Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:375, Did:0, useCase: 3

''Battery Superkausa'' finālā startēs MX1 GP dalībnieks no Zviedrijas

''Battery Superkausa'' finālā startēs MX1 GP dalībnieks no Zviedrijas
Toms Sēderstrēms
Foto: www.tom-mx.com

Tuvojoties "Battery Superkauss" finālam, komandu vadītāji skaita punktus un veido stratēģijas, kā izšķirošajā posmā apsteigt savus konkurentus un uzvarēt komandu kopvērtējumā. Kļuvis zināms, ka "Motosports - Elkšņi Racing Team" uz finālu būs piesaistījusi papildspēku no Zviedrijas - MX1 GP dalībnieku zviedru Tomu Sēderstrēmu, kurš 2010.gadā kopvērtējumā bija 24. ātrākais vīrs uz motocikla pasaulē.

''Motosports - Elkšņi Racing Team" jau par tradīciju izveidojusi katru gadu uz ''Battery Superkauss” finālu piesaistīt kādu Eiropā zināmu sportistu. 2010. gadā finālā līdzjutējus priecēja MX1 GP braucējs no Krievijas - Jevgēņijs Bobriševs.

''Primārais iemesls zviedra sportista piesaistei bija tas, ka komandu kopvērtējumā esam iedzinēju lomā. Šogad zviedru braucējs GP ietvaros Nīderlandē startēja MX2 klasē un savās mājās Zviedrijā – MX1 klasē. Tāpat Toms piedalās Zviedrijas čempionātā, kas ir augstas klases čempionāts. Taču pārsvarā viņš piedalās sacīkstēs, uz kurām tiek uzaicināts,” iemeslus, kādēļ komanda piesaistījusi šo sportistu, skaidro ''Motosports - Elkšņi Racing Team” vadītājs un arī MX Pro klases dalībnieks ''Battery Superkauss” finālā Fīlips Kempelis.

Kempelis arī stāsta, ka par konkrētiem uzstādījumiem zviedru sportistam būs vienošanās, viņam ierodoties Latvijā. Taču galvenais mērķis būs izcīnīt maksimāli daudz iespējamo punktu. Jautāts par Toma konkurētspēju ar latviešu MX Pro līderiem Lauri Freibergu un Dāvi Līvu, Kempelis saka: ''Normālos apstākļos būtu jautājums, vai Dāvis un Lauris varētu konkurēt ar šo sportistu. Viņš būs pilnīgi nepazīstamā trasē, nekad nebrauktā formātā. Taču pārsteigumi vienmēr ir iespējami. Kā zināms, pagājušajā gadā ''Battery Superkausa” finālā Augusts Justs pārspēja Bobriševu.”

''Super, ka tāda līmeņa braucējs ierodas uz sacensībām un piedalīsies finālā. Viņš gan vairāk ir smilšu braucējs, taču viennozīmīgi ātrs, braukt māk, līdz ar to būs interesanti,” tā par iespējamo konkurentu Lauris Freibergs. Savukārt Dāvis Līvs, jautāts par to, vai šis zviedrs spēs atņemt viņam tik ļoti nepieciešamos kopvērtējuma punktus, ir nosvērts un dziļās pārdomās par šo jautājumu neielaidās, vien atbildot: ''Lai tik brauc, un tad jau redzēsim, kas ir kas un, ko šis skandināvs spēs parādīt Latvijā.”

Intrigas atrisinājumu un aizraujošās cīņas vērosim svētdien, Bērzu moto trasē.

Informāciju sagatavoja:
Superkauss