Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mihelsons: "Dažiem kungiem iesaku pašiem aiziet prom no LFF"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Mihelsons: "Dažiem kungiem iesaku pašiem aiziet prom no LFF"
Ģirts Mihelsons
Foto: Einārs Freimanis

Ģirts Mihelsons sarunā ar Sportacentrs.com reaģējis uz LFF Disciplinārlietu komisijas lēmumu viņam izteikt brīdinājumu un aktualizējis Latvijas futbola problēmas un sāpīgos jautājumus.

Priekšvēsture
2014.gada 3.decembrī Sportacentrs.com publicēja interviju ar virsrakstu "Mihelsons: "Ir pavēles, lai bremzētu "Mettas" attīstību", kurā "Mettas"/LU ģenerālsekretārs un LFF valdes loceklis Ģirts Mihelsons veltīja skarbus izteikumus LFF Disciplinārlietu komisijai (LFF DK), inspektoriem un tiesnešiem.

LFF DK reaģēja, 5.decembrī sastādot šādu protokolu (jāpiebilst, ka LFF mājas lapā šis protokols tika publicēts tikai šajās dienās...): Par FS METTA/LU ģenerālsekretāra Ģ.Mihelsona izteikumiem sporta portālam Sportacentrs.com š.g. 3.decembrī.

DK, iepazīstoties ar FS METTA/LU ģenerālsekretāra Ģ.Mihelsona izteikumiem sporta portālā Sportacentrs.com, konstatēja, ka Ģ.Mihelsona izteikumi, piemēram, norāde, ka LFF institūcijas saņem pavēles, lai bremzētu FS METTA attīstību, provocē trenerus un spēlētājus,kā arī citi izteikumi attiecībā uz LFF Disciplinārlietu komisiju un Tiesnešu komiteju nav savienojami ar Latvijas Futbola Ētikas kodeksu, neatbilst patiesībai un nepamatoti diskreditē minēto institūciju darbu,

DK nolemj:

Brīdināt FS METTA/LU ģenerālsekretāru Ģ.Mihelsonu (Latvijas Futbola Ētikas kodeksa p.1., DR pielikuma p.7.2.1., DR p.1.4);
Lūgt LFF valdi izvērtēt Ģ.Mihelsona kā LFF valdes locekļa izteikumus sporta portālam Sportacentrs.com š.g. 3.decembrī."

Mihelsona reakcija
Mihelsons: "Šiem kungiem iesaku aiziet pašiem prom no LFF un vairs nekaitēt Latvijas futbola tēlam, kurš jau tā ir kritiski vājš. Līdz 2006. gadam visi baidījās teikt, kas notiek futbolā, jo LFF darbojās kā vergturis, kurš “ieper" to, kas runā pretī. Jau tajā laikā to izjutu. Problēmas šobrīd ir samilzušas un patiesība nāks klajā un izskatās, ka atkal tiek piekopti sen nepielietotie līdzekļi.

Tajā laikā krāpās ar UEFA naudu lielos apmēros. Mini-pitch projekts, kura dēļ vien vairāki simti tūkstoši latu tika izsaimniekoti. To pajautājiet jebkuram no LFF un gūsiet apstiprinājumu. Neviens nezināja UEFA Solidaritātes maksājumu apjomu, kas pienākas klubiem, lai attīstītu bērnu un jaunatnes futbolu. Reāli apzaga bērnus. Nekaunība. Manu izteikumu sakarā piesaukt LFF Ētikas kodeksu un saistīt to ar manu LFF valdes locekļa statusu ir smieklīgi. Mani ievēlēja futbola sabiedrība un uzticēja aizstāvēt viņu intereses. Kur bija Liholajs tad, kad notika liela mēroga krāpniecības? Visu LFF biedru priekšā, uzstājoties pret LFF, 2008. gadā šo blēdīšanos atmaskoju es ar saviem kolēģiem. Gan toreiz, gan tagad to visu darām, jo ticam tīram un vienotam Latvijas futbolam.

Stāstīt patiesību tagad Latvijas futbolā tiek traktēts kā Ētikas kodeksa pārkāpums. Es to visu stāstu, jo LFF ir tendence visu apklusināt. Tā ir apklusinātas daudzas lietas. LFF 2015. gada kongress parādīs, cik mēs (futbola sabiedrība) esam gatavi futbolu attīrīt. Šiem un visādiem villerušiem ir jāparāda sarkanā kartīte. Viņi ir nevēlami, jo viņu melno darbu apjoms ir mežonīgs. Kāda vēl amatu ieņemšana kādā no futbola klubiem?! Latvijas futbolā sāksies lielā tīrīšana, jo futbola sabiedrībai ir apnikusi šī ņirgāšanās un dubultstandarti.

Runājot par LFF DK. Tās locekļi neatbilst prasībām, jo Voitkovs pats ir diskvalificēts. Palūdziet nokomentēt un, ja viņi to noliegs, tad tie atkal būs meli. Liholajs pārsniedz 70 gadu vecumu un nevar darboties LFF. Tādi ir statūti un tā biedri ir lēmuši. Liholajs un Zaikins paši bija inspektēt pirmo pārspēli pret Rēzekni. Kad Zaikinam uzdevu jautājumus par reglamenta prasībām un neorganizēto sapulci pirms spēles, tad atbildēja ar diviem nesakarīgi izmocītiem vārdiem, jo latviešu valodas vārdu krājums ir traģiski niecīgs. DK sēdes notiek kādā valodā? Pateikšu priekšā - ne latviski. Atkal kārtējais pārkāpums. Par citiem pārkāpumiem minēju jau iepriekš intervijā.

Šiem dubultstandartu speciālistiem nav tiesību vērtēt nevienu citu. Un šie DK lēmumi un sodi atkal ir kārtējais pasūtījums, lai kaitētu man un klubam. Pajautājiet sev, vai esat redzējuši inspektoru, tiesnešu, asesoru, delegātu sodīšanu par pārkāpumiem un neatbilstoši zema darba veikšanu? Dubultstandarts. Biedru vidū ir godprātīgi kandidāti, kuri spēs atjaunot uzticību DK."

1 2 55 komentāri

 +24 [+] [-]

, 2014-12-22 10:55, pirms 9 gadiem
Tā tik turpināt Mihelson!
Slēpts komentārs: Paraleela_linija

  +6 [+] [-]

, 2014-12-22 11:04, pirms 9 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Tad jau sistēmu tik sakārtos kaut kur 2018./2020.gadā, bet pirmie augļi būs labi, ja pēc 2025. gadu. Švaki futbola sabiedrība.
Basketbols jau būs olimpiādes sports.
Nu bet tad iesaisties... Pieliec kādu spēku, lai lietas virzās uz priekšu!

  -3 [+] [-]

, 2014-12-22 11:05, pirms 9 gadiem
.............. rakstīja: Nu bet tad iesaisties... Pieliec kādu spēku, lai lietas virzās uz priekšu!
basketbolā viss iet labi, sistēma sakārtota, jaunieši kaudzēm un talanti aug viens pēc otra Eiropas līmenī. Vēl tik izlasei beidzot jāsasniedz rezultāts = olimpiāde Rio
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2014-12-22 11:20, pirms 9 gadiem
Tas futbols "Latvijas" futbols ir viena liela krievu mistakste ar retiem izņēmumiem!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-22 11:23, pirms 9 gadiem

 +22 [+] [-]

, 2014-12-22 11:30, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Mihelsonam par pretošanos šī brīža LFF. Tas, kas šobrīd notiek Latvijas futbolā nu nav normāli...

 +16 [+] [-]

, 2014-12-22 12:03, pirms 9 gadiem
Kaut atrastos Mihelsonam domubiedri un mestu to netīro un utaino LFF uz vāka beidzot! Latviajs futbolam vajag restartu visos līmeņos.

 +13 [+] [-]

, 2014-12-22 12:16, pirms 9 gadiem
Kārtīgs vecis bet ir raizes ka šeftmaņi apjās kā jau daudzreiz
Skats uz lv fuci ir katastrofāls.
Neesmu šī sporta fans bet nožēlojamais stāvoklis liek domāt ka viss no paša sākuma organizeets šauram lokam priekš toto. Vai nu savaadaak 25 gados nevareetu uztaisiit normalu sisteemu

 +16 [+] [-]

, 2014-12-22 12:16, pirms 9 gadiem
Paldies Miķelsonam par uzdrīkstēšanos un drosmi sasmirdušās vecajo padomes stagnātu iepurināšanā, atmaskošanā un izmēzšanā. Latvijas futbola turpmākā progresa labā - vecie krabji, kampēji, atkāpieties!

  +4 [+] [-]

, 2014-12-22 12:20, pirms 9 gadiem
latvijas sportam nepieciešama lustrācijas procedūra. viena miķelsona un kalniņa aktivitāšu būs par maz, lai attīrītu lok, lff, lbs u.c. no eksčekistiem un to ielikteņiem ( stukačiem ).

  -2 [+] [-]

, 2014-12-22 12:32, pirms 9 gadiem
PVN rakstīja: latvijas sportam nepieciešama lustrācijas procedūra. viena miķelsona un kalniņa aktivitāšu būs par maz, lai attīrītu lok, lff, lbs u.c. no eksčekistiem un to ielikteņiem ( stukačiem ).
Kas ir Kalniņš?

 +10 [+] [-]

, 2014-12-22 12:35, pirms 9 gadiem
Malacis Ģirt!
Slēpts komentārs: the return of the punkts

 +10 [+] [-]

, 2014-12-22 13:16, pirms 9 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Ja bet lieta jau ir tada ka ja nebutu visu sho chekistu tad iespejams tagad Latvija butu San Marino/Andorras limeni, mums nebutu tadu Paharu Stepanovu Shtolceru utt lieta tada ka mes visi ka futbola nacija dzivojam uz tas naudas.

Tagad saka paradities visi shitie Mihelsoni un Riherti taisit to futbola revoluciju.

Es atvainojos bet padomajiet pashi kapec Indriksonam un Co butu jaliek ieksha miljoni bez nekada atmaksajuma? kads cits to daritu? Nu ne tachu.

NE TAS NAV PAREIZI! BET kapec visi nenideja par shiem 'chekistiem' kad Riga baudijam Inter, Chelsea, Barcelona? Kad celam Skonto stadionu, kad braucam uz Portugali? Kad uz Virsligu vareja savakt 3000-4000 mierigi uz lielam spelem, jo tad bija interese un intriga, jo uz shito naudu speleja gan vietejie izlashnieki gan padomju legionari! Visi zinaja bet visi kluseja!

Tagad paradas visi shitie ''ar skatu uz futbola demokratiju'' un ievedis godigumu utt bet isteniba LFF naudu neienes un nekad neienesis, tad priekshkam kads liks ieksha savu naudu zinot ka nekad neko atpakal nedabus?

Mes varam uztaisit iespejams pasaules sakartako amatieru turniru bet tas ir viss!

Latvija der tikai padomju futbola struktura, kapec Baltkrievijas, Uzbekistanas, Kazakstanas (Labi tiem ka pa vilniem) futbols attististas labak neka parejie tapec ka tur palika padomju futbola konstrukcija.

Liekat minusus bet ta ir tikai taisniba, es nesaku ka tas ir pareizi bet neaizmirstiet ka pirmos 15 gadus LV futbols auga un turejas bet tad sakas futbola demokratija un noveda lidz shim
Cienījamais anonīmais komentētāj!
Saprotu, ka totalitārisms ir ļoti tuvs Jūsu sirdij. Vai arī Latvijas Republikai nevajadzētu steidzami izstāties no NATO, ES, pārtraukt neatkarību un pievienoties Krievijas Federācijai?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: the return of the punkts

  +9 [+] [-]

, 2014-12-22 13:34, pirms 9 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Ja bet lieta jau ir tada ka ja nebutu visu sho chekistu tad iespejams tagad Latvija butu San Marino/Andorras limeni, mums nebutu tadu Paharu Stepanovu Shtolceru utt lieta tada ka mes visi ka futbola nacija dzivojam uz tas naudas.

Tagad saka paradities visi shitie Mihelsoni un Riherti taisit to futbola revoluciju.

Es atvainojos bet padomajiet pashi kapec Indriksonam un Co butu jaliek ieksha miljoni bez nekada atmaksajuma? kads cits to daritu? Nu ne tachu.

NE TAS NAV PAREIZI! BET kapec visi nenideja par shiem 'chekistiem' kad Riga baudijam Inter, Chelsea, Barcelona? Kad celam Skonto stadionu, kad braucam uz Portugali? Kad uz Virsligu vareja savakt 3000-4000 mierigi uz lielam spelem, jo tad bija interese un intriga, jo uz shito naudu speleja gan vietejie izlashnieki gan padomju legionari! Visi zinaja bet visi kluseja!

Tagad paradas visi shitie ''ar skatu uz futbola demokratiju'' un ievedis godigumu utt bet isteniba LFF naudu neienes un nekad neienesis, tad priekshkam kads liks ieksha savu naudu zinot ka nekad neko atpakal nedabus?

Mes varam uztaisit iespejams pasaules sakartako amatieru turniru bet tas ir viss!

Latvija der tikai padomju futbola struktura, kapec Baltkrievijas, Uzbekistanas, Kazakstanas (Labi tiem ka pa vilniem) futbols attististas labak neka parejie tapec ka tur palika padomju futbola konstrukcija.

Liekat minusus bet ta ir tikai taisniba, es nesaku ka tas ir pareizi bet neaizmirstiet ka pirmos 15 gadus LV futbols auga un turejas bet tad sakas futbola demokratija un noveda lidz shim
Neticu ne mirkli, ka kāds kaut ko tur lika iekšā bez atgūšanas. Skonto stadions tika uzbūvēts uz parāda, atdots Revertai un pārdots par kapeikām Koļesņičenko. Principā par stadionu maksājam mēs, nodokļu maksātāji.

Par izlašu braukāšanu no FIFA/UEFA tiek saņemta paliela nauda un zinot, kā izlases knapinās, diez vai tur kāds brauc mīnusos. Arī jaunatnes attīstībai no eiropas nāk labas naudas summas, kuras agrāk aizgāja praktiski tikai Skonto sistēmā, jo visa vecuma izlasēs ņēma tikai skontiešus. Dziļi šaubos, ka jauniešu sistēma galvenajam klubam neatpelnīja tos 2 miljonus, kurus Indriksons sakās katru gadu liekam iekšā toreiz.

Tā pat neloloju baigās cerības, ka toreiz totiņus nespēlēja, vnk to darīja retāk un ne tik acīmredzami. Es domāju, ka drīzāk tos 15 gadus vnk apkārt šiverēja tikai savējie, kas turēja mutes par visu, bet ar laiku daži kļuva pārāk atklāti, alkatīgi un apkārtējie sāka pamanīt visas tās muhļīšanas.

Ir dzirdēti pietiekami daudz stāsti par to, kur palika sākotnējā nauda minipitchiem, pie kā vajag iet ar aploksni, lai no LFF dabūtu teorētiski bez maksas pienākošos aprīkojumu jauniešiem, utt. lai nebūtu nekādu šaubu, ka vismaz daži kadri federācijā ir tiešām nevēlami.
Slēpts komentārs: the return of the punkts

  +5 [+] [-]

, 2014-12-22 13:53, pirms 9 gadiem
the return of the punkts rakstīja: Es atvainojos bet padomajiet pashi kapec Indriksonam un Co butu jaliek ieksha miljoni bez nekada atmaksajuma? kads cits to daritu? Nu ne tachu.
Var novērtēt, bet ne pārvērtēt čekistu un stukaču ieguldījumu futbolā. Pirmkārt, neviens nav ieguldījis savus miljonus, bet izveicīgas prihvatizācijas rezultātā sagrābtos padomju valsts( tautas) īpašumus - čekistiem un komūnistiem bija priekšrocības tajā ziņā, jo ne jau viņi ar kādu izgudrojumu vai patentu nopelnīja.
Otkārt, par tādiem miljoniem var iepirkt spēlētājus, paceļot līmeni un būvēt stadionu, cerībā, ka līdzekļi ar uzviju nāks atpakaļ. Tas, protams, nebija galvenais bizness. Galvenie biznesi un rebesi nojuka un nācās ņemt no futbola, iztirgot spēlētājus, ieviest visādus totokantorus un ķerties pie UEFA līdzekļiem, lai vismaz kas atlec.
Treškārt- parādiet, kur vēl kas prihvatizējams, lai kāds varētu nofenderēt un ieguldīt miljonus. Futbola entuziastiem, kas sākuši ar futbolu no bērna kājas, tādu nav un nebūs. Atliek vien savu entuziasmu pareizi iemācīt jaunajai paaudzei futbola akadēmijās.
Slēpts komentārs: varenais_eksperts

 +17 [+] [-]

, 2014-12-22 14:30, pirms 9 gadiem
Es gribētu redzēt pēdējo 10 gadu UEFA piešķirtā finansējuma LFF PIELIETOJUMU līdz pēdējam centam.
Ja nemaldos, tie ir vairāki miljoni gadā. Jautājums - kur viņi ir? Vai mums ir jauni stadioni sacelti? Attīstīta infrastruktūra? Profesionāla līmeņa jauniešu futbola akadēmijas? Attīstīts pašmāju čempionāts?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-12-22 14:34, pirms 9 gadiem
Pareizi Ģirt! Ir jārunā par to visu, lai sabiedrība to zina! Meitas treniņš notika paralēli treneru kursiem - tie arī notika krieviski! Beidzot ir jāsāk lietot valsts valoda LFF!

     [+] [-]

, 2014-12-22 14:43, pirms 9 gadiem
Tumšas rebes tur tiek bīdītas, ļoti tumšas! Bet par Mihelsonu runājot, nu ir viņš populists savā ziņā, sakiet, ko gribat.

     [+] [-]

, 2014-12-22 14:44, pirms 9 gadiem
Cik saprotu , tad Kļaviņš visu plāno atklāt 2016. gadā. Vai tas nav negodīgi pret mums mirstīgajiem? Tagad 2 gadus mēs periodiski dzirdēsim tukšas pļāpas?
Slēpts komentārs: futbolaeksperts

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 17:09, pirms 9 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Davaj, davaj vārdus studijā, shēmas studijā (par mini-pitch), kam nauda palika, kur aizgāja ? Aplinkus runāt(kā K.Kļaviņš) visi māk, a kad jāliek reāli vārdi studijā un jāiet aizstāvēt tos tiesā , tad neviens nevar.

Esmu tikai par to, lai iztīrītu Latvijas futbolu no visiem Indriksoniem, Mežeckiem un pārējiem opjiem, bet ja vietā nāk tāds K.Kļaviņš vai Mihelsons, tad nu ar tādiem mīkstajiem neko nepanāksim.
Par minipitchiem zinu tik daudz, ka tika iedota laba naudas summa no UEFA, lai tos sabūvētu pie skolām visā Latvijā. Viens no atbildīgajiem tajā laikā bija Gorkšs vecākais. 4 gadu laikā neviens minipitch netika uzbūvēts, toties Ķekavā parādījās kruts sintētiskais laukums. Kad tika no UEFA piedraudēts, ka nauda būs jādod atpakaļ, kaut kur sāka izrakt finanses un pa roku galam uzsita tos minilaukumus. Bet redzot kādā kvalitātē viņi te, Purvciemā, ir sataisīti, domāju, ka tur tika ieliktas labi ja 2/3 no paredzētās naudas, pārējo droši vien norakstīja caur savējām būvfirmām.

googlē atradu arī Mettas lapā rakstu par šo tēmu: METTA

  +1 [+] [-]

, 2014-12-22 17:14, pirms 9 gadiem
Baidos, ka pēc tik asas runāšanas Mettai nākamsezon klāsies īpaši grūti(:. Un nav jau arī Ģirtam taisnība par visiem 100%, dažas -- ar Mettu saistītas -- lietas viņš traktē pārāk subjektīvi un emocionāli

  +5 [+] [-]

, 2014-12-22 17:17, pirms 9 gadiem
Vēl viens stāsts par LSPA futbola laukumu - valsts tur iegūda iekšā pāri par 1 miljonu (!) latu, bet tas, kas tur tika uztaisīts, pēc manām domām, ir labi ja 1/3 no tās naudas vērts. Par skrejceļa kvalitāti spriest nevaru, tas jājautā vieglatlētiem, bet futbola laukums ir zem katras kritikas. Pirmkārt jau vietas tur ir diezgan, lai veidotu izmēriem atbilstošu laukumu, bet tika izveidots kaut kas, uz kā tikai treniņus var aizvadīt. Gan nekādiem izmēriem neatbilst, gan segums nenormāli ciets un nekvalitatīvs. Pie tam esmu dzirdējis, ka arī skrejceļi neesot vajadzīgā izmēra, lai tur jelkādas sacensības aizvadītu.

     [+] [-]

, 2014-12-22 17:22, pirms 9 gadiem
LFF izskatās bēz komkrētas bandītu ligzdas kura nodarbojas ar pārējo sodīšanu visādos veidos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-12-22 17:42, pirms 9 gadiem
toto_ansitis rakstīja: Vairāki mettieši tagad bēg uz Skonto
Kā tā bēgšana izpaužās? Trenēšanās huiliešu nometnē? Nē nu to var uzskatīt par bēgšanu jāāā
1 2 55 komentāri