Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

RFS atjauninās sastāvu, Verpakovskis gandarīts par leģionāru limitu

Agris Suveizda

RFS atjauninās sastāvu, Verpakovskis gandarīts par leģionāru limitu
Māris Verpakovskis. Foto: Futbola klubs RFS

Latvijas kausa ieguvēja un Virslīgas vicečempione RFS publicējusi video, kurā iespaidos par gaidāmo sezonu dalās ģenerāldirektors Māris Verpakovskis un sporta direktors Aleksandrs Usovs.

"Mērķējām mazliet augstāk – gribējām izcīnīt čempionu titulu -, taču iepriekšējā sezona jebkurā gadījumā bija veiksmīga," uzskata Verpakovskis. Bija ļoti svarīgi izcīnīt Latvijas kausu, jo klubs ļoti ilgi gāja pretī pirmajai trofejai un tagad spiediens ir nedaudz mazinājies." Kaut arī Usovs uzsvēra nezaudēto spēļu sēriju sezonas otrajā daļā un ideālā sastāva atrašanu un iespēlēšanu, ziemā komplektācija ir būtiski mainījusies. "Mūsu stratēģija ir kļūt par labāko komandu valstī, regulāri vinnēt čempionātu un audzināt vietējos spēlētājus. Piemēram, komandai pievienojās Renārs Varslavāns, un šogad mums būs vairāk jauno spēlētāju nekā pagājušajā gadā," teica sporta direktors.

Arī Verpakovskis uzsvēra sastāva pamatīgu atjaunināšanu, nevēloties vairs turpināt iepriekšējā gada ceļu, kad ierindā bija daudz trīsdesmitgadnieku: "Šogad tas būs primārais [uzdevums], lai gan tāpat gribam cīnīties arī par čempionu titulu un Latvijas kausu, tāpat arī veiksmīgi pārstāvēt Latviju Eirokausos." Tāpat Verpakovskis solīja, ka tuvāko mēnešu laikā varētu tikt paziņots par lieliem jaunumiem kluba ilgtermiņa stratēģijas sakarā.

Verpakovskis vēlreiz bilda, ka atbalsta ārzemnieku ierobežojuma samazināšanu: "Pēc sastāviem var redzēt, ka leģionāru limits ir diezgan ietekmējis komandas, jo nomainījies liels spēlētāju skaits. Uzskatu, ka tas Latvijas futbolam nāks tikai par labu un sekmēs to, ka Latvijas futbolisti gribēs braukt un izmēģināt laimi ārzemēs, nevis spēlēt šeit par lieliem līdzekļiem. Varam redzēt pirmos rezultātus: aizbraukuši Tobers un Cigaņiks, Čehijā atgriezies Dāvis Ikaunieks, arī Tarasovs, Jānis Ikaunieks. Tas noteikti ir uz labu gan Latvijas futbolam, gan Latvijas izlasei, jo spēlētāji, katru dienu konkurējot par vietu sastāvā Eiropas klubos, tikai augs un palīdzēs Latvijas izlasei. Tomēr, spēlējot šeit, visi mani nosauktie spēlētāji par 90% bija pārliecināti, ka nākamajā spēlē tāpat būs pamatsastāvā un šo nedēļu var aizvadīt vieglā režīmā."

Atgādinām, ka RFS vakar šķīrās no galvenā trenera Valda Dambrauska, kurš pieņēmis piedāvājumu kļūt par Horvātijas kluba "Gorica" galveno treneri. Rīdzinieki nākamo pārbaudes spēli aizvadīs sestdien, plkst. 15:00 RTU stadionā tiekoties ar Igaunijas vicečempioni Tallinas "FCI Levadia". Tikmēr pēdējo pārbaudes spēli treniņnometnē Turcijā aizvadījis 1. līgas čempions un Virslīgas debitants "Tukums 2000", kas mazākumā izskaņā tomēr piekāpās Ukrainas 1. līgas līderei "Rukh" (0:1). Sešās pārbaudes spēlēs tukumnieki piedzīvoja piecus zaudējumus un uzvarēja Tbilisi "Lokomotiv" (1:0). "Tukuma 2000" pamatsastāvs: Baturins, Lūks, Kruks, Abramovs, Pelcis, Sako, Pačko, Cetnarskis, Rodrigess, Fennušs, Švāns.

Izmantotie resursi:
Uz mājām! – Futbola Klubs Tukums

  +4 [+] [-]

, 2020-02-25 16:33, pirms 4 gadiem
Verpis būs gandarīts par jebko! Viss atkarīgs kurā frontes pusē tai brīdī atradīsies!
Tobers aizbrauktu uz ārzemēm jebkurā gadījumā! Pats Dāvi pussezonā savāca...tagad redz viņu min kā pozitīvu piemēru, redz uz ārzemēm aizbrauca Ja par otru bračku, tad redz Liepājai viņš nav vajadzīgs! Iedomājaties, NAV! Jāmeklē bija varianti! Cigaņiks jau pirmajā spēlē uz beņķi sēž...Gan jau ka pašam pārsteigums, ka tur ticis, lielāks nekā mums!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-25 16:34, pirms 4 gadiem
Labāk tukši neļurini, ka slovēnim, tagad gan zemgalim nav jāglābj tava pēcpuse atkal

  -1 [+] [-]

, 2020-02-25 18:00, pirms 4 gadiem
Verpis malacis, pateica to kā ir. bez konkurences attīstība nebūs, nevajag te muldēt tukšu

  +4 [+] [-]

, 2020-02-25 19:03, pirms 4 gadiem
cerams vismaz paziņos par sava stadio celtniecība, tad vismaz radīsies iespaids kā par nopietnu klubu.

visas pārējās tēzes un darbi liecina, ka pagaidām nenopietna slāvu tipa komandiņa ..

     [+] [-]

, 2020-02-26 16:27, pirms 4 gadiem
Diez ko vecais stagnāts Gunča saka par to, ka leiši šogad mauks ar 6 komandām?

     [+] [-]

, 2020-02-27 15:33, pirms 4 gadiem
''Tukumam'' 0:5 pret ''Kabel'' (SRB, D2) un 1:0 pret ''Locomotive Tbilisi'' (GEO).