Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

49. nedēļa. Rudņevs nav Mesi, bet Martins Dukurs ir. Savā sporta veidā

49. nedēļa. Rudņevs nav Mesi, bet Martins Dukurs ir. Savā sporta veidā
Foto: Scanpix/AP

Gada 49. nedēļā tradicionālajam pretendentam uz „SA+” nedēļas izcilnieka godu skeletonistam Martinam Dukuram bija uzradies konkurents Hamburgu pārstāvošā futbolista Artjoma Rudņeva izskatā. Tomēr svaru kausi nosliecās par labu Martinam. Kāpēc?

Nu jau trešo – ceturto sezonu skeletonista Martina Dukura konkurenti ar ilgām gaida to brīdi, kad Martinam paslīdēs kāja, roka vai skeletons, kas nozīmētu viņa nobīdīšanu no dažādu (jebkādu) sacensību goda pjedestāla pirmās pozīcijas. Tas nozīmē, ka šobrīd viņš ir pasaules spēcīgākais skeletonists.

Savukārt argentīniešu futbolists Lionels Mesi šobrīd acīmredzami ir pasaules labākais futbolists. Ne tikai tāpēc, ka tieši šā gada 49. nedēļā atņēma vācu futbola leģendai Gerdam Milleram viena kalendārā gada ietvaros iesisto golu skaita rekordu (Milleram palika 85, bet Mesi nedēļas nogalē iesita gan 85., gan 86. vārtus šosezon).

Kāda saistība Martinam ar Lionelu? Redz, tā sagadījās, ka Mesi tik nozīmīgā nedēļa Vācijas čempionātā atnesa divus vārtus arī Latvijas izlases uzbrucējam Artjomam Rudņevam, „Hamburg SV” sarūgtinot līgas pastarīšus no Hofenhaimas. Čempionāti abi divi apmēram vienādi spēcīgi, atšķirība tikai tāda, ka „Barcelona” vinnētais Betisas „Real” ir no vadošo pulka Spānijā (5. vieta tobrīd). Vēl atšķirība, piemēram, ir tā, ka Mesi viens pats ne no kā var izveidot vārtu gūšanas momentu un to realizēt, kamēr Rudņevs tomēr ir vienas kustības (sitiena) futbolists – atšķirībā no Lionela, kuram futbola bučos ir bumbu magnēts, no Artjoma bumba atlec kā no koka kluča Konstantīna.

Kamēr Martins katrā Pasaules kausa posmā spēkojas ar spēcīgākajiem pasaulē, lai cik labu futbolu spēlētu bundeslīgas pastarītis, labākais futbols pasaule tas nav. Kas notiek, kad Latvijas valstsvienībai jāspēlē pret kaut vai Eiropas vadošajām komandām, paši labi zināt – paskaitiet, cik daudz (maz) golus Rudņevs sasitis Latvijas izlases pretinieku vārtos. Dzirdu oponējam, ka nav neviena, kas izlasē „pabaro” uzbrucēju ar savlaicīgu piespēli. Daļēji piekrītu, kaut gan šā brīža labākais Latvijas futbolists Aleksadrs Cauņa mēdz pasniegt uz sudraba paplātes tādas konfektes... Atliek tikai izmantot, bet... Un, pat nerunājot par piespēļu izmantošanu, tāpēc jau meistars ir meistars arī sporta spēlēs, ka viens pats var paveikt brīnumu. Tas Rudņevam izdodas ārkārtīgi reti, respektīvi, līdz meistaram tur tālu. Tiesa, divi vārti ir daudz, bet tāds ir uzbrucēja pienākums – sist golus. Cita lieta, ja Mesi to Spānijas čempionātā gada 49. nedēļas beigās bija 23, kas gūti 15 spēlēs, bet Rudņevam apmēram tikpat spēlēs seši, un tiek runāts par kāda Latvijas uzbrucēja aizvietotāja iepirkšanu. Līdz pasaules labākajam tālu, bet nedēļās, kad startē Martins Dukurs, viņa konkurentiem „SA+” nedēļas vērtējumā jārēķinās ar visaugstākajiem standartiem. Jo Martins ir labākais pasaulē! Turklāt Vinterbergā viņš šosezon pirmoreiz aizvadīja divus patiešām labus braucienus. Ja nedēļas labākā godā viņš tika jau iepriekš, kad vienkārši uzvarēja, nedemonstrēdams labāko sniegumu, šoreiz konkurentiem vienkārši nebija izredžu. Tēlaini izsakoties, ja Rudņevs iesita divus golus Hofenhaimai, Dukurs iesita divus (vismaz) pasaules izlasei.

Pat, ja Martins nebūtu startējis aprakstītajā nedēļā, arī tad Rudņevs šajā nominācijā nebūtu uzvarējis, jo Spānijas basketbola čempionātā, ko pēc ekonomiskās krīzes ieviešanās apelsīnu lielvalstī var aptuveni salīdzināt pēc spēka ar Vācijas futbola čempionātu, jau kuro nedēļu plosās Aija Putniņa. Šoreiz viņai 24 punkti (2 p. – 5/7, 3 p. – 1/4, 1 p. – 11/14) un 7 atlēkušās bumbas, kā arī 11 izprovocēti pretinieču pārkāpumi un labākais lietderības koeficients komandā (31). Viņa viena pati guva gandrīz tikpat daudz punktu no soda metieniem kā visa pretinieču komanda kopā (13). Tomēr, raugoties nedēļas griezumā, arī viņa nav labākā pasaulē. Mācīsimies novērtēt, ka kāds no latviešiem tāds ir, jo nekas nav mūžīgs...



  -2 [+] [-]

, 2012-12-19 14:09, pirms 11 gadiem
jebkurā gadījumā kaut kas īsti te riktīgi nav salīdzināt futbolu ar skeletonu tomēr pat dzērumā nevarētu

  +1 [+] [-]

, 2012-12-19 14:27, pirms 11 gadiem
turklāt rakstā salīdzināts vairāk Messi un nolikts Rudņevs nekā godināts nedēļas izcilnieks.

savas negatīvās un subjektīvās domas žurnālistiem jāpatur pie sevis.

     [+] [-]

, 2012-12-19 16:18, pirms 11 gadiem
stulbums totāls

salīdzināt futbolu ar skeletonu? cipari? spēlētāji? stadioni? kur pasaulē ir futbols, kur skeletons? ārprāts

nedēļas izcilnieks rakstā ir tikai tā pieminēts, lai viss raksts nebūtu par to cik neizcils ir Rudņevs!

Kāds vispār te sakars ar Messi?

tālāk skaitīt pat nav vērts!

Nožēlojami

  -2 [+] [-]

, 2012-12-19 18:20, pirms 11 gadiem
Savas negatīvās domas žurnālists būtu pateicis tad, ja, garām ejot, būtu piebildis arī par Rudņeva atieksmi pret valsti, kurā viņš ir dzimis.

     [+] [-]

, 2012-12-19 19:15, pirms 11 gadiem
Dainis Āzens rakstīja: Savas negatīvās domas žurnālists būtu pateicis tad, ja, garām ejot, būtu piebildis arī par Rudņeva atieksmi pret valsti, kurā viņš ir dzimis.
patiesībā nožēlojami, kad rakstos ieliek savas antipātijas, simpātijas. sporta žurnālistam jābūt objektīvam un subjektīvās domas jāatstāj komentētājiem.

     [+] [-]

, 2012-12-19 22:15, pirms 11 gadiem
"Kas notiek, kad Latvijas valstsvienībai jāspēlē pret kaut vai Eiropas vadošajām komandām, paši labi zināt – paskaitiet, cik daudz (maz) golus Rudņevs sasitis Latvijas izlases pretinieku vārtos. "

Šito tikpat labi varētu uzrakstīt aizstājot Latviju ar "Argentīnu", paturpinot "pret kaut vai Eiropas vadošajām komandām" ar ''nozīmīgos turnīros" un Rudņevu aizstājot ar Messi....