Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

52. nedēļa. Skaldot itāļus

52. nedēļa. Skaldot itāļus
Foto: www.pallavolomodena.com

Jau pirms pāris gadiem, kad krustojās Gundara Celitāna ceļi ar Itālijas grandu volejbola laukumā, pretinieki par to nepriecājās. Tagad saridonu pret galvas sāpēm pirms un pēc mačiem ar Gunčas pārstāvēto „Casa Modena” spaiņiem dzer visu Itālijas vienību spēlētāji, treneri un apkalpojošais personāls.

„Tukšajā” laikā starp Ziemassvētkiem un Jaunā gada svinībām Itālijā dala valsts kausu. Lai pie šī goda tiktu, jāiekļūst astoņu labāko skaitā vienā no pasaules spēcīgākajām līgām. Sezonas sākumā Gundara Celitāna pārstāvētā otra panākumiem bagātākā komanda Eiropā (pēc padomju laiku Maskavas ACSK) „Casa Modena” vairāk izskatījās pēc miroņa, ne dzīvotāja, pretendējot uz labāko trijnieku turnīra tabulā no otra gala. Kopš novembra beigām viss ir mainījies, un „Casa Modena” Itālijas čempionātā svinējusi sešas uzvaras pēc kārtas, tai skaitā pār divām Čempionu līgas komandām no Kuneo un Mačeratas. Un turnīra tabulā Modena jau ir ceturtā no augšas.

Arī gada nogalē Itālijas kausā Gunča ar komandas biedriem izdarīja visu, lai pārsteigtu. Ceturtdaļfinālā pret vēl vienu grandu no Pjačencas, zaudējuši pirmos divus setus, modenieši lika lietā mīklas rulli, sapakojot pretiniekus pelmeņos, ļaujot viņiem iegūt tikai attiecīgi 18, 18 un 6 punktus. Tā nav vienkārši uzvara, tā bija sagrāve. Varenākais punktu vācējs ar 21 aci bija Celitāns. Rezultatīvākais ar 14 punktiem viņš bija arī divas dienas vēlāk pusfinālā, kad par negaidīto zaudējumu savās mājās decembra sākumā revanšējās Mačerata.

Starp citu 1. Komanda, kurai pirms divām sezonām Gunča, vēl Turcijā spēlējot, CEV kausā divās spēlēs sasita 27 un 23 punktus, kā arī nodrošināja „Ziraat Bankasi” iekļūšanu nākamajā kārtā, bija... „Casa Modena”.

Starp citu 2. Otrs rezultatīvākais vīrs Modenas kluba rindās abās Itālijas kausa spēlēs bija tas pats beļģis Dero Sams (attiecīgi 20 un 13 punkti), kurš pirms nedaudz vairāk kā gada iemīcīja olimpiskās kvalifikācijas grīdā Latvijas izlasi.