Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koliņko: "Rezultāts slikts, sniegums slikts, aizsardzībā nospēlējām ļoti slikti"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Koliņko: "Rezultāts slikts, sniegums slikts, aizsardzībā nospēlējām ļoti slikti"
Aleksandrs Koliņko
Foto: LFF.lv

Piedāvājam Andra Riherta un Aleksandra Koliņko sacīto pēc Virslīgas spēles starp "Mettu"/LU un Jūrmalas "Spartaku".

Aleksandrs Koliņko, "Spartaka" galvenais treneris: "Rezultāts slikts, sniegums slikts, aizsardzībā šodien nospēlējām ļoti slikti - "Mettai" bija četri vārtu gūšanas momenti, no kuriem tā iesita trīs, mums bija četri vai vairāk momenti, izdevās iesist divus. Zaudējuma iemesls ir, ka aizsardzībā nospēlējām sliktāk nekā parasti, un mūsu komandas līderi šodien nospēlēja ļoti slikti. Uzbrukumā nevaram palielīties ar realizāciju - momenti mums bija labi, bet iesist nevaram."

Andris Riherts: "Mettas"/LU galvenais treneris: "Spēles sākums bija tāds pats kā Jūrmalā - mēs ielaidām vārtus tai pašā minūtē, no tā paša spēlētāja [Toma Meža - aut.] tādā pašā situācijā, standartsituācijā, iesākām spēli jau diezgan ierasti no 0:1. Beigās ar asinīm, ar raksturu, ar visu pārējo mēs izcīnījām, domāju, pelnītu uzvaru ar 3:2. Pretinieks tikai pašās beigās otros vārtus guva. Paldies spēlētājiem par pašatdevi, par cīņu līdz galam un skatītājiem par atbalstu. Jaunais universitātes [LU - aut.] rektors ieradās uz uzvarošo spēli [smaida] - paldies viņam, ka ieradās un atbalstīja mūs. Ceru, ka viņš turpinās atbalstīt futbolu, tā kā to darīja šodien un tā kā universitāte to ir darījusi iepriekš. Liels paldies "Latvijas Universitātei"."

Šodien Giti spēlēja aizsardzības centrā - vai viņam tā bija pirmā reize šai pozīcijā?
Riherts: "Viņš ir spēlējis, pēc ampluā viņš principā ir centra aizsargs."

Vai "Mettai" ir kādi citi varianti aizsardzības centrā, jo Puķītis ir traumēts?
Riherts: "Puķītis ir traumēts, īpašu variantu nav, var spēlēt ar diviem centra aizsargiem - šodien izvēlējāmies spēlēt ar trim."

Pirmo reizi sezonā rezervē palika Ulimbaševs - ar ko tas ir saistīts?
Koliņko: "Pēdējā spēlē ar "Daugavpili" viņš guva savainojumu un diemžēl neatjaunojās. Vakar viņu it kā vēl gatavojām [spēlei], bet šodien viņš pateica, ka nevarēs, tāpēc neliku viņu sastāvā."

Vai otrajos ielaistajos vārtos tā nebija Grigorjeva kļūda, kurš pameta vārtus par tālu?
Koliņko: "Domāju, šai epizodē bija ne tikai Grigorjeva kļūda, tur kļūdījās ļoti daudz cilvēku - tikpat labi var pajautāt, kur bija mūsu aizsargi. Tā nebija vārtsarga individuālā kļūda - kļūdījās visa aizsardzība."

Kā Dāvis Ošs pārdzīvoja šo nedēļu, ņemot vērā negatīvo komentāru lielo skaitu gan presē, gan komentāros? Vai mēģinājāt viņu nostatīt no šiem komentāriem?
Riherts: "Tā ir sastāvdaļa no tā, ko mēs darām. Jākļūst nobriedušākam un jāturpina ceļš tālāk."

Kad atgriezīsies Nazarenko?
Koliņko: "Viss, viņš ir aizbraucis, viņa nav mūsu komandā. Šķiet, ar viņu lauza līgumu vai palaida. Jebkurā gadījumā viņš nepalika pie mums, jo bija traumēts un nevarēja trenēties."

Kas notika situācijā ar Gauraču un Uldriķi?
Riherts: "Nekas. Bija divcīņa, spēlētājs [Gauračs - aut.] pēc inerces ar elkoni trāpīja pa seju. Gadās tādas situācijas futbolā."

Koliņko: "Ja godīgi, nepievērsu uzmanību. Nu atvēzējās, tiesnesis pateica, ka cīņā gadās. Vienkārši žēl, ka pieredzējis spēlētājs, tikko sācis spēlēt, tagad saņems diskvalifikāciju laikam vismaz uz divām spēlēm. Žēl."

Gan šajā, gan pagājušajā spēlē pamatsastāvā izgājis Korzāns - kādas ir viņa priekšrocības salīdzinoši ar citiem uzbrucējiem?
Koliņko: "Gan treniņos, gan spēlēs viņš ir agresīvāks. Vienkārši esmu izmēģinājis jau dažādus variantus un no visiem uzbrucējiem viņš ir visvairāk uzvilkts cīņai un uzbrukuma darbībām. Visi pārējie mani pagaidām neapmierina."

Vai aicināsiet rektoru arī uz rudens spēlēm? Viņš šodien bija jums veiksmīgs.
Riherts: "Rektors tiek ļoti laipni aicināts [smaida]. Viņš pēc spēles ienāca arī ģērbtuvē - apmainījāmies ar to, ka viņš ir diezgan veiksmīgs, un viņš turpinās to arī darīt."

 +12 [+] [-]

, 2015-08-30 12:53, pirms 9 gadiem
Es teiktu, ka treneris slikts. Pirms Koļinko Spartaks spēlēja daudz veiksmīgāk. Bet tas bija tik paredzami.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-30 12:53, pirms 9 gadiem
kas tur bija ar Ošu? Neesmu 2ned sekojis lidz notikumiem virsligaa? Shamais kko stulbu izdarijis?

  +5 [+] [-]

, 2015-08-30 13:03, pirms 9 gadiem
Treneris slikts, treneris slikts un treneris kopuma paradija sevi slikti

  -1 [+] [-]

, 2015-08-30 13:15, pirms 9 gadiem
Lai brauc uz Krievija piekto līgu un trenē. Tikai degradē Latvijas čempi.

  +3 [+] [-]

, 2015-08-30 13:52, pirms 9 gadiem
>miesa
Vienkārši Ošs ielaida četrus vārtus iepriekšējā spēlē, un laikam jau ne bez savām kļūdām (pats neredzēju).

  -2 [+] [-]

, 2015-08-30 14:09, pirms 9 gadiem
Totosvetki atgriezusies Jurmalaa! Studenti ari pirms jauna macibu gada labi nopelnija.

  +8 [+] [-]

, 2015-08-30 14:18, pirms 9 gadiem
Koļinko ne tikai valodas kursi jāapmeklē, bet arī psiholoģijas kursi nenāktu par ļaunu.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-30 14:18, pirms 9 gadiem
Jauns treneris,jaunas metodes,ne viss beidzas slikti,kas slikti sākas.

     [+] [-]

, 2015-08-30 14:50, pirms 9 gadiem
Saška no tā kas līdz šim dzirdēts neizklausās sevišķi intelektuāls cilvēks, un pastāv ļoti vērā ņemama iespēja, ka viņa trenera karjera arī beigsies ar neilgu brīdi Spartakā.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-30 14:56, pirms 9 gadiem
jbk rakstīja: Es teiktu, ka treneris slikts. Pirms Koļinko Spartaks spēlēja daudz veiksmīgāk. Bet tas bija tik paredzami.
Pirmkārt, jau Piļipčuks bija viens no labākajiem un pieredzējušākajiem treneriem, kas Latvijā jebkad strādājuši. Vairāk vai mazāk, bet tāds Grigorčuka variants. Domāju, ja nebūtu viņa, tad Spartaks Eirokausos nebūtu pārvarējis melnkalniešu barjeru + Virslīgas sezonu nesāktu ar tik radošu spēli. Ar Koļinko mazo pieredzi trenera arodā Piļipčuka dotības pat muļķīgi salīdzināt.

Otrs nopietnais zaudējums ir Abdultaofiks, kurš uz Zviedriju pārcēlās. Viņš bija iztekts saspēles veidotājs Spartakam kopā ar Mickēviču. Tagad tāds palicis tikai Mickēvičs un, ja viņam nevedas spēle, tā nevedīsies visai komandai. Gridinu nesaukšu par pārāk lielu zaudējumu, kurš vasarā pārcēlās atpakaļ uz Kazahstānu, bet arī Takī šobrīd izmanto pārāk maz savu vārtu gūšanas momentu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-08-30 16:09, pirms 9 gadiem
igaunis janis rakstīja: Jauns treneris,jaunas metodes,ne viss beidzas slikti,kas slikti sākas.
Tā arī ir. Ja sākas slikti, parasti beigās būs nevis slikti, bet gan pavisam dimbā.

Starp citu, viens cerību stariņš tomēr ir. Spartakam vismaz treneris ir pasaules klases!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-30 18:06, pirms 9 gadiem
Japāņu samuraji tādu kaunu nepārdzīvotu.