Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Viens no "Riga" vadošajiem spēlētājiem Aureliu pārceļas uz Spānijas 3. līgas līderi

Agris Suveizda

Viens no "Riga" vadošajiem spēlētājiem Aureliu pārceļas uz Spānijas 3. līgas līderi
Duglass Aureliu. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Spānijas 3. līgas Dienvidu zonas līdervienība "Castellon" paziņojusi par 24 gadus vecā Latvijas vicečempiona Duglasa Aureliu iegādāšanos. Pārejas maksa netiek izpausta.

24 gadus vecais portugāļu uzbrūkošais spēlētājs Duglass Aureliu iepriekšējo pusotru sezonu pavadīja Latvijā, divreiz pēc kārtas tiekot pie Virslīgas sudraba. Aureliu Latvijas čempionātā 52 spēlēs guva 13 vārtus, Eirokausos 12 spēlēs atzīmējās ar trim precīziem sitieniem un iepriekšējā Virslīgas sezonā 35 spēlēs izcēlās ar 8+9, taču izšķirošajā pēdējā aplī, kurā rīdzinieki nenosargāja līderpozīciju, palika bez rezultativitātes punktiem.

"Castellon" ar 49 punktiem 20 spēlēs ir 3. līgas Dienvidu zonas līdere, cīņā par vienīgo tiešo ceļazīmi par diviem punktiem apsteidzot "Ibiza". 10 punktus tālāk ir "Cordoba", vēl punktu tālāk – arī "Malaga", kuru "Castellon" svētdien izbraukumā vairāk nekā 20 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pārspēja ar 1:0. Otrās, trešās, ceturtās un piektās vietas īpašnieces cīņu turpinās pārspēlēs. Kluba īpašnieks ir azartspēļu slavenība Haralaboss Vulgaris, kurš vairākus gadus bija NBA komandas Dalasas "Mavericks", ko tolaik pārstāvēja Kristaps Porziņģis, padomnieks.

Spānijas Karaļa kausā "Castellon" ar 2:1 mājās uzveica otrās divīzijas klubu "Real Oviedo", bet augstākās līgas klubam Pamplonas "Osasuna" piekāpās tikai pagarinājumā (0:1). Komandu pārstāv arī 38 gadus vecais bosniešu veterāns Hariss Meduņanins, kurš valstsvienībā ir aizvadījis 60 spēles, guvis deviņus vārtus un Spānijas "LaLiga" spēlējis "Valladolid" un Lakorunjas "Deportivo" rindās.

Lisabonas "Sporting" audzēknis Aureliu profesionālo karjeru sāka "Belenenses", Portugāles augstākajā līgā aizvadot tikai pāris minūšu, bet pirms došanās uz "Riga" bija "Pafos" rotācijas spēlētājs, Kipras čempionātā sākot sešas no divdesmit divām spēlēm un gūstot četrus vārtus.

Tikmēr "Liepāja" parakstījusi līgumu ar vēl vienu leģionāru, kurš pagājušajā nedēļā jau bija redzams arī laukumā. Komandu šosezon pārstāvēs gruzīnu centra aizsargs Važa Pacacija, kuram nākampirmdien apritēs 26 gadu. Līdz šim viņš ir spēlējis vienīgi dzimtenē, Batumi "Dinamo" rindās tā arī nedebitējot, bet "Telavi" sastāvā trijās sezonās Gruzijas augstākajā līgā aizvadot 87 mačus un gūstot četrus vārtus. "Telavi", ko neilgu laiku pārstāvēja arī bijušais "Riga" uzbrucējs Kulē Mbombā, pagājušajā sezonā finišēja astotajā vietā un vietu augstākajā līgā nosargāja pārspēlēs.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/aureliu-karjeru-t...
https://www.cdcastellon.com/douglas...
https://fkliepaja.lv/lv/2024/01/22/...

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 16:54, pirms 4 mēnešiem
Īpatnēja pāreja. Vai nu vadība nebija ar viņu apmierināta, vai pats vēlējās projām. Jo Riga nav klubs, kas uzpelnās uz transfēriem un šis arī nav šāds gadījums.
Lai arī sezonas beigas nopeldēja, tomēr viņš bija viens no labākajiem visā līgā. Jāskatās, kas spēs viņu aizvietot, jo no pašreizējiem jaunpienācējiem neviens ar baigo rezultativitāti neizceļās. Jācer uz spēcīgu papildinājumu, ja klubs grib Eirokausos tālu tikt un pacelt līgā beidzot zeltu. Pagaidām neizskatās labi. Bet laiks vēl daudz.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 17:06, pirms 4 mēnešiem
No vienas puses žēl, jo patika šis uzbrucējs, bet no otras puses varēja just, ka viņš zaudēja savu lomu sezonas otrajā pusē. Tas pats stāsts, kas ar Soissalo - flangos labs, bet viņu izkonkurēja (manuprāt Mankendā pielika punktu Soissalo karjerai Riga FC sastāvā).

  +5 [+] [-]

, 2024-01-23 17:07, pirms 4 mēnešiem
Atkal simt un viena izmaiņa Rigas sastāvā. Stabilitāte sastāvā un uz treneru tiltiņa ir sveša lieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2024-01-23 17:48, pirms 4 mēnešiem
Varbūt pats negribēja vairs, tad turēt nebūtu produktīvi. Redzēju infu ka uz viņa jaunās komandas spēlēm ap 10'000 cilvēki nāk skatīties, atmosfēra, klimats, viss būs tuvāk mājām.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 19:55, pirms 4 mēnešiem
Virsliga vai vienada ar Spanijas treso un vel divizijas. Strange.

  +1 [+] [-]

, 2024-01-23 20:32, pirms 4 mēnešiem
Auksta ziema gadījās. Ne visi ir bolt vai citi tml ēdienu piegādātāji.

     [+] [-]

, 2024-01-23 21:46, pirms 4 mēnešiem
skrejejs79 rakstīja: Virsliga vai vienada ar Spanijas treso un vel divizijas. Strange.
Jā man ar liekas ka virslīga vēl nav izaugusi līdz tādam līmenim, bet nu veiksmi čalim.