Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīgas jaunumi: "Daugavas" (R), "Jelgavas" sastāvs, "Daugavas" (D) 2:2 Viļņā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīgas jaunumi: "Daugavas" (R), "Jelgavas" sastāvs, "Daugavas" (D) 2:2 Viļņā
Dmitrijs Šiļuks (Nr.3)
Foto: Romualds Vambuts

Iepazīstinām ar svaigākajiem Virslīgas klubu jaunumiem.

Rīgas „Daugava” pavēstījusi par pirmajiem diviem līgumiem – tie parakstīti ar uzbrucēju Edgaru Kārkliņu un lietuviešu aizsargu Linu Klimaviču. Kārkliņš sacījis: „„Esmu priecīgs palikt „Daugavā”, jo komandai ir uzlabojies treniņprocess un apstākļi salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, kā arī lieliska iespēja spēlēt laba trenera vadībā.” Klimavičs pagājušajā sezonā atradās Dņepropetrovskas „Dnipro” sistēmā, bet pāris savainojumi neļāva nostiprināties pirmās komandas sastāvā, tāpēc lielāko daļu sezonas pavadīja dublieros. Rīgas „Daugava”, kura Ziemas kausu iesāka ar iespaidīgo 4:0 pār „Jelgavu”, drīzumā sola pavēstīt arī par citiem sastāva papildinājumiem. Starp citu, pagājušā gada „Daugavas” ukraiņu leģionārs Vadims Gripa šobrīd atrodas Kazahstānas čempionvienībā „Shahter”, kurā spēlē arī mūsu uzbrucējs Eduards Višņakovs.

Informējam arī par „Jelgavas” sastāva jaunumiem. Līdz ar Aleksandra Vlasova pievienošanos ir atrisināts vārtsargu jautājums - pēc sezonas prom devās Jevgēņijs Sazonovs, bet 20 gadus vecais Dmitrijs Grigorjevs potenciālās pirmā numura lomas vietā izvēlējās pāriet uz "Skonto". Domājams, ka "Jelgavā" vajadzētu palikt gan Dmitrijam Šiļukam, gan Maksimam Daņilovam. Ja vēl nesen Sergejs Golubevs sacīja, ka ar Valēriju Redjko vairāk rēķināsies kā kreisās malas aizsargu, Šiļuka iegūšana ļaus kapteinim atgriezties vidējā līnijā.

Savukārt Daņilovs varētu aizpildīt radušos vakanci uzbrukuma smailē - Oļegs Malašenoks nesen atrādījās Lietuvā ("Ekranas"), bet, iespējams, tēmē arī uz krietni tālākiem Eiropas dienvidiem. Ziemas kausā priekšējā līnijā darbojās arī Maksims Kamkins ("Metta/LU"), bet jau vēstījām, ka "Jelgavā" paliks centra aizsargs Mārcis Ošs, kura nākotne vēl gada sākumā bija neskaidra – viņam esot bijuši pāris piedāvājumi tepat Latvijā.

Lielāka neskaidrība ir leģionāru lauciņā. Klubs gaida atpakaļ abus lietuviešus Mindaugu Grigarāviču un Deividu Lukošu, taču jau vēstījām, ka arī pirmais esot bijis pārbaudīties Lietuvas čempionē "Ekranas". Četri leģionāri, kas spēlēja Ziemas kausā, tiek pārbaudīti, bet "Jelgavā" joprojām labprāt redzētu atgriežamies francūzi Sumailu Keitā – viņa gadījumā galvenā atslēga būs finansiālās iespējas. Prom no komandas devies Aleksandrs Kļimovs un Dmitrijs Daņilovs.

Daugavpils „Daugava” Lietuvā aizvadījusi vēl vienu pārbaudes spēli un atkal paglābusies no zaudējuma. Ja trešdien daugavpilieši Mihaila Ziziļeva personā Marijampolē 85. minūtē izrāva 2:2 neizšķirtu pret Polijas Ekstraklases komandu „Jagiellonia”, tad šodien Viļņā gandrīz identiska situācija – tas pats 2:2 izrauts 87. minūtē. Jāsaka, ka šādu rezultātu pret Lietuvas vicečempioni „Žalgiri” (starp citu, ar Riti Leliūgu sastāvā) var saukt par pozitīvu, jo 33. minūtē pie 1:0 „Daugava” palika mazākumā. Mājinieki guva divus vārtus un izvirzījās vadībā, taču vairākumā uzvaru pret Latvijas čempioniem nosargāt nespēja. Pagaidām nav zināms, kurš guva vārtus "Daugavas" labā.

Virslīgas Ziemas kauss atsāksies pirmdien ar „Ventspils” un „Ilūkstes” spēli. Abas šīs komandas 1. kārtā uzvarēja (attiecīgi 3:0 „Daugavu” (D) un 1:0 „Jūrmalu”), tā ka tā būs grupas līderu tikšanās, kaut gan viena no komandām ir Virslīgas jaunpienācēja. „Ventspils” aizsargs Oļegs Timofejevs kluba oficiālajai mājas lapai par gaidāmo maču sacījis: „Esmu pārliecināts, ka nekas viegli nenāks. "Ilūkste" nav slikta komanda, tai ir laba spēlētāju komplektācija, tā turnīra starta spēlē pārspēja "Jūrmalu". Tas rada cieņu: nezinu, kādā stāvoklī jūrmalnieki atrodas pašreiz, bet pagājušajā sezonā tā bija ļoti simpātiska komanda, kuru apspēlēt nebija vienkārši. Domāju, "Ilūkstei" mačā ar "Ventspili" būs daudz emociju - mūs gaida interesanta tikšanās! Bet mēs gatavojamies ne tikai iepazīties ar debitantu, bet arī izdarīsim visu, lai uzvarētu.”

Visbeidzot informējam par „Metta/LU”, kas Ziemas kausā nepiedalās, pārbaudes spēļu grafiku. Jau šo svētdien Olimpiskajā sporta centrā plkst.17:00 notiks „Metta/LU” un dublieru „Metta-2” tikšanās, bet 26. janvārī (sestdiena) „Metta/LU” plkst.17:30 samēros spēkus ar „Liepājas metalurgu”. Agrāk šai 26. datumā bija paredzēts mačs ar Igaunijas 1. līgas uzvarētāju „Infonet”, bet tagad šī cīņa ar igauņiem pārcelta uz 24. februāri.

Izmantotie resursi:
daugavariga.com
zalgiris-vilnius.lt
fkventspils.lv
fsmetta.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-18 18:59, pirms 11 gadiem
Labs apkopojums.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-18 19:02, pirms 11 gadiem
Kur spēlēs Kļimovs?
Slēpts komentārs: Satyricon

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 19:50, pirms 11 gadiem
Lins Klimavičus jau veselu gadu nespēlē Dnipro sistēmā...
Linas Klimavicius - Player changes, player...
tad kur viņš pavadīja pagājušo gadu?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 20:15, pirms 11 gadiem
M.Kamkins varbūt arī pieder ''Mettai/LU'', pērn otro sezonas pusi aizvadīja RFS.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 20:17, pirms 11 gadiem
20 gadus vecais Dmitrijs Grigorjevs potenciālās pirmā numura lomas vietā izvēlējās pāriet uz "Skonto"

Māliņš vai Darģis prom?

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 20:18, pirms 11 gadiem
Paldies par jaunumiem,labs raksts.Pec iespejas vairak rakstiet par virsligas komandu jaunumiem,jaunpienacejiem un sastavu izmainam,tikai neapsteidziet notiekumus.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-18 20:56, pirms 11 gadiem
to Dark Eagle-Klimavičius pagājušo sezonu nespēlēja,jo atkopās pēc krustenisko saišu operācijas!

1dien paziņosim par nākamajiem spēlētājiem ar kuriem klubs ir noslēdzis līgumus!

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 22:04, pirms 11 gadiem
jo33. minūtē pie 1:0 „Daugava” palika mazākumā.

P.s. Noraidiijums bija, bet Daugava turpinaaja speelet 11 cilveeku sastaavaa... un 2.puslaikaa tas pats speeleetaajs, kuru noraidiija, atgriezaas laukumaa )) taa bij draudziibas speele, bet cilveeku 3x vairaak nekaa Daugavas maajas speelees LC )

     [+] [-]

, 2013-01-19 16:50, pirms 11 gadiem
Ļoti labs apkopojums. Tā turpināt!