Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Mežs: "Ventspils mūs nolaida atpakaļ uz zemītes"

Agris Suveizda

Mežs: "Ventspils mūs nolaida atpakaļ uz zemītes"
Toms Mežs
Foto: Māris Greidāns, futbolavirsliga.lv

Jūrmalas "Spartaks" un "Jelgava" SMScredit.lv Virslīgas spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 un turnīra tabulā saglabā attiecīgi piekto un sesto vietu. Jūrmalnieku aizsargs Toms Mežs sarunā ar Sportacentrs.com gan komentēja "Liepājas" pamešanu, gan dalījās iespaidos par sezonas sākumu.

- Gan neizšķirts, gan 0:0, tavuprāt, bija likumsakarīgs iznākums?
- Domāju, ka noteikti. Pie lielākas veiksmes varbūt gan varējām dabūt 1:0 un beigās izraut uzvaru.

- Ar ko izskaidrojams, ka bija tik maz reālu iespēju? Pārāk daudz brāķa uzbrukumā, varbūt pārāk liela bijība vienai komandai pret otru?
- Laukumā bija diezgan daudz cīņas, "Jelgava" jau parasti ar to ir izcēlusies. Līdz ar to varētu teikt, ka viņi vairāk uzspieda savu spēli un mums nesanāca viņus tik labi presingot. Tāds it kā bija mūsu uzdevums, tomēr neizdevās.

- Aizvadītas tikai četras spēles, bet jau par pieciem punktiem atpaliekat no līderiem. Tavuprāt, tas ir daudz vai tomēr vēl ir tikai pats sākums un par to nav jāsatraucas?
- Domāju, ka noteikti tas vēl ir tikai pats sākums un viss vēl ir tikai priekšā. Tagad vēl mainīsies laika apstākļi, spēles pāries uz zaļajiem laukumiem. Tad futbols būs pavisam cits, un domāju, ka šogad cīņa par tabulas augšējām vietām būs diezgan līdzīga un interesanta.

- Kā vērtē komandas sniegumu pirmajos mačos? Kā allaž, "Spartakam" ambīcijas ir lielas, taču "Ventspils" pirms nedēļas jūs apspēlēja diezgan pārliecinoši.
- Ja godīgi, pats nebiju gaidījis, ka spēle pret "Ventspili" tā izvērtīsies. It kā bija lielāka pārliecība gan pašam par sevi, gan par komandu. Izgājām laukumā un dabūjām 0:2. Nezinu, varbūt viņi mūs nedaudz nolaida atpakaļ uz zemītes, lai mēs saprastu, kas ir kas un ka ir vairāk jāstrādā.

- Vai pēc zaudējuma "Ventspilij" Piļipčuks bija dusmīgs un treniņos kārtīgi iedeva iekšā?
- Jā, treneris pēc tās spēles bija ļoti, ļoti, ļoti neapmierināts. Treniņos ne brīdi nav tādas situācijas, ka varētu atslābināties. Ja kāds pēkšņi iedomāsies, ka ir labāks par kādu citu, treneris ātri noliks pie vietas. Neapšaubāmi.

- Pastāsti, kāpēc esi "Spartakā" un kāpēc nepaliki "Liepājā"! Varbūt vēl kāda komanda tevi vēlējās?
- "Liepājā" pagājušajā gadā nospēlēju sezonas pirmo pusi un pēc tam dabūju traumu. Tad atbrauca Deniss Ivanovs un Pāvels Mihadjuks, un viņi attiecīgi arī spēlēja. Biju sevi tā noskaņojis, ka arī šogad spēlēs viņi.

- Ja būtu zinājis, ka Deniss aizbrauks, būtu palicis Liepājā?
- Iespējams, ka jā un būtu cīnījies līdz galam. Varbūt man vajadzēja palikt pat tad, ja arī Deniss būtu palicis. Un pierādīt sevi. Taču grūti pateikt.

- Finansiāli līgums "Spartakā" droši vien ir labāks nekā "Liepājā"?
- Jā, tā ir.

- Sezonas sākumā spēlēji kā centra aizsargs, bet tagad blakus Naurim spēlē Dmitro. Kā jūties aizsardzības malā?
- Sākumā ir grūti pāriet, jo diezgan sen neesmu spēlējis malā. Taču treneris tā grib, un es viņam neuzdodu jautājumus. Un domāju, ka labāk arī neuzdot [smejas]. Kur vajag, tur arī jāspēlē.

- Gan tu, gan Romāns Bespalovs diezgan reti pieslēdzāties uzbrukumam. Tas bija trenera norādījums, vai vienkārši nebija iespēju to darīt?
- Pirmām kārtām labāk ir domāt par aizsardzību. Mēs tomēr esam aizsargi, un mums bija jāspēlē diezgan kompakti. Pie šī trenera nedrīkst avantūriski kaut kur aizskriet un tad, nedod Dievs, nepagūt atgriezties atpakaļ.

- Visbeidzot – ņemot vērā sastāvu un līdzšinējo sniegumu, uz kādām vietām, tavuprāt, varat pretendēt?
- Domāju, ka noteikti varam pretendēt uz trijnieku. Uz to arī iesim.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-20 16:59, pirms 9 gadiem
Nu nez, diez ko labs iespaids par treneri man neradās. Ja jau spēlētājiem pat bail jautāt un uzņemties iniciatīvu ... diez ko pozitīva atmosfēra neizklausās.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-20 18:21, pirms 9 gadiem
Šai sakarā ienāca prātā Krivošeja un Pertija. Tamazs iepļaukāja Krivošeju, dabūja viņa sūdzības dēļ 200 latu (toreiz vēl) sodu samaksāt, Krivošeja aizgāja uz Spartaku. Bet nu no Pilipčuka atmucis atpakaļ pie tā paša Tamaza! Patiesībā gan šķiet, ka tieši trenēšanās Tamaza vadībā arī ir Krivošejas pēdējā cerība saglābt savu futbolista karjeru.

     [+] [-]

, 2015-04-20 22:19, pirms 9 gadiem
Brauc majas un spele pie uzvaretajiem,Liepajas!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-20 22:49, pirms 9 gadiem
maafree rakstīja: Nu nez, diez ko labs iespaids par treneri man neradās. Ja jau spēlētājiem pat bail jautāt un uzņemties iniciatīvu ... diez ko pozitīva atmosfēra neizklausās.
Tu jau to pilnīgi citā gaismā pavērsi. Mežs saka, ka neapšauba trenera lēmumus un, pirmkārt, domā par aizsardzību. Pie tam viņš lielāko daļu karjeras spēlējis kā centra aizsargs ar pilnīgi citiem uzdevumiem kā malējam, kas pieslēdzas uzbrukumiem. Jādod laiks aprast ar pozīciju un būs ok.

     [+] [-]

, 2015-04-20 23:35, pirms 9 gadiem
Man nav zēl, ka Toms un Antons kaļ citu pilsētu laimi. LIE visiem vietas tāpat nav, kamēr nav 2 manšaftes VL.