Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Gelfands pārņem vadību sērijā pār Anandu

Jānis Pārums

Gelfands pārņem vadību sērijā pār Anandu
Boriss Gelfands
Foto: Itar Tass/Scanpix

Krievijas galvaspilsētā Maskavā turpinās cīņa par pasaules čempiona titulu šahā starp esošo čempionu, indieti Višvanatanu Anandu un pretendentu, izraēlieti Borisu Gelfandu. Pēc sešām neizšķirtām partijām septītajā beidzot tika sagaidīta arī kāda šahista uzvara.

Septītajā partijā Gelfands, spēlējot ar baltajām figūrām, prata izmantot priekšrocības un uzvarēja 38.gājienā. Pēc partijas Gelfands norādīja, ka pieturoties pie savas taktikas, viņš oponentu pārspējis stratēģiski.

Pēc septiņām partijām līdz ar to pirmoreiz kāds no šahistiem izvirzījies vadībā – Gelfands ieguvis vadību ar 4:3. Kopumā paredzētas 12 partijas. Ja arī pēc tām rezultāts būs neizšķirts, 30.maijā šahisti izspēlēs taibreiku.

Anands ir pasaules čempions kopš 2007.gada. Savus titulus viņš aizstāvējis partijās pret krievu Vladimiru Kramņiku un bulgāru Veselinu Topalovu.

Izmantotie resursi:
Anand - Gelfand - FIDE World Chess Championship...

     [+] [-]

, 2012-05-21 16:21, pirms 12 gadiem
Kā pārņēma, tā arī atdeva....

     [+] [-]

, 2012-05-21 17:11, pirms 12 gadiem
Atdeva krietni vien ātrāk Mačos par pasaules titulu reti partija beidzas pirms 20. gājiena... Sagrāve!!!