Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" FC plāno divu mēnešu treniņnometni Kiprā

Krišs Upenieks

"Riga" FC plāno divu mēnešu treniņnometni Kiprā
''Riga'' FC un ''Paphos'' FC spēle Rīgā
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbola Virslīgas klubs ''Riga'' FC ziņo, ka panākta vienošanas par sadarbību ar Kipras augstākās līgas vienību ''Paphos'', kas paredz apmaiņu ar informāciju, treniņu programmām, spēlētājiem, kā arī kopīgas nometnes spēlētāju meistarības uzlabošanai.

Par noslēgto sadarbību stāsta ”Riga” FC ģenerāldirektors Aleksandrs Proņins: ”Vienošanās paredz vairākus sadarbības punktus – spēlētāju pārbaude, treniņnometnes sagatavošanās procesā Kiprā, savukārt ”Paphos” tāda pati iespēja būs trenēties Rīgā. Tāpat apmainīsimies ar treniņu programmām, pētīsim jaunākās tendences, inovācijas futbolā. Tā būs sportiska rakstura sadarbība. Tās ietvaros Antonijs Černomordijs jau parakstīja līgumu ar ”Paphos”, Daniils Turkovs ir devies uz pārbaudi un ir liela varbūtiba, ka viņš paliks Kipras klubā.”

”Latvijas futbolistiem tā ir liela iespēja. Tikt nedaudz citā līmenī, ārzemēs, spēcīgākā čempionātā. Īstenībā tā būs iespēja arī citu Latvijas futbola klubu spēlētājiem, jo, ja kāds pārliecinās, varēs nokļūt Kiprā,” turpina Proņins. ”Riga” FC ģenerāldirektors skaidro, ka ”Paphos” nav vienīgais klubs, ar ko izveidojusies sadarbība – starp mūsu draugiem ir Austrijas futbola grands Zalcburgas ”Red Bull”, Spānijas ”Segunda B” klubs ”Marbella” (pagājušajā gadā šajā klubā stažējās Antonijs Černomordijs un Roberts Ozols), Maskavas vienība ”Strogino”, kā arī Vācijas klubs ”Hertha”.

Proņins skaidro galvenos ieguvumus: ”Pirmkārt, mums būs iespēja par īpašām cenām aizvadīt treniņnometni Kiprā. Varam sniegt iespēju futbolistiem, pateicoties labam sniegumam, nokļūt ārzemju čempionātā un spert nākamo soli. Tā ir arī laba cerība jaunajiem futbolistiem, ka viņi redz attīstības ceļu. Mūsu plānos ir aizvadīt pilnvērtīgu divu mēnešu treniņnometni Kiprā, kurā piedalītos arī vairāki dublieru komandas jaunie futbolisti.”

”Mēs noteikti novēlam veiksmi ”Paphos” komandai Kipras čempionātā. Viņi debitēs Kipras augstākajā līgā, tas ir liels notikums. Novēlam izpildīt visus uzstādītos mērķus un čempionāta noslēgumā ieņemt solīdu vietu turnīra tabulā. Pirmajā sezonā no sākuma grūtākais ir pierast pie lielās līmeņa atšķirības starp 1. līgu un augstāko līgu. Tie nav salīdzināmi čempionāti. Kipras augstākajā līgā ir pieci grandi, kas itin augstu kotējas pat Eiropas futbolā. Lai ar tādām komandām varētu cīnīties, ir vajadzīgs laiks un pacietība. Jau 19. augustā ”Paphos” savā pirmajā spēlē pret ”Apollon” varēs novērtēt līmeni.”

Izmantotie resursi:
Uzsākam sadarbību ar Kipras klubu...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja