Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS turpina krāt pārbaudes spēļu uzvaras, "Jelgava" pieveic Igaunijas čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

RFS turpina krāt pārbaudes spēļu uzvaras, "Jelgava" pieveic Igaunijas čempioni
Darko Lemajičs. Foto: fkrfs.lv

Šodien Livonijas Ziemas kausa spēlē RFS Rīgā ar 2:1 pieveica Igaunijas piekto spēcīgāko komandu Nemmes "Kalju". Latvijas čempionei tā bija trešā uzvara trīs spēlēs. Vakarā "Jelgava" viesos ar 3:1 pārspēja Tallinas "Flora".

RFS rindās ar precīziem sitieniem izcēlās leģionāri. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, eleganti izcēlās Darko Lemajičs, panākdams 1:0 vadību. Pēc stūra sitiena bumba ilgi tika dauzīta pa soda laukumu, līdz nonāca pie serba, kurš pagriezienā bija precīzs no gaisa.

82. minūtē pārsvaru no metra pēc stūra sitiena dubultoja albāņu aizsargs Herdi Prenga. Lai gan "Kalju" futbolisti drīz vien samazināja deficītu, RFS Livojas Ziemas kausā tika pie trešā panākuma tikpat spēlēs. Turklāt uzvarētāji līdzās diviem vārtiem vēl divas reizes trāpīja pa stabu.

RFS katru no puslaikiem aizvadīja ar citu sastāvu.

"Jelgava" vadību viesos pret Igaunijas čempioniem ieguva pirmā puslaika beigās, kad precīzi sita Džozefs Ede. Lai gan pēc pārtraukuma Tallinas "Flora" panāca izlīdzinājumu, galotnē sekmīgāki bija jelgavnieki. Mazliet vairāk kā desmit minūtes līdz beigām uzvaras vārtus iesita Ralfs Šitjakovs, bet drīz pēc tam pārsvaru dubultoja Rihards Bečers (3:1).

Komandas ir sadalītas trīs līgās – katrā pa astoņām komandām jeb pa četrām vienībām no katras valsts. Savu līgu ietvaros katra no dalībniecēm aizvadīs pa četrām spēlēm, sacenšoties ar komandām no kaimiņvalsts un tādējādi ieņemot attiecīgu vietu savas līgas kopvērtējumā.

A līgā spēlē RFS, "Liepāja", "Jelgava", Tallinas "Flora", Tallinas "Kalev", "Paide Linnameeskond", Nemmes "Kalju", B līgā cīnās "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", "Grobiņa", Pērnavas "Vaprus", "Kuressaare", Narvas "Trans", Tartu "Tammeka", bet C līgā spēkus mēro "Alberts", "Skanste", "Riga-2", "Super Nova", Harju "Laagri", Nemmes "United", "Viimsi un Tallinas "Levadia U-21".

Livonijas kausa izcīņas idejas iniciatori vēsturiskā Livonijas ordeņa teritorijā šobrīd esošajām Latvijai un Igaunijai savulaik bija Igaunijas pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes – 2003.–2005., 2008., 2011., 2018. un 2023. gadā. Šogad pirmoreiz tas tiek organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, tādu to paredzot aizvadīt arī nākamajos gados.

  +2 [+] [-]

, 2024-01-31 20:55, pirms 4 mēnešiem
Vēl Tukums2000-Grobiņa 2-2

  +1 [+] [-]

, 2024-01-31 21:38, pirms 4 mēnešiem
Un varētu tā kā pa reizītei tabuliņas ar iemest līgām... re jau dažiem 3 spēles aizvadītas...

     [+] [-]

, 2024-02-02 12:02, pirms 4 mēnešiem
Lai Jelgavai tad paliek sezonas lielākais panākums, ar tukšiem vēderiem divus gadus pēc kārtas neizšaut