Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Anands sasniedzis jaunu rekordu, sakaujot Gelfandu 17 gājienos

Jānis Pārums

Anands sasniedzis jaunu rekordu, sakaujot Gelfandu 17 gājienos
Višvanatans Anands
Foto: Itar Tass/Scanpix

Cīņā par pasaules čempiona titulu šahā pirmdien esošais čempions, indietis Višvanatans Anands savu oponentu, izraēlieti Borisu Gelfandu pieveica 17 gājienos, tādejādi izlīdzinot rezultātu sērijā (4:4).

Pēc sešām neizšķirti aizvadītām partijām svētdien Gelfands, spēlējot ar baltajām figūrām, spēja pieveikt Anandu, izvirzoties vadībā, taču jau dienu vēlāk Anands pārliecinoši atbildēja, sakaujot pretinieku tikai 17 gājienos. Tādejādi astotā partija starp Anandu un Gelfandu iegājusi šaha vēsturē kā īsākā partija cīņā par pasaules čempiona titulu (iepriekš – 19).

Pēc astoņām partijām rezultāts sērijā atkal ir neizšķirts (4:4). Devīto partiju šahisti izspēlēs jau šodien. Kopumā paredzētas 12 partijas. Ja arī pēc tām rezultāts būs neizšķirts, 30.maijā šahisti izspēlēs taibreiku.

Anands ir pasaules čempions kopš 2007.gada. Savus titulus viņš aizstāvējis partijās pret krievu Vladimiru Kramņiku un bulgāru Veselinu Topalovu.

Izmantotie resursi:
AP

  +2 [+] [-]

, 2012-05-23 13:31, pirms 12 gadiem
Vienīgais mierinājums Gelfandam, ka Leko, komentējot tiešraidē, arī neredzēja Qf2 līdz brīdim, kad Anands to nolika uz galdiņa. Viņa komentārs bija no WTF uz maybe something clever līdz is that it?