Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Zubs: "Platonovu sezonas pirmajai pusei, iespējams, esam zaudējuši"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Zubs: "Platonovu sezonas pirmajai pusei, iespējams, esam zaudējuši"
Mareks Zubs
Foto: Nora Krevņeva

Šodien "SynotTip" futbola Virslīgā čempione un šīs sezonas līdervienība Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā neprata pārspēt līgas jaunpienācēju un pastarīti "Babīti"/"Dinamo" - 2:2. Piedāvājam abu komandu galveno treneru sacīto pēc mača.

Mihails Miholaps, "Babītes"/"Dinamo" galvenais treneris: "Spēlējām pret čempionu, mēs esam debitanti - uzskatu, ka nospēlējām cienījami, paņēmām punktu. Daudz aizsargājāmies, taču puiši tika galā - pirmkārt jau, ar uztraukumu. Mums svarīgi kā elpot gaisu bija neielaist spēles sākumā, kas neizdevās iepriekšējā mačā. Izturējām pretinieku spiedienu, guvām vārtus, labi nospēlēja Mohameds [Konatē] - viņš debitēja, izgāja laukumā un guva vārtus. Varēja iesist vēl. Uzskatu, ka šis ir iegūts punkts. Virzāmies tālāk, gatavojamies nākamajai spēlei."

Mareks Zubs, Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris: "Atvainojos ar savu balsi, man ir neliela problēma [runāja aizsmakušā balsī - aut.], tāpēc pateikšu īsi. Protams, ja pirms spēles paskatās tabulā un redz, ka spēlē čempions pret pēdējo vietu, tad visi sagaida no čempioniem vieglu uzvaru. Taču es negaidīju, ka mums tā būs viegla spēle. Mēs bijām tam [grūtai spēlei] gatavi. Un atļaušos pat teikt, ka kā treneris biju apmierināts, redzot pretinieku spēli. Nezinu, kā nosaukt situāciju, kas viņiem bija pirms nedēļas [0:4 pret "Ventspili" - aut.], taču viņiem bija problēmas - šodien viņi bija absolūti motivēti. Redzot, kā viņi izskatījās pret "Ventspili", šodien nevarēju atpazīt šo komandu. Tā ka pretinieku treneri paveica lielisku darbu - viņu galvenais treneris tik sarežģītā situācijā prata motivēt komandu smagai cīņai. Tā ka mums tā bija problēma un, kad tu uzbrūc gandrīz visas 90 minūtes, bet trūkst tehniskas kvalitātes, ik pa laikam rodas problēmas. Mums tādas brīžiem radās.

Tāpat šai spēlē būtisku lomu nospēlēja tas, ka ielaidām vārtus puslaika pašās beigās - brīdī, kad praktiski jau bijām ģērbtuvēs. Tādējādi otrajā puslaikā nācās daudz vairāk riskēt, lai rezultātu izlīdzinātu. Otrs svarīgs moments bija, kad mums bija iespēja gūt otros vārtus praktiski uzreiz pēc izlīdzinošajiem vārtiem. Tā bija fantastiska iespēja - izgājiens viens pret vienu ar vārtsargu, daudz brīvas vietas, daudz laika. Taču pietrūka kvalitātes un drīz pēc tam ielaidām otros vārtus, kas bija absolūta kļūda no mūsu aizsardzības puišiem. Ja tādā spēlē, kad bija šādi notikumi, vēl pamanies nospēlēt neizšķirti, jābūt pat priecīgiem. Tā mums bija laba mācība."

Vai pirmajā puslaikā notika cīņa ar laika apstākļiem?
Zubs: "Jā, tā bija. Šādos ekstrēmi sarežģītos laika apstākļos tam ir liela nozīme. Taču tādas bija tikai 20-25 minūtes un tās bija grūtas gan mums, gan "Babītei". Tā ir Latvija!"

Klubs vakar paziņoja, ka atvadījāties no diviem spēlētājiem [Denisa Tarasova un Dmitrija Daņilova] - vai tev kā trenerim tas bija liels zaudējums?
Miholaps: "Jā, man tas ir liels zaudējums - pamata spēlētāji. Tās bija mūsu iekšējās darīšanas un nevēlējos par to runāt. Es tam neticu, bet tās ir mūsu darīšanas."

Vai uzskatīji šos divus spēlētājus par potenciāliem komandas līderiem?
Miholaps: "Uzskatīju un joprojām uzskatu, ka viņi ir pieredzējuši spēlētāji un ka viņi ir vieni no līderiem Latvijā. Lai kurā komandā viņi nespēlētu, viņi ir līderi."

Šajos apstākļos jācer, ka Kārkliņam vienkārši savainojums?
Miholaps: "Kārkliņam savainojums. Viņš trenējas individuāli. Spēlē ar "Ventspili" viņš guva traumu - pēc sadursmes parādījās sāpes ribā. Šodien viņš man piezvanīja - viņš trenējas savā režīmā. Vakar bija kopējā grupā un gribējām šodien viņu laist uz maiņu, lai pastiprinātu spēli, bet šorīt sapratām, ka neizdosies - viņam grūti ieelpot un spēlēt arī ļoti smagi."

Kāpēc Mukina nebija pieteikumā?
Miholaps: "Izvēlējāmies tos aizsargus, kuri šobrīd ir spēcīgāki. Mukins pagaidām nav formā. Pagaidām viņš ir vājš - ja uzņems formu, iekļūs sastāvā, nekādu problēmu."

Konatē aizvadīja spēcīgu spēli. No tā, ko redzējāt treniņos, sagaidījāt šādu sniegumu?
Miholaps: "Ziniet, kad spēlētājs ir jauns un, tikko atbraucis, aizvada pirmo spēli, vienmēr ir milzu vēlēšanās. Kad viņš atbrauca uz mūsu nometni, šo vēlēšanos gūt vārtus ikvienā situācijā varēja manīt. Sagaidīju, ka šodien viņš var nospēlēt labi, jo treniņos viņš bija labs. Augumā ražens. Man patika, kā viņš nospēlēja. Ķērās bumbā, guva vārtus, varēja iesist vēl. Redzams, ka talantīgs spēlētājs - viņam viss vēl priekšā."

Jums ir sarežģīts kalendārs, tūlīt nedēļas vidū kausa spēle. Vai jums ir tāda iespēja nomainīt, piemēram, pusi no šodienas pamatsastāva?
Zubs: "Nē, man nav sevišķi daudz alternatīvu, it sevišķi šobrīd. Mums ir divi futbolisti, kuri šobrīd pilnībā vēl nav gatavi spēlēt - Kazeka un Ingus Šlampe. Taču viņiem nepieciešamas vēl tikai dažas dienas. Protams, ka kausa spēlē es vēlētos pamainīt sastāvu, taču pusi nomainīt es nevaru - varbūt tikai divas trīs pozīcijas. Skatīsimies kā būs - piemēram, Vladam Kozlovam ir mikrosavainojums."

Kāpēc šodien nesūtījāt laukumā Korzānu?
Zubs: "Jo neredzēju šādu iespēju. Ja tev ir atlikušas dažas minūtes un tu mēģini gūt izšķirošos vārtus, šāda maiņa nav labs risinājums. Tāpēc viņiem nebija iespējas. Taču domāju, ka nākamajās spēlēs, sevišķi kausa izcīņā, tādi spēlētāji kā Korzāns, Ralfs [Džeriņš] un Bāliņš tiks pie lielāka spēles laika."

Kāda situācija ir ar Platonovu?
Zubs: "Viņam ir problēma ar celi. Mēģinām uzstādīt pareizo diagnozi, bet šobrīd neizskatās labi. Iespējams, attiecībā uz sezonas pirmo pusi esam viņu zaudējuši. Jūs zināt viņu labāk nekā es - viņš mums ir ļoti svarīgs. Nezinu, kas ar viņu notiek - joprojām gaidām dakteru gala slēdzienu. Pieļauju, ka tuvākās nedēļas laikā viss būs skaidrs. Šobrīd izskatās... [krata galvu - aut.]"

Izskatījās, ka visas tās runas jūsu komandu vienoja.
Miholaps: "Jā. Protams, ka kolektīvam tas ir ļoti nepatīkami. Bet puiši, jā, - spēlē futbolu. Viņi spēlē futbolu tā, kā to šobrīd spēj. Jā, daudz jauno, kuri vispār pirmo reizi spēlē Virslīgā. Pirms diviem gadiem viņi vispār vēl 2. līgā spēlēja. Jā, sanāca tā, ka pagājušajā gadā spēlējām tik labi, ka iekļuvām Virslīgā. Pirms sezonas arī mums bija problēmas - ar licencēšanu. Tāpēc nepastiprinājām sastāvu tā, kā vēlējāmies, jo nemaz nezinājām, kurā turnīrā spēlēsim. Palika uz vietas tie paši puiši, no kuriem spiežam ārā maksimumu. Viņi cenšas, sitas, bet kas ir, tas ir. Uzskatu, ka viņi spēlē tādā līmenī, kāds viņiem ir. Vairāk no viņiem mēs nevaram pieprasīt. Tā pati aizsardzības līnija - tur spēlē Baikovs, kurš to dara pirmo reizi. Var redzēt, ka viņš cenšas, taču ir kļūdas - kavē epizodes, nepagūst. Tāds ir futbolista līmenis. Bet visas šīs runas, protams, ir nepatīkamas. Nevēlos ieciklēties uz to - vienkārši gribu strādāt ar puišiem, kuri šobrīd ir manā rīcībā, kuri cenšas, atdod visus spēkus katrā spēlē un allaž cenšas iegūt pozitīvu rezultātu."

Sākāt spēli labi - kāpēc pie 0:0 veicāt taktiskus pārkārtojumus, nomainot Apiņu?
Miholaps: "Sākām spēli ar četriem aizsargiem, bet "Spartaks" ir meistarīga un uzbrūkoša komanda - tā sāka uzvērt mūsu aizsardzības līniju un sāka iet cauri caururbjošās piespēles. Mums nācās uzlikt piekto aizsargu, lai šīs piespēles neietu cauri. Nolēmām veikt taktisku maiņu un nebija runas par to, ka Apiņš nospēlētu slikti - vienkārši nolēmām pastiprināt aizsardzību. Domāju, daļēji ar to tikām galā. Un tomēr pēdējos ielaistajos vārtos, kad pretinieks izlīdzināja, šāda piespēle izgāja cauri. Tas ir pretinieku līmenis. Izgāja cauri un ielaidām vārtus."

Treneru štābā parādījies jauns treneris - Gorbačovs. Kāda ir viņa loma?
Miholaps: "Viņš ir asistents, viņš ir pieredzējis treneris - es viņu pazīstu, arī esmu no Kaļiņingradas. Viņš man dod padomus. Es esmu jauns treneris, vēl tikai mācos. Šāds padomdevējs man kā trenerim ir tikai pluss. Daudz ar viņu runājam, analizējam spēles, futbolistus. Diskutējam."

Nākamais pretinieks "Metta" - apļa atslēgas spēle?
Miholaps: "Jā, domāju, ar "Mettu" mums būs atslēgas spēle, kaut gan katra spēle mums ir atslēgas spēle. Gatavosimies tāpat kā pret visiem, kaut gan varbūt šoreiz gatavošanās būs mazliet īpašāka."

     [+] [-]

, 2017-04-23 00:22, pirms 7 gadiem
Tarasovs Daņiļovs - kādi, sē (latviskais b- vārds jeb kliedziens sunim: atsienies, mierā), viņi līderi!
Ko tas Karalauču Miša te zvejo...