sagatavota lieliski. Šī ir viena no retajām trasēm, kura ir interesanta ne tikai braucējiem, bet arī skatītājiem, ļoti labi pārredzama,” tā aizvadīto Fināla posmu komentē komandas vadītājs Valdis Seratinskis.

Komandu vērtējums Finālā

1.Motosports Elkšņi Racing team 415

Tom Soderstrom Suzuki MX Pro 115
Augusts Justs Honda MX Pro 106
Imantas Tamuliunas KTM Kvadri Pro 97
Rinalds Dišlers-Kirilko Honda Kvadri Pro 97

2.Motokurzeme 396

Dāvis Līvs Kawasaki MX Pro 113
Pauls Jonass KTM MX Pro 103
Agris Ļitvinovs Honda MX Pro 94
Kristers Drevinskis MX 7+ 86

3.Pure Chocolate FFF Vītols 384

Lauris Freibergs Honda MX Pro 116
Andro Halliko Kvadri Pro 98
Andris Štendenbergs Yamaha MX Pro 85
Aigars Jonass Kawasaki MX 30+ 85

4.VV Moto Racing team 328

Armands Kārklelis Honda Kvadri 14+ 85
Rihards Ginters KTM MX 13+ 83
Ralfs Guļevskis Yamaha MX 7+ 81
Jurģis Žukas Kawasaki MX 13+ 79

5.MX Moduls 316

Dāvis Ivanovs Kawasaki MX Pro 109
Gundars Gaušis Kawasaki MX Pro 98
Valdis Seratinskis Kawasaki MX 13+ 56
Mārtiņš Zommers Kawasaki MX 13+ 53

6.MX Ādaži 309

Jānis Igaunis Honda MX 13+ 85
Reinis Čudarāns Suzuki MX 13+ 80
Kārlis Bole Jr. Kvadri Pro 79
Ainārs Kursītis Honda MX 30+ 65

7.MX Sumata Vilders team 293

Niks Apfelbaums Honda MX Pro 115
Niks Jansons Yamaha MX 7+ 67
Ralfs Reinfelds Yamaha Kvadri 14+ 58
Harijs Suharževskis KTM MX 13+ 53

8.Saldus motoklubs 289

Raimonds Baltgalvis Kvadri Pro 94
Intars Janbergs Kawasaki MX 30+ 77
Jānis Brencis Yamaha MX 30+ 74
Ģirts Šampiņš Kawasaki MX 7+ 44

9.MX 4 Dobele 288

Raivis Krastiņš KTM MX 30+ 81
Arnolds Sniķers Suzuki MX 7+ 74
Edgars Bajinskis Honda Kvadri 14+ 73
Gatis Būmanis Suzuki MX 13+ 60

10.Rodeo MX Racing team 284

Edgars Menģelis KTM Rodeo Kvadri Pro 105
Kristaps Smiltnieks Kawasaki Kvadri Pro 91
Ainars Soks Suzuki Rodeo MX 30+ 88
Kaspars Menģelis Honda Rodeo Kvadri Pro 0

11.Ramo Motosport 238

Indars Brikmanis Yamaha MX 30+ 84
Janis Tomsons Kawasaki MX 30+ 54
Agris Ziemelis Suzuki MX 30+ 53
Janis Rudzroga Kawasaki MX 30+ 47

12.Kurlande 142

Mārcis Kārkliņš Honda Kvadri 14+ 90
Vilis Kleinbergs Suzuki MX 7+ 52

13.Tolmets Racing team 82

Guntis Čukurs Honda MX 30+ 56
Ģirts Vēsmiņš Honda MX 13+ 26

14.Motoparks Kandava 80

Rihards Bārenis Suzuki MX 7+ 80

Informāciju sagatavoja
Superkauss