Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ikstens: "Sācies mazais play-off: ja uzvarēsim visas spēles, būsim čempioni"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Ikstens: "Sācies mazais play-off: ja uzvarēsim visas spēles, būsim čempioni"
Kaspars Ikstens ar komandas biedriem
Foto: Raitis Supe (jelgavasvestnesis.lv)

Pēc SMScredit.lv 19.kārtas spēles, kurā "Metta"/LU ar 2:4 piekāpās "Jelgavai", Sportacentrs.com aprunājās ar uzvarētāju vārtsargu Kasparu Ikstenu, kurš nupat arī izsaukts uz Latvijas izlasi.

Lielākoties jums ar "Mettu" sanāk sīkstas un mazrezultatīvas cīņas. Kas, tavuprāt, šodien noteica to, ka tika gūti tik daudzi vārti?
Bija diezgan atklāta spēle. Mēs diezgan daudz presingojām, sākām spēlēt augstu, un "Metta" nospēlēja labi pretuzbrukumos, izmantojot savas iespējas. Mēs savus momentus izmantojām, plus dažos vārtu guvumos klāt stāvēja veiksme. Abas komandas vēlējās gūt vārtus, tā nu tas mačs iznāca tik rezultatīvs. Jāatzīst, ka bija arī daudz kļūdu - paši kļūdījāmies abos ielaistajos golos, īpaši otros atvedot sev, neizsitām bumbu.

Ielaistajos vārtos varēji ko darīt? It sevišķi Vardanjana vārtos, kas bija no patālākas distances.
Patālākas? Man liekas, viņš soda laukumā bija.

Kādi 16 metri laikam bija.
Nu tur bumba izlidoja aizsargiem starp kājām, un es īsti neredzēju bumbu. Tas noteikti bija tas iemesls, kāpēc nepaņēmu.

Tad principā pats uzskati, ka šodien iztiki bez lielām kļūdām?
Nē, nu, protams, kļūdas bija, taču ielaistajos vārtos, domāju, gan nekļūdījos. Skaidrs, ka vienmēr var labāk, bet šķiet, ka tās divas situācijas bija grūtas. Jāpaskatās video, varbūt mainīšu savu viedokli.

Šodien nebija smags tas psiholoģiskais slogs, ņemot vērā, ka pret "Mettu" jums vēsturiski ir smagi gājis? Plus tabulā trijnieks bija tepat degungalā, bet "Metta" pirmā iesita vārtus...
Jā, "Metta" ir mums neērts pretinieks, un tas psiholoģiski kaut kur neapzināti spiež. Tomēr mums tā vēsture ir tāda, ka bijušas grūtas spēles. Protams, spēlētājiem bija bišku nervozitāte, bet puiši labi saņēmās - malači! Veica lielāku spiedienu uz "Mettas" vārtiem un tad jau, var teikt, vārti paši atnāca.

Uzvarot šo spēli, esat apsteiguši "Ventspili" un ielēkuši trijniekā. Vai apetīte tagad ir pieaugusi un tēmēsiet arī uz zeltu, vai tomēr primārais mērķis paliek labāko trijnieks?
Principā viss atkarīgs no mums. Ja mēs visas atlikušās spēles uzvaram, tad mēs būsim čempioni. Tomēr visu liekam pakāpeniski - vispirms mums jānostiprinās trijniekā un katrā spēlē jāiet un jāuzvar. Var teikt, ka tagad ir sācies tāds mazais "play-off". Katra spēle ir jāuzvar, nedrīkst zaudēt punktus un, protams, kaut kur dziļi zemapziņā... pat ne dziļi zemapziņā, bet es ceru, ka visi tic, ka mēs varētu ieņemt 1.vietu.

Nesen jau runājāmies ar tevi, bet tas, kāpēc atkal uzaicināju uz sarunu tevi, ir fakts, ka pēc Koliņko karjeras noslēgšanas pirmo reizi Pahara vadītajā Latvijas izlasē esi kļuvis par pilntiesīgu tās dalībnieku [Ikstens bija trešais vārtsargs spēlē Nīderlandē, taču toreiz savainots bija Andris Vaņins - aut.]. Kādas ir tavas emocijas?
Protams, pozitīvas un patīkamas! Izlase vienmēr ir bijusi motivācija un mērķis. Gribētos arī izlasē pēc iespējas ātrāk debitēt. Šis izsaukums ir liels stimuls turpmākai karjerai.

Kad uzzināji, ka Koliņko paiet malā, tu jau nojauti, ka būsi Pahara trešā izvēle?
Jā, nojautu, bet, kamēr nesaņēmu izsaukumu, īpaši par to centos nedomāt. Koncentrējos savām spēlēm "Jelgavas" sastāvā.

Pieļauju, ka tu neapstrīdēsi, ka Vaņins ir pārliecinošs pirmais numurs izlasē. Bet, ja nu kas notiek ar Vaņinu (tpu, tpu, tpu!), esi gatavs uzvarēt konkurencē ar Šteinboru?
Tāpēc jau mani arī izsauca, lai es konkurētu. Ja ir dota iespēja, protams, es to darīšu.

  -4 [+] [-]

, 2015-08-26 08:51, pirms 9 gadiem
Kad sapņo, aizver acis.

  -4 [+] [-]

, 2015-08-26 09:11, pirms 9 gadiem
Kādi čempioni?
Tikai Liepāja, tikai FK ''Liepāja''!

  -1 [+] [-]

, 2015-08-26 11:23, pirms 9 gadiem
Teoretiski, tas nav iespejams, ja Liepāja uzvar arī savas atlikušās spēles, pat ja zaudē Jelgavai...Lai gan kaads tur play-off , veel viens rinkis

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 13:42, pirms 9 gadiem
Vot tas gan būtu cirks par velti, ja piepildītos Ikstēna aritmētika.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-26 15:53, pirms 9 gadiem
Katra spēle ir 6 punktu spēle - tas jau ir izrunāts un domāju vadošās komandas to saprot. Domāju sarežģītākā situācija tagad ir FKV nometnē, kuri morāli ir pagrimuši, nespējot gūt vārtus, bet, kas attiecas uz Jelgavu, tai nav ko zaudēt. Pārsvarā visi prognozēja sezonas sākumā vietu labāko četriniekā, bet ielekšana medaļās jau būtu varens sasniegums, zinot, ka jānotur aiz sevis FKV un līdzvērtīgi jācīnās ar Liepāju un Skonto.

  -1 [+] [-]

, 2015-08-26 18:48, pirms 9 gadiem
bushss rakstīja: Kad pļūtī tad novelc bikses.
taa iereecu
ka beigaas kljuudas peec ieliku -
bet nu she tev divi++

     [+] [-]

, 2015-08-27 00:16, pirms 9 gadiem
Kādi ćempioni aizmirsti.trakais nams jelgavnieki nekad mūžā nebūs
nekadi čempioni tas ka vińiem izdevās pāris reizes kausā uvarēt tâ ir
riktīgā cūcene.kâdi čempioni idińi.ventiñi sañemsies tâpat kâ pagājuśo aezon un vis beigās būs ok.