Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks: "Jelgava noteikti vēlas revanšēties par iepriekšējo zaudējumu"

Rolands Eliņš

Savaļnieks: "Jelgava noteikti vēlas revanšēties par iepriekšējo zaudējumu"
Roberts Savaļnieks
Foto: Māris Greidāns

Pirms nedēļas nogalē gaidāmajām Latvijas kausa pusfināla spēlēm Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar attiecīgo klubu preses dienestiem piedāvā komandu pārstāvju viedokļus un cerības par pretiniekiem. Vitālijs Astafjevs norādījis, ka "Liepājai" šī būs īpaši svarīga spēle iespējas tikt Eirokausos dēļ, bet Ritus Krjauklis uzskata, ka svētdienas spēles likme ir ļoti liela.

"Latvijas kausa izcīņa mums ir ļoti svarīgs turnīrs, un pēc nesenā zaudējuma Liepājai tā mums būs arī ļoti principiāla spēle," pirms cīņas izteicies "Jelgavas" galvenais treneris Vitālijs Astafjevs. "Pēc Arta Jaudzema traumas un Oļega Malašenoka diskvalifikācijas mums ir problēmas uzbrukumā, tādēļ pēdējā spēlē pret Spartaku nācās pārkārtoties. Spēlē pret Liepāju Malašenoks mums varēs palīdzēt, ierindā atgriezies arī viens no komandas līderiem Artis Lazdiņš. Apzināmies, ka Liepājai šī spēle ir ļoti svarīga, lai izcīnītu ceļazīmi uz Eirokausiem, tādēļ gatavojamies nopietnai cīņai, lai pārvarētu pusfināla barjeru. Savas korekcijas ieviesīs arī tas, ka šī būs pirmā sezonas spēle ZOC stadionā uz dabīgā zāliena, tādēļ ceram arī uz līdzjutēju atbalstu."

"Ar šo spēli atgriežamies zaļajā laukumā, tas vienmēr ir saistīts ar pozitīvām emocijām. Turklāt atkal spēlēsim pret Liepāju, kurai iepriekšējā spēlē zaudējām," piebilda uzbrucējs Oļegs Malašenoks. "Šoreiz izšķirsies, kurš spēlēs kausa finālā, un tam vienmēr tiek pievērsta liela izmanība. Tas noteikti dos papildus emocijas gan mums, gan pretiniekiem. Pagaidām komandai ne viss izdodas, īpaši uzbrukumā, daudz strādājam pie sadarbības uzlabošanas.

Komandā ienākuši vairāki jauni spēlētāji, tādēļ saprašanās laukumā vēl nav tik laba. Kausa izcīņā visu izšķir viena spēle un atgūt neko vairs nebūs iespējams, tādēļ daudz ko izšķirs koncentrēšanās. No spēles organizācijas viedokļa Liepāja šobrīd demonstrē labu sniegumu, tomēr mēs viņus centīsimies pārsteigt. Kopumā ar sezonas sākumu neesam apmierināti, ir zināma vilšanās, un kausa izcīņa ir laba iespēja atgūt pārliecību, tādēļ motivācijas cīņai nevienam netrūks," noslēdza Malašenoks.

Iepriekšējās spēles rezultātu pieminējis arī "Liepājas" pussargs Roberts Savaļnieks, kurš uzskata, ka tā varētu būt papildu motivācija pretiniekiem: "Kauss ir īpašs, jo tur viss izšķiras vienā spēlē. Jānospēlē ar maksimālu koncentrēšanos un pašatdevi, protams, vajadzīga arī veiksme, bet to var nopelnīt tikai ar darbu. Domāju, ka spēli iespaidos iepriekšējā tikšanās reize, kad uzvarējām "Jelgavu" Virslīgas spēlē. Jelgavnieki noteikti vēlas revanšēties par iepriekšējo zaudējumu Virslīgā, bet šoreiz tie nav trīs punkti turnīra tabulā, šeit likme ir daudz augstāka - fināls Latvijas Kausā. Šī būs jauna spēle un ir jāaizmirst iepriekšējās uzvaras, jāiet laukumā ar jaunām emocijām un vienu domu - uzvaru. Komanda jūtas labi un ir pārliecināta. Protams, ka uzvarot tu vienmēr jūties labi, tāpēc darīsim visu, lai turpinātu iesākto."

Otrā pusfinālā "Ventspils" tiksies ar Jūrmalas "Spartaku", ar kuru arī spēlēja pavisam nesen, pirms divām nedēļām uzvarot 2:0. "Ventspils" aizsargs Ritus Krjauklis norāda, ka uzvarai šoreiz nepieciešams nospēlēt labāk: " Kausa izcīņa ir kausa izcīņa, bet te vēl likme ir ceļazīme uz finālu. Saprotams, ka abas komandas centīsies uzvarēt, bet tas sola nepiekāpīgu un saspringtu cīņu. Mums jānospēlē augstāk par savām spējām. Jāatdod laukumā pat ne 100 procenti, bet pat vairāk. Jāizdara viss, lai būtu stiprāki katrā komponentā - kaislē un cīņas gribā, divcīņās, bumbas kontrolē, visā. Obligāti jābūt kā komandai, jāpalīdz cits citam un "jāsitas" no pirmās līdz pēdējai minūtei. Un tad viss būs labi, tad mēs uzvarēsim."

Latvijas kausa fināls ieplānots 20. maijā, savukārt nedēļas nogalē gaidāmās pusfināla spēles būs pieejamas arī Sportacentrs.com tiešraidēs. Spēle "Jelgavā" sāksies sestdien 15:00, bet "Spartaks" spēli svētdien uzsāks 16:00.

Izmantotie resursi:
Sākums - Latvijas Futbola federācija

  -2 [+] [-]

, 2015-04-24 17:48, pirms 9 gadiem
Vai ārvalstīs arī būs pieejama tiešraide ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-24 19:18, pirms 9 gadiem
Ar nepacietību gaidu šo spēli, ceru uz skaistu spēli un labu atmosfēru.
Solās sestdien būt labs laiciņš