Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" iesniegs apelāciju un sagrauj Kožana "Šiauliai"

Agris Suveizda

"Skonto" iesniegs apelāciju un sagrauj Kožana "Šiauliai"
Viktors Morozs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas Klubu licencēšanas komisija vakar pieņēma lēmumu neizsniegt valsts titulētākajam klubam "Skonto" LFF-A licenci, kas nepieciešama startēšanai Virslīgā. "Skonto" direktors Askolds Uldriķis sarunā ar Sportacentrs.com sacīja, ka klubs izmantos tiesības iesniegt apelāciju.

"Iesniegsim apelāciju un centīsimies ar dokumentiem pierādīt pretējo – proti, ka esam pelnījuši spēlēt Virslīgā," teica Askolds Uldriķis. "Lēmums par spēlēšanu Virslīgā neattiecas tikai uz pirmo komandu – zem tās ir arī vesela piramīda. Ja pazustu piramīdas augšgals, no tā ciestu arī jaunieši."

Līdzīgi kā Villerušs, arī Uldriķis atzina, ka kluba nepielaišana Virslīgai nozīmētu arī to, ka spēlētājiem un VID vairs nebūtu nekādu izredžu atgūt nesamaksāto naudu. Šobrīd ir panāktas vienošanās un izveidoti parādu atdošanas grafiki. Viens no veidiem, kā atdot parādus, ir spēlētāju pārdošana. Uldriķis atklāja, ka par pagājušās sezonas labāko snaiperi Vladislavu Gutkovski esot interese, taču pagaidām grūti spriest, cik tā ir nopietna.

Kluba valdes loceklis Kārlis Villerušs, kurš nesen apstiprināts arī "Skonto" prezidenta amatā, šodien ar komandu esot noturējis sapulci. Nākamajā nedēļā spēlētājiem tikšot izmaksātas pirmās algas pēc atvaļinājuma beigām un tikšot slēgti pirmie līgumi. Tādējādi, neskatoties uz Klubu licencēšanas komisijas lēmumu, pagaidām "Skonto" turpina ierasto darbu.

Turpinot gatavoties sezonai, "Skonto" šodien pārbaudes spēlē tikās ar Lietuvas septīto spēcīgāko klubu "Šiauliai", kā pamatsastāvā izgāja nesenais rīdzinieku aizsargs Sergejs Kožans. "Skonto" gan nespēlēja labākajā sastāvā – no iepriekšējos mačos ierastā pamatsastāva šoreiz spēli sāka tikai Viktors Morozs un Mārtiņš Milašēvičs.

Pirmajā puslaikā dominēja lietuvieši, kas arī guva vienus vārtus (1:0), toties otrajā puslaikā "Skonto" četras reizes ieņēma pretinieku cietoksni un uzvarēja ar 4:1. Jau otrdien "Skonto" Ziemas kausa ietvaros paredzēta principiāla tikšanās ar "Ventspili", kas dienu vēlāk tiksies ar tiem pašiem Šauļiem.

Pārliecinošu uzvaru svinēja vēl viens licenci nesaņēmis klubs Rīgas "Daugava", kas treniņnometnē Turcijā ar 4:0 sakāva Krievijas 1. līgas vienību "Luch-Energiya". Pretiniekiem tā gan bija tikai pirmā no divām šodien paredzētajām cīņām. "Daugavas" sastāvs mājaslapā nav pieejams. Parīt rīdzinieki spēlēs ar uzbeku "Bunyodkor".

"Skonto" – Šiauliai 4:1 (0:1)
Vārti: Krivošeja 2, Kļuškins, Šilings
"Skonto" pamatsastāvs: Pavlovs – Riherts, ???, Usanovs, ??? – Kļuškins, Morozs, Sovers – Šilings, Krivošeja, Milašēvičs

1 2 38 komentāri

     [+] [-]

, 2015-01-31 18:22, pirms 9 gadiem
Nekas cits kā iesniegt apelāciju jau klubam neatliek. Redzēsim, kāds būs komisijas lēmums, bet tas jau būs atkarīgs no sagatavotajiem dokumentiem. Tāpēc jāvēl vien klubam sagatavot pietiekami spēcīgus argumentus. Skaidrs, ka bez Skonto Virslīgas līemenis ievērojami kristos, bet likumi paliek likumi.

  +4 [+] [-]

, 2015-01-31 18:27, pirms 9 gadiem
Kāpēc tas viss vajadzīgs?Metam skontu laukā un pataisam tīrāku šo līgu!
gadu no gada viens un tas pats!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-01-31 18:34, pirms 9 gadiem
Pietiek auklēties - pārdosim Šabalu un parādsaistības nokārtosim! Ko tad nokārtoja? Sezonas beigās spēlētājiem algas knapi samaksāja. Vai tad VID labdarības iestāde? Kāpēc citi uzņēmumi nevar teikt, ka vēlāk samaksās?

  -4 [+] [-]

, 2015-01-31 18:35, pirms 9 gadiem
No vienas puses - s*di jāmēž ārā. No otras puses - Skonto tomēr ir brends, un neskaitoties uz visām problēmām pagājušogad spēja izcinīt 2.vietu. Nespēju īsti noslieties ne uzvienu pusi.

  -3 [+] [-]

, 2015-01-31 18:39, pirms 9 gadiem
m. scofield rakstīja: Pietiek auklēties - pārdosim Šabalu un parādsaistības nokārtosim! Ko tad nokārtoja? Sezonas beigās spēlētājiem algas knapi samaksāja. Vai tad VID labdarības iestāde? Kāpēc citi uzņēmumi nevar teikt, ka vēlāk samaksās?
Kāpēc nevar? VID ir gana pretimnākoša šobrīd, jebkuram ir iespēja vienoties par dažādiem jautājumiem, t sk, maksājumu grafikiem.

  +7 [+] [-]

, 2015-01-31 18:46, pirms 9 gadiem
Ko tur daudz diskutēt? Ja nevari izpildīt visus noteikumus, lai spēlētu Virslīgā, tad tu nevari tur spēlēt. Noteikumi visiem ir vienādi!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 18:53, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: No vienas puses - s*di jāmēž ārā. No otras puses - Skonto tomēr ir brends, un neskaitoties uz visām problēmām pagājušogad spēja izcinīt 2.vietu. Nespēju īsti noslieties ne uzvienu pusi.
Tu Skonto- futbola klubu ar vislielāko un skaļāko vēsturi Latvijā sauc par sūdu un apsver izmēšanu? Ceru, ka skonto tiks pielaists pie spēles virslīgā, pār abām Daugavām, tur jau cits stāsts!

  -2 [+] [-]

, 2015-01-31 18:57, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Valmierai, Rēzeknei, taču bez Skonto virslīga zaudēs ievērojamu čempionāta intrigu.Diemžēl esam tik nabagi, ka bez Krievijas naudas (ģinama), neviens klubs Jevropā nav konkurēt spējīgs.Nauda nosaka visu. Kā kuļas Metta bez jevrikiem?

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 19:10, pirms 9 gadiem
Pukuzirnis12 rakstīja: Visu cieņu Valmierai, Rēzeknei, taču bez Skonto virslīga zaudēs ievērojamu čempionāta intrigu.Diemžēl esam tik nabagi, ka bez Krievijas naudas (ģinama), neviens klubs Jevropā nav konkurēt spējīgs.Nauda nosaka visu. Kā kuļas Metta bez jevrikiem?
Tas priekš Rīgas būtu pārāk daudz parasīts,uzturēt vienu profesionālu futbola klubu kuru mērķis būtu tikt eiropas līgu grupu turnīros?Liepāja pierādīs ka tas ir iespējams!
Rīgas sakarā līgas domāšana to nepieļauj,labu Futbola Klubu Rīgai!
skonta,DR,DD tieši tādi netīrie klubi līgai ir nepieciešami,tāpēc tikais par to lai skonta un abas daugavas pazustu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Kā Tev iet, Bērziņ?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 19:23, pirms 9 gadiem
tikšot slēgti pirmie līgumi.

Vai ir atcelts aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-31 19:30, pirms 9 gadiem
GRIFFONS rakstīja: Tu Skonto- futbola klubu ar vislielāko un skaļāko vēsturi Latvijā sauc par sūdu un apsver izmēšanu? Ceru, ka skonto tiks pielaists pie spēles virslīgā, pār abām Daugavām, tur jau cits stāsts!
Kā vēl var nosaukt klubu, kurš jau kuro gadu nevar sakārtot savas finanses un ik pa brīdim uzspēlē arī toto?

  -1 [+] [-]

, 2015-01-31 19:32, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Tas priekš Rīgas būtu pārāk daudz parasīts,uzturēt vienu profesionālu futbola klubu kuru mērķis būtu tikt eiropas līgu grupu turnīros?Liepāja pierādīs ka tas ir iespējams!
Rīgas sakarā līgas domāšana to nepieļauj,labu Futbola Klubu Rīgai!
skonta,DR,DD tieši tādi netīrie klubi līgai ir nepieciešami,tāpēc tikais par to lai skonta un abas daugavas pazustu!
Tikt Eirokausos nav nekas tāds, vot nospēlēt vismaz tā, lai tiktu nākamajā un aiznākamajā kārtā Latvijas futbolam jau ir problēmas.

  -1 [+] [-]

, 2015-01-31 19:39, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Tikt Eirokausos nav nekas tāds, vot nospēlēt vismaz tā, lai tiktu nākamajā un aiznākamajā kārtā Latvijas futbolam jau ir problēmas.
Es nesaku ka uz sitiena tas izdarāms,bet gan nākotnes formā!
Liepāja 4 gadu laikā tur spēlēs,arī Rīgai tas pa spēkam,tik ne skontam,ne DR,ne Mettai!

  -2 [+] [-]

, 2015-01-31 19:45, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Es nesaku ka uz sitiena tas izdarāms,bet gan nākotnes formā!
Liepāja 4 gadu laikā tur spēlēs,arī Rīgai tas pa spēkam,tik ne skontam,ne DR,ne Mettai!
4 gadu laikā būs eirokausu grupu turnīrā ? Vai 4 gadu laikā tiks uz kvali ?

     [+] [-]

, 2015-01-31 19:48, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: 4 gadu laikā būs eirokausu grupu turnīrā ? Vai 4 gadu laikā tiks uz kvali ?
labi troļļo turpmāk ar kolēģi zigfrīdu!Visu gaišu!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-31 19:52, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: labi troļļo turpmāk ar kolēģi zigfrīdu!Visu gaišu!
Pag, tu reāli domā ,ka 4 gadu laikā ir pa spēkam tikt grupu turnīrā ? Es vispār uzskatu, ka Latvijas klubiem tas nav reāli ,ja nu vienīgi ir "aizmugure" ,kas var iedot naudu. Un arī tad apstākļiem ir jāsakrīt, labam trenerim jābūt, lieliskai leģionāru atlasei un veiksmei ala Ventspils 09/10.

     [+] [-]

, 2015-01-31 20:32, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: No vienas puses - s*di jāmēž ārā. No otras puses - Skonto tomēr ir brends, un neskaitoties uz visām problēmām pagājušogad spēja izcinīt 2.vietu. Nespēju īsti noslieties ne uzvienu pusi.
Tieši tā - koks ar diviem galiem. Skaidrs, ka realitātē uz juridiskiem pamatiem jāseko nepielaišanai, ja nav prasības izpildītas. Bet tam būs ļoti nepatīkamas sekas un ir žēl futbolistu. Pirmkārt, Virslīgas līmenis ievērojami kritīsies (kādam varbūt zudīs arī interse) un spēlētāji, kuri tagad ir uz pārbaudi, tiks smagi piečakarēti, jo būtu varējuši janvārī atrasties uz pārbaudi citos klubos, kur būtu iespēja tikt pie līguma. Tagad var sanākt tukša laika tērēšana viņiem.

FKV zudīs konkurence un viņi varēs atļauties veidot vājāku sastāvu un tā tālāk un joprojām. Tāpēc gribas iemest milzu akmeni kluba bijušās vadības sapuvušajā dārzā, ka, nemākot saimniekot, ķeras pie kluba stūres un noved to līdz kraham. Bet, ko var gribēt, Koļesņičenko ir futbolists, nevis ekonomists vai pieredzējis biznesmenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-31 21:06, pirms 9 gadiem
Var jau būt, ka tiešām labāk šogad nafig izmest visas toto-šmoto komandas, nepielaist parādniekus, un atkāpties tos pāris soļus atpakaļ (tālu jau vairs nav kur atkāpties...) un tad lēnām veidot daudz patīkamāku čempi ar klubiem, nevis īslaicīgām komandā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 21:33, pirms 9 gadiem
Protams Skonto ir Latvijas titulētākais klubs, taču tas nenosaka to, ka pret viņiem būtu jāizturās savādāk kā pret citiem klubiem kuri vēlas piedalīties virslīgā . No otras puses, ir jāskatās kādu iemeslu dēļ viņi nevar izpildīt UEFA licencēšanas noteikumus. Jāskatās nevis šo noteikumu burts, bet jēga kuru nes šie noteikumi, kāda iemesla dēļ ir ieviests šāds noteikumu punkts un ko ieviesējs vēlējies sasniegt. Varbūt šajā gadījumā Skonto un citu augstākminēto futbola klubu esošās nepilnības vairs neizskatīsies tik traģiski, vai tieši otrādi būs pilnībā skaidrs šis klubs nevar piedalīties šajās sacīkstēs. Jāsaka gan, ka Askolds Uldriķis nedaudz pārspīlē teikdams, ka VID un spēlētājiem zudīs iespēja atgūt nesamaksāto naudu ja klubs netiks pielaists dalībai Virslīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-31 21:49, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Tieši tā - koks ar diviem galiem. Skaidrs, ka realitātē uz juridiskiem pamatiem jāseko nepielaišanai, ja nav prasības izpildītas. Bet tam būs ļoti nepatīkamas sekas un ir žēl futbolistu. Pirmkārt, Virslīgas līmenis ievērojami kritīsies (kādam varbūt zudīs arī interse) un spēlētāji, kuri tagad ir uz pārbaudi, tiks smagi piečakarēti, jo būtu varējuši janvārī atrasties uz pārbaudi citos klubos, kur būtu iespēja tikt pie līguma. Tagad var sanākt tukša laika tērēšana viņiem.

FKV zudīs konkurence un viņi varēs atļauties veidot vājāku sastāvu un tā tālāk un joprojām. Tāpēc gribas iemest milzu akmeni kluba bijušās vadības sapuvušajā dārzā, ka, nemākot saimniekot, ķeras pie kluba stūres un noved to līdz kraham. Bet, ko var gribēt, Koļesņičenko ir futbolists, nevis ekonomists vai pieredzējis biznesmenis!
Bet katram futbolistam būtu jāizvērtē pašam vai iet uz pārbaudēm klubā kura nākotne ir neskaidra! Ne tā???
Bet FKV tādā gadījumā varētu pievērsties vietējajiem spēlētājiem...

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 21:58, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Bet katram futbolistam būtu jāizvērtē pašam vai iet uz pārbaudēm klubā kura nākotne ir neskaidra! Ne tā???
Bet FKV tādā gadījumā varētu pievērsties vietējajiem spēlētājiem...
FKV nepievērsisies vietējiem!Kāpēc???Līga tāda!Ne jau bez iemsla 2014 gadā iekrita FKV bedrē kaut kādas 6 spēlēs,Valsts izlases špīleri un veči kuri izgājuši visam cauri,aizmirsa kā fūzi jāspēlē(uz laiku),bet par titulu neuztraucās!

  +1 [+] [-]

, 2015-01-31 23:13, pirms 9 gadiem
Kas Jums par daļu, šī ir brīva valsts un manas darbības cik noprotu nav pretlikumīgas, ir pretenzijas, vēlaties izteikt klātienē un personīgi, nav problēmu padodiet tik ziņu.
TOTOANSIS2 rakstīja: Cik tu reizes taisies šito copy-peistot un rakstīt vienā rakstā pēc otra?

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 23:20, pirms 9 gadiem
Lai saņemtu licenci vispirms ir jāatjauno darbotiesspēja, pagaidām spēkā Apturēta 'Skonto' futbola kluba saimnieciskā... pašlaik juridiski nedrīkst ne maksāt par treniņiem, ne par ēdināšanu (ar to viss ok, jo to taču "kāds" viņiem "uzsauc") , ne arī slēgt darba līgumus. Vajag piezvanīt īstajiem īpašniekiem (-am) un palūgt, lai samaksā VIDam parādus, vairāk neko
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-31 23:50, pirms 9 gadiem
Andris 5 raksta -FKV nepievērsisies vietējiem!Kāpēc???Līga tāda!Ne jau bez iemsla 2014 gadā iekrita FKV bedrē kaut kādas 6 spēlēs,Valsts izlases špīleri un veči kuri izgājuši visam cauri,aizmirsa kā fūzi jāspēlē(uz laiku),bet par titulu neuztraucās!

Te nu gan gribētos dzirdēt skaidrāku valodu,nevis caur puķēm mētāties ar kaut kādiem mistiskiem apvainojumiem.Kas tad tas Andrprāt bija par iemeslu FK Ventspils "bedrei" no 13-18 kārtai pērn.

  +1 [+] [-]

, 2015-02-01 00:32, pirms 9 gadiem
Tad atvainojiet laikam esmu Jūs pārpratis.
TOTOANSIS2 rakstīja: Jautājums bija: cik tu reizes taisies šito copy-peistot un rakstīt vienā rakstā pēc otra?

Tā nav pretenzija, tevi man nav vajadzības satikt, darbības tavas tiešām piekrītu gan, nav pretlikumīgas
1 2 38 komentāri