Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metalurga" direktors: "Ir klubs, kur pirms mača futbolistu priekšā novicina naudas paciņu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Metalurga" direktors: "Ir klubs, kur pirms mača futbolistu priekšā novicina naudas paciņu"
Kluba direktors Ilgvars Šēns (pa kreisi)
Foto: Aigars Prūsis

„Liepājas metalurga” ģenerāldirektors Ilgvars Šēns intervijā „Sporta Avīzei” ļāvis ielūkoties gan kluba, gan visas Virslīgas aizkulisēs.

Runājot par „Liepājas metalurga” nākotni Ilgvars Šēns atzīst, ka daudz kas atkarīgs no tā, kā ies galvenajam sponsoram (metalurģijas pārstrādes rūpnīcai): „Mums ir tikai viens sponsors. Kā ies tam, tā ies arī mums. Mūsu sponsors ir pabeidzis rekonstrukciju, paņēmis lielus kredītus, un tie ir jāatdod. Iekārta ir unikāla, taču arī tā neiet bez aizķeršanās. Vai tā attaisnosies, rādīs laiks. Tas būs atkarīgs no situācijas pasaulē. Ja būs pieprasījums pēc produkcijas, viss notiks. Ja ne, produkcija gulēs noliktavā… Abramčika atgriešanās? Tādu domu nepieļauju. Mūsu finansiālais stāvoklis to tagad diezin vai ļautu. Beigu beigās mums jāsāk kaut ko vairāk gaidīt arī no savējiem.”

Tāpat Šēns ļauj ielūkoties Virslīgas virtuvē: „Kādas algas maksā citos klubos? Zinu tik, cik dzirdu no spēlētājiem. Neteikšu, kas tas par klubu, bet esot tā – pirms spēles ienāk ģērbtuvē ar paciņu naudas un saka – ja uzvarēsiet, sadalīsiet! Cik tajā paciņā naudas, to gan nezinu. Mums tādas sistēmas nav. Mums viss ir zināms. Mēs ar paciņām nekrāmējamies. Vai mūsu algas ir gana solīdas uz vienkāršo Latvijas iedzīvotāju fona? Oi, pavisam solīdas [smaida]. Piemēram, Mihadjuks (pagājušā gada labākais aizsargs) arī Rīgā būtu konkurētspējīgs.

Es nezinu, kā ir citiem. Tik vien, cik pa ausu galam dzirdēts. Nezinu sistēmu Daugavpilī, bet, cik esam runājuši ar Ventspili, viņiem ir apmēram tas pats, kas mums. Runāju arī ar Lietuvas kolēģiem. Piemēram, Marijumpoli, kas tagad iet pa trešo vietu. Viņiem arī ir gandrīz tas pats."

Pilnu interviju lasiet šīs nedēļas „Sporta Avīzē” drukātajā versijā vai elektroniskajā versijā šeit.

Izmantotie resursi:
„Sporta Avīze”

  -2 [+] [-]

, 2012-09-25 09:50, pirms 12 gadiem
nenosaucot konkrētu klubu tā ir tukša runāšana.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-25 09:59, pirms 12 gadiem
tak komanda no lejasgala, visticamāk fb..

  +3 [+] [-]

, 2012-09-25 10:01, pirms 12 gadiem
Diezgan interesants piegājiens. Pirms spēles novicina paciņu,kuru spēlētāji it kā iegūs ,ja uzvarēs spēli - tanī pašā laikā tiek uzlikta likme toto uz uzvaru
Ja zade,komanda naudu nedabū. Tā atgriežas pie devēja.

Un ja īpašumā ir soccera komanda,var jau arī likt uz zaudi . Par ko kamanda naudu tāpat nedabū

  +4 [+] [-]

, 2012-09-25 10:06, pirms 12 gadiem
Bet tas jau labs stimuls pirms spēles,ja uzvarēsiet,tad premijas,atbalstu.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 10:07, pirms 12 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: tak komanda no lejasgala, visticamāk fb..
Spartakam noteikti, un maisiņā ir 20 ls

     [+] [-]

, 2012-09-25 10:24, pirms 12 gadiem
krapaalis rakstīja: Spartakam noteikti, un maisiņā ir 20 ls
Sīcenē

  +4 [+] [-]

, 2012-09-25 11:02, pirms 12 gadiem
AicisAicis rakstīja: nenosaucot konkrētu klubu tā ir tukša runāšana.
domā, viņš smagi sasitis galvu, lai nosauktu klubu un iedzīvotos nereālās nepatikšanās?

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 12:08, pirms 12 gadiem
Vēlējos Šēna kunga dārziņā iemest akmeni. Proti, ja reiz par kluba mērķiem tiek propagandēts savu pašu spēlētāju izaugsme un klubam būt medaļniekos, tad pēc manām domām patreiz klubā netiek pareizi strādāts. Labi, ok, pieņemam, ka iespēlējam savējos, bet tad ir jābūt trenerim ar izteiktu noslieci uz jauno spēlētāju progresu. Pašlaik tāda nav. Individuāli neviens spēlētājs šosezon nav pielicis. Ļoti labs piemērs pagājušajā sezonā bija Liepājas basketbolā, kur spēlēja lielākā daļa Liepājas basketbola skolas audzēkņi, plus pievienojot visam tam procesam atbilstošu treneri, kas spēj attīstīt spēlētāju individuālo progresu. Futbolā viss iet uz "urrā". Selekcija praktiski nekāda, atskaitot Leilugu, Karlsonu un Doroševu, darbs ar jauniem nenotiek, bet rezultāti tiek izvirzīti kosmiskie. Labi, pieņemsim, ka LM budžets ir atbilstošs rūpnīcas finansiālam stāvoklim, ok, spēlējam ar savējiem, bet vai tad tik grūti ir ielikt naudiņu uz dažu regresējušu spēlētāju rēķina labā trenerī??

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 12:15, pirms 12 gadiem
Pēc sezonas būs vesela virkne treneru brīvi, kas tiešām ir spējīgi ar minimāliem izdevumiem sasniegt kluba izvirzītos mērķus. Neko nepārmetu Kalašņikovam, bet cik ilgi viņš muļļājās lai puslīdz nostādītu komandu uz kājām. Viņam pieredze nāks ar laiku. Ja viņam būs blakus stiprs treneris, viņš ka treneris augs ātrāk, nekā tagad kulties ar vējdzirnavām.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-25 16:13, pirms 12 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Vēlējos Šēna kunga dārziņā iemest akmeni. Proti, ja reiz par kluba mērķiem tiek propagandēts savu pašu spēlētāju izaugsme un klubam būt medaļniekos, tad pēc manām domām patreiz klubā netiek pareizi strādāts. Labi, ok, pieņemam, ka iespēlējam savējos, bet tad ir jābūt trenerim ar izteiktu noslieci uz jauno spēlētāju progresu. Pašlaik tāda nav. Individuāli neviens spēlētājs šosezon nav pielicis. Ļoti labs piemērs pagājušajā sezonā bija Liepājas basketbolā, kur spēlēja lielākā daļa Liepājas basketbola skolas audzēkņi, plus pievienojot visam tam procesam atbilstošu treneri, kas spēj attīstīt spēlētāju individuālo progresu. Futbolā viss iet uz "urrā". Selekcija praktiski nekāda, atskaitot Leilugu, Karlsonu un Doroševu, darbs ar jauniem nenotiek, bet rezultāti tiek izvirzīti kosmiskie. Labi, pieņemsim, ka LM budžets ir atbilstošs rūpnīcas finansiālam stāvoklim, ok, spēlējam ar savējiem, bet vai tad tik grūti ir ielikt naudiņu uz dažu regresējušu spēlētāju rēķina labā trenerī??
Tā tas ir visos sporta spēļu veidos Latvijā, nenotiek individuālais darbs ar spēlētājiem, bet, ja notiek tad nekvalitatīvs! Latvijā ir jāiedzīvina ex-Dienvidslāvijas skola, kur daudz nodarbojas ar individuālo prasmju izkopšanu!

     [+] [-]

, 2012-09-25 18:15, pirms 12 gadiem
Barca Nr.1 rakstīja: tak komanda no lejasgala, visticamāk fb..
Suns spalvu met, tikumu nemet!

  -3 [+] [-]

, 2012-09-25 20:47, pirms 12 gadiem
Šēna intervija,kā vecai klaču bābai.

  +3 [+] [-]

, 2012-09-25 21:50, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Šēna intervija,kā vecai klaču bābai.
Viņš taču visu pateica tā, kā ir istenībā (gan par Liepāju, gan par Ventspili, gan par klubu X).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-26 17:39, pirms 12 gadiem
Diez Šēns runā par oficiālām algām LM ???