Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Teksasas tornado" Kolins Edvardss pēc 12 sezonām pametīs MotoGP

Juris Grīns
Juris Grīns

"Teksasas tornado" Kolins Edvardss pēc 12 sezonām pametīs MotoGP
Kolins Edvards
Foto: AFPScanpix

Amerikāņu motošosejas braucējs Kolins Edvardss, kurš pazīstams ar iesauku "Teksasas tornado", 40 gadu vecumā paziņojis par aiziešanu no MotoGP.

Par lēmumu pamest MotoGP čempionātu šīs sezonas beigās Edvardss informēja preses konferencē Ostinā, kur Šajā nedēļas nogalē notiks otrais MotoGP sezonas posms. Šogad sportists pārstāv "NGM Forward Racing" komandu, startējot ar "Forward Yamaha" motociklu "Open" klasē, un pirmajā posmā Katarā izcīnīja devīto vietu.

Motošosejas sacensībās Edvardss startē jau 22 gadus. 2000. un 2002. gadā viņš kļuva par pasaules superbaiku čempionu, bet kopumā tur pavadīto astoņu sezonu laikā 175 sacīkstēs guva 31 uzvaru, 15 pirmās starta vietas un 75 pjedestālus. 2003. gadā viņš pārgāja uz MotoGP, kur brauc joprojām.

Šī Edvardsam ir jau 12. sezona čempionātā, taču 187 aizvadītajās sacīkstēs sportists tā arī nav guvis nevienu uzvaru, vien 12 pjedestālus un 3 pirmās starta vietas. No 2005. līdz 2007. gadam amerikānis pārstāvēja "Yamaha" komandu un pirmajā no šīm trim sezonām sasniedza savu labāko rezultātu kopvērtējumā, kad guva ceturto vietu.

Lēmumu aiziet no MotoGP Edvardss pamato ar to, ka testos pirms sezonas sapratis - lai gūtu labus rezultātus, nāksies mainīt braukšanas stilu, tomēr mainīt to būtu pretoties saviem instinktiem. Tāpat sportists vairāk laika vēlas veltīt ģimenei.

No tiem pilotiem, kas startēja MotoGP Edvardsa debijas sezonā 2003. gadā, šobrīd aktīvi braukt čempionātā turpina vairs tikai Valentino Rosi un Nikijs Heidens.

Izmantotie resursi:
motogp.com · Watch Moto3 Free Practice...