Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

51. nedēļa. Melni balti labākais pasaulē

Jau vairākas nedēļas „SA+” nedēļas sportista noteikšana norit ar devīzi „labākais pasaulē”. Ja ņemam vērā, ka mūsu ir tikai divi miljoni, un ar katru dienu šis skaitlis samazinās, tas ir izcils rādītājs!

Skeletonista Martina Dukura un biatlonista Andreja Rastorgujeva panākumus aizvadītās nedēļas nogalē ar veiksmīgu finišu Haikenā (Nīderlande) pasaules junioru čempionātā simtlauciņu dambretē turpināja rīdzinieks Leonīds Cilēvičs. Deviņu kārtu garumā viņš pierādīja, ka šobrīd ir labākais pasaulē savu vienaudžu vidū, pēdējā kārtā, balansēdams uz naža asmens, tomēr spēja izcīnīt uzvaru čempionātā nesošo neizšķirtu pret mājinieku Tiju van den Bruku.

Interesanti, ka pirms diviem gadiem, pasaules kadetu meistarsacīkstēs Otepē (arī Nīderlandē) pasaules čempiona titulam arī pietika ar 13 punktiem no 18 iespējamiem. Atšķirība tikai tā, ka šoreiz Leonīdam tos izdevās savākt vienīgajam, bet pirms diviem gadiem tikpat punktu savāca arī divi mājinieki, tai skaitā van den Bruks, pret kuru rīdzinieks cieta vienīgo zaudējumu. Šoreiz iztika bez zaudējumiem – četras uzvaras un pieci neizšķirti.

Čempionu trenē divpadsmitkārtējā pasaules čempione Zoja Golubeva, un tas nozīmē, ka ir cerības sagaidīt arī trešo pasaules čempionu Latvijai šajā sporta veidā pēc Andra Andreiko un Gunta Valnera.