Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurtejans: "Konflikts ar Tamazu? Esam dienvidnieki - slikti būtu, ja klusētu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurtejans: "Konflikts ar Tamazu? Esam dienvidnieki - slikti būtu, ja klusētu"
Aleksandrs Kurtejans
Foto: Raitis Supe

Piektdienas vakarā "SynotTip" futbola Virslīgas 2. kārtas dramatiskā spēlē "Liepāja/Mogo" viesos ar 2:1 pieveica "Jelgavu". Piedāvājam Aleksandra Kurtejana un Tamaza Pertijas sacīto preses konferencē pēc mača noslēguma.

Tamazs Pertija, "Liepājas/Mogo" galvenais treneris: "Spēle bija patiešām saspringta un vīrišķīga. Bija daudz cīņas. Mums tas nav jaunums, ka "Jelgava" ir rakstura komanda, un mūsu uzdevums bija pēc iespējas vairāk spēlēt pa apakšu, jo cīnīties ar viņiem otrajā stāvā ir absurds - tas tāpēc, ka jēgas nav, viņi otrajā stāvā ir ļoti spēcīgi. Esmu ļoti priecīgs, ka izdevās šādi sagriezt spēli kājām gaisā un gūt divus vārtus. Uzskatu, ka šodien tas mums bija ļoti svarīgi, proti, paņemt trīs punktus - to, ka varam spēlēt futbolu, es zinu un to zina arī paši futbolisti, taču mums tas bija jāiznes arī arēnā. Domāju, mums tas šodien izdevās."

Aleksandrs Kurtejans, "Jelgavas" galvenais treneris: "Vēlos apsveikt ar uzvaru kolēģi [sarokojas ar Pertiju - aut.] - patiešām tā bija ļoti laba spēle. Dabiski, ka gribējām uzvarēt šo maču, gribējām spēlēt aktīvi. Sapratām, ka "Liepājas" trumpji ir ātrs un kombinacionāls futbols, ātri agresīvi spēlētāji, kuri ir ļoti tehniski. Mums bija jārada liels kompaktums, lai viņiem būtu sarežģīti spēlēt savu iemīļoto futbolu. Brīžiem mums tas izdevās, brīžiem nē. Laukumā bija vīrišķīga spēle, bija ļoti emocionāla spēle. Man futbols šodien patika - tas bija kvalitatīvs gan no vienas, gan otras komandas puses. Bija arī abpusējas kļūdas un kliegšana - tas ir normāli, tas ir futbols, tas ir īsts futbols. Tāpēc arī apsveicu kolēģi ar labu spēli. Nekas traks nav noticis, viss tikai sākas, viss interesantākais vēl tikai priekšā."

Tikai otrā kārta un jau konflikts starp treneriem [spēles laikā starp abiem brieda kautiņš - aut.] - pastāstiet, kas notika?
Pertija: "Pirmkārt, abi esam dzimuši tādās valstīs, ka esam karstasinīgi."
Kurtejans: "Esam dienvidnieki."
Pertija: "Jā. Otrkārt, tas nekādā gadījumā nebija negatīvs vienam pret otru, un tā nekad arī nebūs - tās ir epizodes, kad abi treneri vēlas uzvarēt un abi treneri aizstāv savu komandu. Un, ja arī nākotnē manā vai kāda cita izpildījumā tas atkārtosies, tam nevajag pievērst pastiprinātu uzmanību, jo tā ir futbola sastāvdaļa. Jautājumi kā reiz jāuzdod tiem cilvēkiem, kuri sēž mierīgi un nevēlas dzīvot futbolam līdzi. Savukārt mums ārpus futbola laukuma vienmēr atradīsies kopēja valoda ar visiem. Tās ir tikai emocijas - ar tiesnešiem, savā starpā. Tā ir futbola sastāvdaļa un pēc futbola nekāda negatīvisma šeit nebūs."
Kurtejans: "Pilnībā piekrītu kolēģim - tās ir emocijas, tas ir normāli. Sliktāk būtu, ja mēs vienkārši klusējot stāvētu un vērotu, neko nedarot. Vēlos vēlreiz uzsvērt, ka tam uzmanību nevajadzētu pievērst, tas ir futbols. Šodienas mačam trūka tikai atmosfēras - saspringta cīņa bija, divas komandas, kas vēlas uzvarēt, bija, divi emocionāli treneri arī bija. Vienīgais, kas trūka, - liela daudzuma skatītāju... Diemžēl."

Tātad Tamazs sirdi jums neizrāva?
Pertija: "Es to neteicu viņam."
Kurtejans: "Nekas traks, tās ir emocijas."

Un tomēr 10 un vairāk dzeltenās kartītes tiek parādītas ne katru spēli. Tiesnesis aizrāvās vai tāda vienkārši sanāca spēle?
Kurtejans: "Es nekad neapspriežu tiesnešu lietas. Ja tiesnesis uzskatīja par pareizu parādīt 10 kartītes, tātad, viņaprāt, tam bija iemesli. Domāju, dzelteno un sarkano kartīšu skaits parāda spriedzi, emociju un cīņas līmeni, abu komandu raksturu, abas komandas nevēlējās piekāpties."

Jūsu ielaistajos vārtos bija pārkāpums?
Pertija: "Nevēlos to šobrīd komentēt. Uzskatu, ka tā izvērtēšanai ir domāti citi cilvēki - inspektori un tā tālāk. Jā, spēles laikā to komentēju, bet šobrīd to komentēt nevēlos. Pieļauju, ka viņi kļūdījās. Nedod Dievs, lai tās būtu speciālas epizodes pretiniekam par labu, mums par labu, šodien, rīt vai parīt. Pieļauju, ka viņi kļūdījās, bet, ja ir pieci tiesneši [šai mačā bija arī papildus tiesneša asistenti aiz vārtiem - aut.], tad šādi tādi momenti ir jāpamana. Konkrēti nevienu ne par ko nevainošu - laikam jau tāpēc, ka uzvarējām."

Doroševs sacīja, ka vārtus nedrīkstēja ieskaitīt, jo bija pārkāpums pret Keitā.
Pertija: "Tā vienmēr saka, varbūt arī es spēles laikā tā runāju. Tagad par to vēlu runāt."

Kas ar Kļavu?
Pertija: "Nekas nopietns - vienkārši bija sitiens krūtīs un mazliet aprāvās skābekļa piekļuve. Bija stipra saduršanās, viņš nevarēja kārtīgi paelpot."

Varēs doties ar izlasi uz Šveici?
Pertija: "Domāju, ka jā. Tur patiešām nav nekā nopietna."

Doroševs pirmajā kārtā nespēlēja, bet šodien, nerunājot par ielaistajiem vārtiem no stūra sitiena, viņam bija arī citas kļūdas izgājienos. Kā vērtējat viņa sniegumu?
Pertija: "Vārtsargs ir tāda pozīcija, kurai ir nepieciešama spēļu prakse. Viņš nespēlēja pēdējos trīs pārbaudes mačos, plus Virslīgas pirmajā kārtā. Tāpēc varbūt tā. Taču viņš ir pieredzējis vārtsargs - nedomāju, ka tagad būs kādas problēmas. Vienkārši viņam trūka spēles laika - šodien viņš pie tā tika un, domāju, nākamajā spēlē būs daudz labāk."

Doroševs sacīja, ka jūs viņu tādā veidā audzināt.
Pertija: "Nav izslēgts, jo ir spēlētāji, kuri uzskata, ka viņiem nav konkurences. Es radīju viņiem šo konkurenci, un, domāju, ka viņš [Doroševs] sajuta, ka Raļkevičs var spēlēt un šobrīd mums ir divi pilnvērtīgi vārtsargi, kuri viens otram rada konkurenci."

Vai jūs ir apmierinājusi Razuļa spēle un efektivitāte pirmajās divās spēlēs?
Kurtejans: "Ja skaita lietderības koeficientu [krieviski - КПД jeb Коэффициент полезного действия - aut.], tad efektivitāti nosaka gūto vārtu skaits. Pagaidām divos mačos viņš diemžēl neko nav iesitis. Taču viena lieta, kas priecē, ka viņš atrodas tieši tur, kur vajadzīgs. Brīžiem varbūt piespēles viņu nesasniedz, brīžiem piespēles ir neērtas, brīžiem nesanāk. Tomēr es ticu Razulim un ticu, ka viņš savus golus sasitīs."

Par vārtsargu maiņu jau sacījāt. Taču bija arī četras izmaiņas pamatsastāvā starp laukuma spēlētājiem, bet divi futbolisti, Bočiašvili un Tomičs, kuri pret "Riga" bija pamatsastāvā, šodien palika pat ārpus pieteikuma.
Pertija: "Saprotiet, pret konkrētu pretinieku gatavosimies ar konkrētu sastāvu, jo ir pretinieki, pret kuriem vajadzīgi citi spēlētāji. Piemēram, šodien mums bija vajadzīgi ātri un tehniski spēlētāji, tāpēc tāda izvēle. Paldies Dievam, mums ir tāda konkurence, ka varam mainīt spēlētājus. Konkurence tiešām ir liela, turklāt tūlīt mums pievienosies divi ļoti labi mauritānieši un, domāju, konkurence vēl vairāk palielināsies. Un nav principa, ka noteikti jāspēlē liepājniekam vai kādam, kurš ir kāda radinieks. Futbolam tas labumu nenesīs."

Vai Mārtiņš Ķigurs pirmajās divās spēlēs ir attaisnojis uz sevi liktās cerības?
Pertija: "Ļoti talantīgs puisis, viņš to demonstrē. Kaut vai bumbas apstrādāšanas ziņā var just meistarību. Taču viņam ir tikai 19 gadi un viņš šobrīd ir ticis zem tāda ceļaruļļa - "Riga", tad uzreiz "Jelgava". Protams, ka viņam ir grūti. Taču viņš atrod saiknes un es patiešām esmu apmierināts ar viņa sniegumu un nenomainīju viņu tāpēc, ka būtu neapmierināts - vienkārši spēles gaitā vajadzēja mainīt uzbrukumu."

Siņeļņikovs, Rafaļskis un Perepļotkins spēli sāka uz rezervistu soliņa. Kādā viņi ir formā un vai viņi šobrīd var reāli pretendēt uz sākumsastāvu?
Kurtejans: "Dabīgi, ka pretendē uz sākumsastāvu. Komandā ir 22 spēlētāji, un viņi visi tiek izskatīti kā kandidāti uz sākumsastāvu. Varbūt manā komandā nav tik liela iekšējā konkurence kā kolēģim [smaida], bet arī mums konkurence ir pietiekama. Šodien spēlēja tie, kuri derēja tieši šim mačam. Skaidrs, ka Rafaļskis un Perepļotkins ir pamata spēlētāji. Alans Siņeļņikovs spēlētu [pamatsastāvā], ja neizlaistu treniņus mikrotraumas dēļ. Viņš uzņem formu un sākumsastāvā šodien nevarēja būt."

     [+] [-]

, 2017-03-19 17:45, pirms 7 gadiem
Labi jautājumi
Labas atbildes
Laba spēle