Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" sprinta sacīkstē Mudžello uzvar sezonas līderis Banjaja

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" sprinta sacīkstē Mudžello uzvar sezonas līderis Banjaja
Frančesko Banjaja sacensību vadībā. Foto: Motorsport.com

"MotoGP" pasaules čempionāta sestā posma ietvaros šodien norisinājās sprinta sacīkste, kurā uzvaru izcīnīja "Ducati" komandas braucējs Frančesko Banjaja. Viņam izdevās atvairīt Marko Bedzeki uzbrukumus, tikmēr savainojumus šajā nedēļas nogalē jau guvuši Žoans Mirs un Alekss Rinss.

Banjaja startēja no pole position un sākotnēji saglabāja līderpozīciju. Otrajā aplī parādījās lietus lāses un viņam garām tika Horhe Martins, tomēr nokrišņi ātri vien mitējās un ceturtajā aplī Banjaja zaudēto pozīciju atguva. Apli vēlāk Martinu apdzina arī Bedzeki, nonākot otrajā vietā.

Banjaja pēc tam spēja atvairīt "VR46 Ducati" komandas braucēja uzbrukumus un izcīnīt trešo uzvaru sprinta sacīkstēs šosezon. Bedzeki finišēja 0.3 sekundes aizmugurē. Savukārt Martinam izdevās aizsargāties no otra "Pramac Ducati" braucēja Žoana Zarko un izcīnīt trešo vietu.

Pēc starta Breds Binders uztriecās Aleksam Markesam, kurš piedzīvoja kritienu. Savukārt vaininieks tika pie "long lap" soda.

Otrajā treniņā kritiena rezultātā roku savainoja 2020. gada "MotoGP" čempions Žoans Mirs, līdz ar ko "Honda" braucējs sprinta sacīkstē nepiedalījās. Tikmēr šodien sacīkstē krita un kāju salauza Alekss Rinss, un tā dēļ "LCR Honda" pārstāvim nāksies izlaist ne vien šo, bet visticamāk arī nākamos divus posmus.

Pēc šīs uzvaras čempionāta līderis Banjaja pārsvaru kopvērtējumā pār Bedzeki palielinājis līdz četriem punktiem. Itālijas "Grand Prix" galvenā sacīkste norisināsies svētdien, ar sākumu plkst. 16:00 pēc Latvijas laika.

Sprinta sacīkstes rezultāti:

Izmantotie resursi:
Sākumlapa : F1LV Blogs