Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga", uzvarot "Dundalk", spēlēs pret Albānijas vai Azerbaidžānas čempioniem

Ints Megnis
Ints Megnis

"Riga", uzvarot "Dundalk", spēlēs pret Albānijas vai Azerbaidžānas čempioniem
Foto: ZIgismunds Zālmanis, "Riga" FC

Ja Latvijas čempionvienībai futbolā "Riga" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā izdosies pārvarēt Īru kluba "Dundalk" pretestību, otrajā kārtā pretim stāsies Albānijas čempiones Tirānas "Partizani" un "Qarabağ" no Azerbaidžānas spēcīgākā komanda.

UEFA Čempionu līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izloze notika otrdien, bet dienu vēlāk sekoja otrās kārtas izloze, kurā 20 komandas (četras iekļuvušas automātiski un 16 pirmās kārtas pāri) bija iedalītas divās grupās pa desmit. Savukārt katrā no grupām piecas komandas (pāri) bija kā izliktie, bet piecas neizliktas.

Pirms izlozes bija zināms, ka "Riga" un "Dundalk" pāra uzvarētāji būs starp neizsētajām komandām, līdz ar to tai pretim varēja ielozēt "København" (Dānija), "BATE Borisov" (Baltkrievija)/Piast Gliwice (Polija), Astana (Kazahstāna)/CFR Cluj (Rumānija), Ferencváros (Ungārija)/Ludogorets (Bulgārija), Partizani (Albānija)/Qarabağ (Azerbaidžāna).

"Riga" pret Īrijas čempioniem spēlēs 10. jūlijā viesos un 17, jūlijā "Skonto" stadionā. Savukārt veiksminiekiem otrās kvalifikācijas kārtas spēles būs 23./24. un 30./31. jūlijā - pirmā spēle notiks Rīgā, bet otrā viesos.

"Partizani" šogad Albānijas čempionātā uzvarēja pirmoreiz kopš 1993. gada, bet Eirokausos tā iepriekšējos trīs gadus, kā arī septiņās no pēdējām astoņām dalības reizēm zaudējusi jau pirmajā kārtā. Tikmēr "Qarabağ" ir pēdējo sešu gadu Azerbaidžānas čempione, kas iepriekšējos piecus gadus no Čempionu līgas kvalifikācijas tikusi grupu turnīrā, bet nav izkļuvusi no tās - četras reizes Eiropas līgā, bet 2017./18. gada sezonā arī Čempionu līgas grupā.

Komandas, kas zaudēs UEFA Čempionu līgas pirmajā kvalifikācijas kārtā, sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas otrajā kvalifikācijas kārtā. "Riga" un "Dundalk" dueļa zaudētājiem pretī Eiropas līgā nāks Baltkrievijas BATE vai Glivices "Piast" dueļa zaudētāja, proti, Baltkrievijas vai Polijas čempione.

Čempionu līgas otrās kārtas zaudētāji dosies uz Eiropas līgas trešo kārtu. Savukārt komanda, kas zaudēs Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā, nokļūs Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtā, kas ir tikai viena kārta no grupu turnīra.

     [+] [-]

, 2019-06-19 13:31, pirms 5 gadiem
Autor, nav taisnība, ka azeru kluba pēdējās 5 sezonas pēc kārtas spēlējis EL grupu turnīrā, jo 2017/18. g. sezonā spēlēja ČL grupu turnīrā, kur abās tikšanās reizēs ar Atletico nospēlēja neizšķirti.

     [+] [-]

, 2019-06-19 15:38, pirms 5 gadiem
Un ar ko būs jāspēlē pēc tam? Paldies!

     [+] [-]

, 2019-06-19 15:58, pirms 5 gadiem
Kurš zina, Skonto stadionā darbojas FC Riga atribūtikas veikals?

     [+] [-]

, 2019-06-19 18:03, pirms 5 gadiem
20.gs. sāk. pretī Skonto stad. ielas 2. pusē darbojās kafe Barcelona