Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS pēdējā uzbrukumā trāpa pa pārliktni, "Ventspils" nosargā uzvaru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

RFS pēdējā uzbrukumā trāpa pa pārliktni, "Ventspils" nosargā uzvaru
Ģirts Karlsons
Foto: Mārtiņš Sīlis

SynotTip Latvijas Virslīgā futbolā trešo uzvaru sešās spēlēs izcīnīja "Ventspils", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja RFS. Vienīgos vārtus pēc stūra sitiena guva Tosins Aijeguns, kurš izcēlās piekto reizi sezonā. Tikmēr pirmajā puslaikā cīņa savainojuma dēļ beidzās Ģirtam Karlsonam.

RFS galvenais treneris Andrejs Kaļiņins bija pieņēmis lēmumu rezervēt atstāt uzbrukuma līderi Robertu Uldriķi, kurš šonedēļ aizvadītajā Latvijas kausa mačā guva vārtus pret "Ventspili". Spēles ievadā abas komandas vairāk domāja par savu vārtu drošību, kamēr pretinieku laukuma pusē trūka precīzu piespēļu un radošas izpausmes.

Situāciju centās saasināt "Ventspils" uzbrukuma līderis Ģirts Karlsons, kurš pēc sadursmes ar viesu aizsargu Vjačeslavu Isajevu krita soda laukumā, tomēr galvenā tiesneša Aleksandra Golubeva svilpe klusēja. Pēc pusminūtes viņi satikās laukuma centrā, tomēr gaisa divcīņa beidzās bēdīgi – abi futbolisti sadūrās galvām. Ja Isajevs ātri bija kājās, tad Karlsons ar asinīs klātu seju 19. minūtē tika nomainīts.

Laukuma saimnieki turpināja spītīgi izdarīt centrējumus, taču bez Karlsona tas rezultātu nedeva. Tikmēr RFS skrēja asos pretuzbrukumos, un laba iespēja bija Lašam Šergelašvili, kurš saņēma bumbu soda laukumā, taču sitienu no tuvas distances paguva bloķēt Nikola Boranijaševičs. Tāpat momentu neizmantoja Leonīds Koveļs, sitot garām tālajam stūrim. Tādējādi pēc pirmā puslaika bija bezvārtu neizšķirts.

Otrā puslaika pirmajās sekundēs izcila iespēja atklāt rezultātu bija RFS. Izejot no vārtiem, piespēlē ar galvu kļūdījās ventspilnieku vārtsargs Maksims Uvarenko, un bumba nonāca pie viesu uzbrucēja Ensas Ndžī. Taču viņš pārmeta bumbu pāri ne tikai vārtsargam, bet arī vārtiem. Neizmantoto iespēju nācās nožēlot.

"Ventspils" ieskrējās un pie pretinieku vārtiem sakūra pirti. RFS vairs netika pie bumbas, moments sekoja momentam, un 64. minūtē mājinieki pelnīti izvirzījās vadībā. Lielais spiediens noveda līdz bīstamam soda sitienam, bet Antons Jemeļins trāpīja pa mūri, pēcāk bumbai šķērsojot gala līniju.

Sekoja stūra sitiens, pēc kura izveicīgākais soda laukumā bija Tosins Aijeguns, kurš no gaisa ar kreiso kāju no sešiem metriem sita rīdzinieku vārtos, izceļoties piekto reizi sezonā – 1:0 "Ventspils" labā.

Lai gan turpinājumā RFS pārņēma iniciatīvu, galotnē Robertam Savaļniekam pēc stūra sitiena ar galvu neizdevās trāpīt tuvajā stūrī, neizmantojot lielisku izdevību, bet pēc Isajeva sitiena no pāris metriem izglāba Uvarenko un pārliktnis. Tādējādi "Ventspils" izcīnīja minimālu uzvaru un atgriezās otrajā vietā, bet rīdzinieki kopš uzvaras pirmajā kārtā trīs punktus paņēmuši tikai vienā no piecām cīņām.

Ventspils – RFS 1:0 (0:0)

Vārti: Aijeguns 64'
Brīdinājumi: Rečickis, Rugins - Solovjovs
Ventspils: Uvarenko, Obuobi, Karlsons (Aleksejevs 19'), Žigajevs, Aijeguns (Svārups 81'), Vaskovs, Boranijaševičs, Rečickis, Jemeļins, Rugins (Tīdenbergs 90+2'), Koļesovs
RFS: Māliņš, Koveļs, Šergelašvili, Višņakovs, Fertovs, Sorokins, Rode, Isajevs, Solovjovs, Ulimbaševs (Uldriķis 69'), Ndžī (Savaļnieks 69')
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs

"SynotTip" Virslīgas 6. kārta

DatumsSpēleVietaRez.
29.04.Babīte/Dinamo – Metta/LUPiņķu stadions1:2
29.04.Liepāja/Mogo – Spartaks"Daugavas" stadions Liepājā1:3
30.04.Ventspils – RFSVentspils OC stadions1:0
30.04.Jelgava – RigaZemgales Olimpiskais centrs18:00

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks641114:813
2.Ventspils63219:311
3.Jelgava53028:69
4.Riga FC52214:48
5.Liepāja/Mogo62137:87
6.RFS62134:67
7.Metta/LU621310:137
8.Babīte/Dinamo60244:122

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKomandaSk
1.J. KozlovsSpartaks5
T. AijegunsVentspils5
3.M. OšsJelgava3
R. UldriķisRFS3

  -2 [+] [-]

, 2017-04-30 17:58, pirms 7 gadiem
Taisiet to RFS bodīti ciet!
Spēles organizācija vāja, aizsardzība 0, momenti tik un tā rodas, bet pateikt, ka realizācija ir drausmīga, ir nepateikt neko
Ja kluba vadībai ir kaut kādas prāta paliekas, tad trenerim un Kovelam šī bija pēdējā spēle

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 17:58, pirms 7 gadiem
vai treneri jau nomainīja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 18:28, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Taisiet to RFS bodīti ciet!
Spēles organizācija vāja, aizsardzība 0, momenti tik un tā rodas, bet pateikt, ka realizācija ir drausmīga, ir nepateikt neko
Ja kluba vadībai ir kaut kādas prāta paliekas, tad trenerim un Kovelam šī bija pēdējā spēle
Realizacijas vispar nav. Neiesist no 2m tuksos vartos ir galapunkts

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 18:30, pirms 7 gadiem
Kopumā jau rezultāts pozitīvs, tikai drusku māc bažas par motivāciju kausa atbildes spēlē. Pie tādām spēlēm, kādas veidojas pret RFS, motivācija, spēja savākties izskatās viens no galvenajiem elementiem.
Ja nu varbūt Ašvorts to risinās atkal ar pamatīgu sastāva rotāciju. Nāksies jau, jo Karlsons, šķiet, uz kādu laiku ir ārā no sastāva.

Tribīnēs gan tāds jocīgs fons - jau otro spēli (tāds nu maratons FKV sanāk pret RFS) visu laiku jāklausās RFS šamaņi ar nemitīgu bungu rīboņu. Kauguru stadionā akustika sliktāka, tur vēl nekas, bet te nu bija par traku. Kādu reizi tajā visās ieskanas arī teksts "eR Fē eS" (dīvaina kombinācija - latviski būtu "eR eF eS", bet krieviski "eR Fē eŠ), kaut kāda loģika drusku tajā bungu rīboņā dažkārt ir standartsituāciju izpildes laikā, bet kopumā vienkārši - troksnis. Atliek pieņemt, ka viņi cenšas uzķert rezonansi ar to frekvenici, kādu uztver futbola dievs, bet pagaidām neizdodas. Ja viņi tā darīs Arkādijā, nav pārliecības, ka neaizbaidīs pārējos RFS atbalstītājus.

  -2 [+] [-]

, 2017-04-30 18:37, pirms 7 gadiem
A es domāju, ka Rīgā būs 2 komandas, kuras būs top3... Klapējiet šito bodīti ciet!

  +4 [+] [-]

, 2017-04-30 18:55, pirms 7 gadiem
Pārsteidz RFS izvēle turēt uz soliņa Uldriķi un spelēt ar garām piespēlēm,vienīgais kas stabili gūst vārtus un viņam esot laukumā arī veidojas momenti.
p.s.
Pārtraukumā Mežeckis lielijās cik federācija uzlikusi mākslīgos laukumus...
Tik daudz,ka Rīgā komandas nevar atrast dabīgo laukumu pat treniņiem.
Izcila plānošana!

  -2 [+] [-]

, 2017-04-30 18:56, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: A es domāju, ka Rīgā būs 2 komandas, kuras būs top3... Klapējiet šito bodīti ciet!
RFS viss garām - galvenais treneris, fiziskās sagatavotības treneris, komplektācija
Kā var komandai ar augstām ambīcijām likt profesionālajā līmenī pilnībā nepieredzējušu treneri?
Fiziski komanda ir absolūti negatava. Pārkačāta vai kas cits, bet pa laukumu pārvietojas kā miroņi
Sorokins un Isajevs nav nopietni aizsargi. Pussargu līnijā atkal ir pārprodukcija, bet spēles kontroles tik un tā nav, jo nav komandas veseluma
Uzbrukuma vispār nav. Ja neskaita vēl zaļo Uldriķi, kurš darbojas ļoti labi, bet skaidrs, ka nevar cerēt uz Robertu kā visu problēmu risinājumu. Kovels ir katastrofa visās iespējamajās pakāpēs. RFS vadība laikam gribēja atrast otru Platonovu. Bet kā redzams, skautings pilnībā izgāzies
Sirds sāp skatoties, kā komandai, kurai ir finanses, viss ir tik bezcerīgi

  -2 [+] [-]

, 2017-04-30 18:59, pirms 7 gadiem
gauja90 rakstīja: Pārsteidz RFS izvēle turēt uz soliņa Uldriķi un spelēt ar garām piespēlēm,vienīgais kas stabili gūst vārtus un viņam esot laukumā arī veidojas momenti.
p.s.
Pārtraukumā Mežeckis lielijās cik federācija uzlikusi mākslīgos laukumus...
Tik daudz,ka Rīgā komandas nevar atrast dabīgo laukumu pat treniņiem.
Izcila plānošana!
Laikam tic Kovelam. Bet šķiet, ka šodienas spēlei jābūt pēdējam pilienam, lai baltkrievu sūtītu mājās

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 19:06, pirms 7 gadiem
HMB-KLICHKO!! rakstīja: Abi Rigas projekti ir lielaakie pazorniki pagaidam!!! uzbrukums abam komeem ar 0 limeni ar visiem izlashniekiem
Te arī pierādās, ka pāris mēnešu laikā neko sakarīgu nevar izveidot. Varbūt uz sezonas otro pusi jau būs iespēlējušies.

     [+] [-]

, 2017-04-30 19:10, pirms 7 gadiem
Nezinu vai vērts kaut ko rakstīt par šīsdienas spēli,jo te jau prātvēderi visu sarakstījušiAtklāti sakot tīra neizšķirtu spēle,šoreiz paveicās FK Ventspilij.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-30 19:16, pirms 7 gadiem
man gan kaut kā tas bungu fons likās ļoti ok un piederīgs kopējai futbola atmosfērai. ja gribas kaut ko mierīgāku, tad varbūt jādodas uz baznīcu tā vietā.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-30 19:31, pirms 7 gadiem
ffwrd rakstīja: man gan kaut kā tas bungu fons likās ļoti ok un piederīgs kopējai futbola atmosfērai. ja gribas kaut ko mierīgāku, tad varbūt jādodas uz baznīcu tā vietā.
Var būt, ka jādodas, var būt, ka nav. Varbutību ir daudz.

     [+] [-]

, 2017-04-30 19:39, pirms 7 gadiem
donkey rakstīja: Var būt, ka jādodas, var būt, ka nav. Varbutību ir daudz.
jā, viss var būt

     [+] [-]

, 2017-04-30 19:43, pirms 7 gadiem
LNK GROUP meistarkomandai pienacis laiks laiks parskatit savu attieksmi pret futbolu skiet treneris nespej sagatavot komandu lai tai butu motivacija nopietnai cinai katrs jau kaut ko dara tacu trukst kopeja zimejuma laikam jau Zukam jaatgriezas trenera darba ja vel nav aizmirsis veco nodarbi!!!

     [+] [-]

, 2017-04-30 21:24, pirms 7 gadiem
..