Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass: "Dažreiz jābūt tā, ka nepaveicas"

Mārcis Pēterkops
Mārcis Pēterkops

Pauls Jonass: "Dažreiz jābūt tā, ka nepaveicas"
Pauls Jonass
Foto: www.rekurzeme.lv

Pēc Baltijas jūras Izaicinājuma Kausa izcīņas savos iespaidos dalījās vairāki augšgalā esošie braucēji. Atgādinām, ka uzvaras laurus MX Open klasē plūca Kristers Teko, MX 2 lielākā Latvijas cerība Pauls Jonass finišēja desmitais, bet 85cc kategorijā pārliecinoši labākais bija Tomass Šileika.

”Tās ir tikai pirmās sacensības, tā ka vēl jātrenējas un redzēs, kā būs tālāk,” lakonisks bija MX Open ceturtās vietas ieguvējs Dāvis Līvs. ”Pirmajā braucienā biju izcēlis startu, tad mazliet rokas piedzinās, nobraucu tikai sestais, ar ko nebiju apmierināts. Otrajā braucienā bija labāk, beidzu trešais, bet pēdējā braucienā nokritu startā, beidzu desmitais. Trase bija laba, nebija dubļi, ar organizāciju viss bija kārtībā,” liepājnieks uzsvēra, ka atbildīgās sacensības esot tikai priekšā. ”Mērķis cīnīties par uzvaru Superkausā un Latvijas čempionātā, par ārzemēm konkrēti nezinu.” Jautāts par spējām gāzt Lauri Freibergu no Superkausa čempiona troņa, Dāvis neslēpa optimismu: ”Jā, noteikti, to redzēsim sezonas laikā.”

Ar startu Ķegumā ļoti apmierināts bija MX Open trešais spēcīgākais pilots Lauris Freibergs: ”Iespaidi primā. Pat negaidīju, ka varēšu trijniekā būt. Trenējos mājās pa savu ciemu, daru, ko varu, bet tā ir labi, ka motocikls izturēja un varēja nobraukt.” Grobiņnieks neslēpa prieku par kopējo profesionalitātes līmeņa pieaugumu. ”Nebija baigākais mērķis panākt [Teko un Macuku – aut.], visi ar laiku progresē, ir ārzemju nometnes un starptautiskas sacensības, tā ka tas temps aug. Dienas laikā pats tempu dabūju klāt, braucu arvien labāk un labāk,” lielas cerības Lauris saista ar jaunajiem censoņiem Tomasu Šileiku un Paulu Jonasu. ”[Jonasam – aut.] bija problēmas ar tehniku, tā jau viņš labi brauca. Temps ir ok. Šileikam īstais vecums, un šis ir tas ziedu gads, kad savas spējas pierādīt un lai vārds izskan plašākos mērogos. Viss kārtībā un tikai uz priekšu!” sacīja titulētais braucējs.

”Visu laiku biju trenēties Beļģijā, kur trases ir lēnas un ar ļoti lielām bedrēm, un pirmajā treniņā Ķegumā likās, ka braucu pa autobāni,” pārdomās dalījās MX Open goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena īpašnieks Toms Macuks. ”Sākums bija grūts, pirmais brauciens aizgāja diezgan slikti, pamazām lietas virzījās un sākās apdzīšanas [pirmajā braucienā otrā vieta – aut.]. Otrajā braucienā startā biju trešais, pēc tam apdzinu visus, bet pēdējā – biju pirmais, bet nebija atrastas līdzenākās trases vietiņas, un Kristers mani apdzina. Sāku viņu ķert atkal, uz pēdējiem apļiem iesilu, bet tad arī viss beidzās. Nepatīk tik īss brauciens. Varēju izspiest uzvaru, bet šādas tādas kļūdiņas... Nelēcu vienu tramplīnu, kur vajadzēja, braucot iekšējā trajektorijā, pazaudēju diezgan daudz laika.” Macuks uzsvēra, ka pašreiz esot tikai sezonas sākums: ”Labi jānostartē Vācijas ADAC čempionātā, protams, jātiek Nāciju kausa izlasē. Finansējums, protams, nepietiek, bet treniņus kaut kā izvelkam.”

”Ar KTM un ”Red Bull” līgums būs nākamgad,” smejoties sacīja 85cc kategorijas pārliecinošais uzvarētājs Tomass Šileika. ”Jūtos apmierināts, trase laba, saulīte spīdēja un bija prieks braukt. Salīdzinoši daudz skatītāju, par to prieks.” Komentējot šīs dienas veiksmes, Tomass atzina, ka konkurence esot bijusi ļoti cienījama. ”Reti Latvijā notiek, ka pie starta ir 40 braucēji, no tiem kādi pieci bija ļoti stipri. Sanāca starts, viss aizgāja un bija labi,” salīdzinot Vācijas un Latvijas plašumus, talantīgais braucējs uzsvēra, ka nešķirojot, kurā valstī un kādā konkurencē sacīkstes tiek aizvadītas. ”Svarīgi ir nobraukt pienācīgi visur, motivācija ir viena un tā pati. Vācijā ir divreiz vairāk braucēju, pie starta tiek apmēram tikpat cilvēku, ir vairāk stipro braucēju, bet arī šeit ir labi.” Tomass atzina, ka šosezon esot reālas izredzes spodrināt Latvijas vārdu pasaulē: ”Mērķis ir vinnēt Vācijas čempionātu, ar šodienas rezultātu būtu Top 3, kā arī jāuzvar Eiropas Čempionātā.”

Paula Jonasa sejas vaibstos nebija vērojama ne kripatiņa sarūgtinājuma par desmito vietu MX 2 grupā. ”Negāja vienkārši šī diena. Sākumā mocis, otrā braucienā startā nokritu, bet trešajā braucienā visu parādīju,” sacīja pasaules junioru klases un Vācijas ADAC čempions. ”Ir dažreiz jābūt tā, ka nepaveicas. Viss ir normāli. Mainīt īpaši nav ko, ar katru reizi jābrauc ātrāk.” Jonass atklāja, ka šosezon plānots saspringts sacensību grafiks: ”Nākamnedēļ dodos uz Bulgārijā notiekošo Eiropas Čempionātu, uzreiz pēc tam Eiropas Čempionāts Itālijā, trīs dienas būšu mājās un tad priekšā Vācijas čempionāts. Ar skolu ir kā ir, bet gan jau būs labi.” 15 gadus vecais pilots aicināja motoru sporta līdzjutējus būt aktīviem: ”Sekojiet līdzi motokrosam un turiet par mani īkšķus!”

  +4 [+] [-]

, 2012-04-14 22:48, pirms 12 gadiem
Malači džeki labi nobrauca. Diena labi pavadīta trases malā

     [+] [-]

, 2012-04-15 15:26, pirms 12 gadiem
MX2 tiešām likās ļoti augsta līmeņa braucieni, līmenis tiešām aug kopumā