Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja uzvar "MotoGP" sprinta sacensībās, Kvartararo piedzīvo kritienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja uzvar "MotoGP" sprinta sacensībās, Kvartararo piedzīvo kritienu
Frančesko Banjaja. Foto: Ducati Corse

Naktī uz svētdienu ASV pilsētā Ostinā norisinājās "MotoGP" čempionāta trešā posma sprinta sacensības, kurās pārliecinoši uzvarēja "Ducati" rūpnīcas braucējs Frančesko Banjaja, savukārt kritienu piedzīvoja Fabio Kvartararo.

Pēc kvalifikācijā izcīnītās pirmās pozīcijas, Banjaja konkurentiem neatstāja cerības arī sprintā. Pirmajā līkumā viņam priekšā uz brīdi bija nonācis Alekss Rinss, tomēr noturēties vadībā nespēja. Septītajā līkumā Rinss tika priekšā, bet jau 12. līkumā Banjaja atguva pirmo pozīciju un pēc tam spēja attālināties. Finišā viņš "LCR Honda" pārstāvi apsteidza par 2.5 sekundēm.

Labs starts padevās Aleišam Espargaro, kurš pacēlās uz trešo vietu, tomēr sacīkšu beigu daļā pieļāva kļūdu, ļaujot trešo pozīciju izcīnīt Horhem Martinam.

2021. gada čempions Kvartararo pēc starta no astotās pozīcijas bija nonācis ceturtajā vietā, vēlāk piekāpās Martinam, bet piektā apļa pirmajā līkumā bremzēšanas zonā "Yamaha" braucējs nesavaldīja motociklu un krita.

Kā zināms, šogad sprinta sacīkstes plānotas visos "MotoGP" posmos. Tajos tiek veikta puse no "Grand Prix" sacensību distances un pirmie deviņi braucēji saņem pusi no punktiem. Šo sacensību iznākums neietekmē starta vietu izkārtojumu galvenajai sacīkstei.

Pirms šodien gaidāmajām sacensībām kopvērtējumā līderis aizvien ir "Mooney VR46 Ducati" komandas pārstāvis Marko Bedzeki, kurš sprintā finišēja sestais un tagad ir vairs tikai punktu priekšā Banjajam.

Amerikas "Grand Prix" norisināsies šovakar, starts tiks dots plkst. 22:00 pēc Latvijas laika. Banjaja startēs no pirmās pozīcijas, bet pirmajā starta rindā kopā ar viņu stāsies Rinss un Luka Marini, kurš sprintā atkrita uz septīto vietu.

Sprinta sacīkstes rezultāti: