Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kovaļovs: "Moldovā teicu, ka vēlos spēlēt visu laiku"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kovaļovs: "Moldovā teicu, ka vēlos spēlēt visu laiku"
Andrejs Kovaļovs un Artūrs Karašausks pēc vārtu guvuma pret "Ventspili"
Foto: Juris Gutmans

Vakar SMScredit.lv Virslīgas spēlē "Skonto" nocīnījās neizšķirti 1:1 ar "Ventspili". Pēc mača Sportacentrs.com iztaujāja Andreju Kovaļovu, kurš nupat uz īres tiesībām pārcēlies no Moldovas uz "Skonto".

Pastāsti, kā nonāci "Skonto"!
Moldovas klubā "Dacia" man bija nepietiekams spēles laiks, un es sacīju kluba vadībai, ka vēlos spēlēt visu laiku. Viņi atbildēja, ka šogad tādas iespējas laikam nebūs, jo mainījies treneris. Tāpēc es lūdzu, lai palaiž mani īrē. Tā nu iznāca, ka parādījās "Skonto" variants, un viss izveidojās veiksmīgi.

Vai, atskaitot "Skonto", bija arī citi varianti?
Bija, bija.

Arī Latvijā?
Nē, Latvijā nē. Citas valstis, tās gan nesaukšu.

Kāpēc neizdevās nostiprināties Moldovā, it sevišķi otrajā gadā samazinoties spēles laikam?
Tur bija gan kluba vadības maiņa, gan trenera maiņa. Bija ļoti grūti tur spēlēt. Pat grūti izskaidrot, smags jautājums. Vienkārši neuzticējās man un viss.

Varbūt pie vainas bija kāds konflikts ar treneri vai komandas līderiem?
Nē, nebija.

Sanācis dzirdēt, ka Moldovā dažas komandas šogad izstājās no čempionāta, turnīru pabeidza maz komandu, bija maz spēļu. Kas tur īsti notiek?
Tās komandas, kas no čempionāta izstājās, visticamāk, mēģināja cīnīties ar korupciju. Komanda, kas turnīra gaitā atradās 1.vietā, "Veris", cīnījās par čempionu titulu, taču viņus kausa izcīņas spēlē pret Tiraspoles "Sheriff" bezkaunīgi notiesāja. Izrādot protestu, "Veris" izstājās no čempionāta.

Tad laikam var sacīt, ka Moldovas čempionātā šobrīd ir daudz problēmu, un profesionālam futbolistam tas nav labākais turnīrs, kur spēlēt?
Jā, jā, piekrītu, neapšaubāmi tā ir.

Varbūt šo problēmu rezultātā pasliktinājās arī finansiālie nosacījumi?
Nē, finanšu ziņā nebija nekādu problēmu.

Vai nepārsteidza, ka tev jau pirmajā spēlē šodien uzticēja 90 minūtes, un vai fiziski tam biji gatavs?
Fiziskā ziņā beigās jutos mazliet noguris, sākumā gan uz svaiguma rēķina spēlējās ļoti labi. Ārkārtīgi vēlējos spēlēt, bija daudz emociju, un ceru, ka nepievīlu galveno treneri.

Pastāsti par gūtajiem vārtiem?
Man lieliski izdevās novērtēt situāciju - zināju, ka aiz Antona [Kurakina - aut.] vairs neviena nav, uzņēmu sev ērti bumbu, turklāt uz priekšu un ar vienu pieskārienu ieraidīju bumbu vārtos.

Kamēr atradies Moldovā, sekoji Virslīgai?
Protams, vienmēr sekoju līdzi mūsu čempionātam, man tas ir interesanti, tas ir man dzimtais čempionāts. Secinājumi? Čempionāts palicis tādā pašā līmenī, principā viss tas pats, vienīgi komandu skaits samazinājies. Ažiotāža palikusi iepriekšējā līmenī, visas stiprās komandas ir palikušas, ir ļoti interesanti.

Piekritīsi apgalvojumam, ka tev ar "Skonto" Eirokausos tagad ir iespēja daļēji nomazgāt to kaunu, ko piedzīvojāt kopā ar Daugavpils "Daugavu" pret "Elfsborg", kad pēdējo reizi piedalījies Eirokausos?
Ļoti uz to ceru - vēlos, lai Eirokausos nostartējam labi, un ceru, ka tas var palīdzēt aizbraukt uz kādu spēcīgāku čempionātu.

Kā zināms, "Ventspils" treneri saviem spēlētājiem uz Eirokausu laiku runāt ar medijiem lieguši. "Zaļā gaisma" tika dota vien sarunai ar Antonu Kurakinu, kuram spēle ar "Skonto" bija pēdējā (vismaz šajā karjeras posmā) "Ventspils" kreklā. Materiāls par Kurakinu tika publicēts vakar.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 20:22, pirms 9 gadiem
HJK Somijas čempī ar 0:3 pagrūž Turku komandai. gan jau iesildās pret V-pili
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja