Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Ananda – Gelfanda sērijā divas partijas līdz beigām neizšķirts

Jānis Pārums

Ananda – Gelfanda sērijā divas partijas līdz beigām neizšķirts
Boriss Gelfands un Višvanatans Anands
Foto: AP/Scanpix

Cīņā par pasaules čempiona titulu šahā starp esošo čempionu, indieti Višvanatanu Anandu un titula pretendentu, izraēlieti Borisu Gelfandu pēc desmit aizvadītajām partijām rezultāts ir neizšķirts – 5:5.

Jau ziņots, ka pirmās sešas partijas noslēdzās neizšķirti, bet septītajā, spēlējot ar baltajām figūrām, pie panākuma 38.gājienā tika Gelfands. Nākamajā partijā gan Anands triumfāli revanšējās, sakaujot pretinieku 17.gājienā, tādejādi sasniedzot jaunu rekordu pasaules čempionātos vismazāk veikto gājienu ziņā.

Septītā partija savukārt kļuva par līdz šim visgarāko šajā titulcīņā – šahisti par neizšķitu vienojās tikai 49.gājienā. Ceturtdien, Anandam spēlējot ar baltajiem, neizšķirts tika fiksēts krietni agrāk, 25.gājienā.

Tādejādi pēc desmit aizvadītajām partijām rezultāts ir neizšķirts – 5:5. Kopumā paredzētas 12 partijas, bet, ja pēc tām rezultāts būs neizšķirts, tad 30.jūnijā tiks izspēlēts taibreiks. Ja līdz šim atpūtas diena bija pēc katrām divām partijām, tad šoreiz atpūsties šahisti varēs arī starp 11. un 12. partiju. 11.partija tiks izspēlēta sestdien, 26.jūnijā, 12.partija – divas dienas vēlāk.

Anands ir pasaules čempions kopš 2007.gada. Savus titulus viņš aizstāvējis partijās pret krievu Vladimiru Kramņiku un bulgāru Veselinu Topalovu.

Izmantotie resursi:
Anand - Gelfand - FIDE World Chess Championship...

     [+] [-]

, 2012-05-25 17:13, pirms 12 gadiem
Nostradamus esot paredzējis, ka nākamā pasaules čempiona uzvārds beigšoties ar "and"...