Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Banjaja ar trases rekordu uzvar "MotoGP" Amerikas posma kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Banjaja ar trases rekordu uzvar "MotoGP" Amerikas posma kvalifikācijā
Frančesko Banjaja. Foto: Motorsport.com

2022. gada "MotoGP" čempions Frančesko Banjaja ar jaunu trases rekordu guvis uzvaru Amerikas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā un pirmo reizi šosezon startēs no pole position. Ostinā tiks aizvadīts čempionāta trešais posms.

No pirmās rindas Banjaja bija startējis jau pirmajos divos posmos Portugālē un Argentīnā, bet šodien viņš kļuva par pirmo, kurš "Circuit of the Americas" apli noriņķojis mazāk nekā 2 minūtēs un 2 sekundēs. Tādā veidā uz svētdien gaidāmo posmu "Ducati" rūpnīcas sportists nodrošinājis sev pirmo starta vietu.

Banjaja uzvarēja pirmajā posmā, bet otrais posms viņam izvērsās neveiksmīgs, jo tika piedzīvots kritiens. Kopvērtējumā itālim deviņus punktus priekšā ir "Mooney VR46 Ducati" komandas braucējs Marko Bedzeki, kurš šo sezonu uzsācis ar trešo vietu Portugālē un uzvaru Argentīnā. 15 punktus aiz līdera kopvērtējuma tabulā seko "Prima Pramac Ducati" pārstāvis Žoans Zarko.

Kvalifikācijā Bedzeki palika piektais, bet Zarko ieņēma devīto vietu. Banjajas tuvākie sekotāji bija Alekss Rinss un Luka Marini, kuri arī startēs no pirmās rindas.

Divas reizes kvalifikācijā kritienus piedzīvoja gan pagājušā gada pole position ieguvējs uzvarētājs Horhe Martins, gan Džeks Millers, kurš kopumā šonedēļ COTA trasē kritis jau piecas reizes.

Jau šonakt gaidāmas sprinta sacensības, bet Amerikas "Grand Prix" startēs svētdien plkst. 22:00 vakarā pēc Latvijas laika.