Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaka" treneris Urbons: "Domāju, paliekam cīņā par čempionu titulu"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Spartaka" treneris Urbons: "Domāju, paliekam cīņā par čempionu titulu"
Valds Urbons
Foto: Augusts Četkausks, 15min.lt

Vakar "SynotTip" futbola Virslīgas čempione un līdervienība Jūrmalas "Spartaks" diezgan negaidīti ar 0:1 Slokā piekāpās "Jelgavai". Piedāvājam abu komandu galveno treneru sacīto pēc spēles.

Ravils Sabitovs, "Jelgavas" galvenais treneris: "Spēle bija ļoti grūta, spēlējām ar līderi. Visu lieliski apzinājāmies. Apzinājāmies, kādas problēmas ir līdera sastāvā un ka viņiem nespēlē kodola spēlētāji. Un sapratām, ka tā ir lieliska iespēja mums labi nospēlēt. Noskaņojāmies spēlei, lai gan atrodamies tabulas lejā. Mums bija palikušas vēl četras spēles un iekšienē vienojāmies, ka, neskatoties uz situāciju tabulā, aizvadīsim katru atlikušo maču kā pēdējo - it kā tas būtu kausa fināls. Tāpēc izgājām ar pozitīvu noskaņojumu, guvām veiksmīgus pirmos vārtus un centāmies neļaut pretiniekam spēlēt to futbolu, ko tas prot. No 70.-.75. minūtes pilnībā atdevām iniciatīvu pretiniekam. Veicām arī pārkārtošanos, kas bija saistīts ar piespiedu maiņu - Artim [Jaudzemam] sāpēja kāja un viņš nevarēja turpināt spēli. Nebija neviena uzbrucēja, kuru uzlaist viņa vietā, tāpēc iznāca aizsargs [Klimaševičs] un pārgājām uz shēmu ar četriem pussargiem. Šī shēma nebija pārāk veiksmīga, pārkārtojāmies nedaudz ne tā, kā vajadzēja. Kā redzējāt, puiši parādīja raksturu. Viņi, protams, ir malači un ir pelnījuši uzslavas. Es viņus cienu, ka viņi izgāja un, neskatoties ne uz ko, nodemonstrēja kaujinieciskas īpašības. Ne katra komanda to spēj, atrodoties tādā stāvoklī un vietā tabulā, kādā esam mēs."

Valds Urbons, "Spartaka" galvenais treneris: "Pirmkārt, jāapsveic "Jelgava" ar uzvaru. Zinājām, ka būs nopietna cīņa - "Jelgava", neskatoties ne uz ko, cenšas spēlēt un tai ir kvalificēti spēlētāji. Noskaņojāmies, taču bija arī jāpārkārtojas, jo balsta zonā nebija ne [Ingara Sarmja] Stugļa, ne Kazačoka, plus Vardanjans parādījās pēc ilgāka pārtraukuma. Tas varbūt nedaudz ietekmēja spēli. Bērenfelds bija jauns spēlētājs [domāts spēles prakses ziņā - aut.], arī Kruno [Ivančičs] prakses trūka. Arī ielaistie vārti ap 15.-18. minūti [20. minūtē - aut.] ietekmēja mūsu spēli. Gribējās redzēt lielāku radošumu, ātrāku bumbas kustību - laikam arī laika apstākļi neļāva mums to darīt. Taču momenti tāpat bija - uzreiz pēc vārtiem Gauračam bija laba situācija [trāpīja pa vārtu konstrukciju - aut.], 47. minūtē Žeņam Kozlovam bija brīnišķīga situācija, izgājiens viens pret vienu. Pietrūka gūto vārtu, kas ļautu atgriezties spēlē un ieķerties rezultātā. Tā pietrūka. Nespējām uzlauzt "Jelgavas" aizsardzību. Neveidojām uzbrukumus caur flangiem - malējie aizsargi nedarīja to, kas jādara. Tiklīdz bija vertikālas, radošas piespēles, tā bija asums un momenti. Taču tā visa nebija pietiekami daudz. No esošajiem nedaudzajiem momentiem bija kaut kas jārealizē, taču nesanāca. Mani puiši, protams, spēlēja, sitās uz šī sarežģītā laukuma, parādīja raksturu, tomēr pietrūka, lai gūtu pozitīvu rezultātu. Taču uzskatu, ka paliekam cīņā par titulu, vēl divas spēles. Divas nedēļas ir ilga pauze [nākamajā nedēļas nogalē "Spartaks" vienīgais nespēlēs - aut.] - domāju, šo laiku aizvadīsim produktīvi un 28. oktobrī būsim gatavi spēlei ar Liepāju."

Ņemot vērā laukuma kvalitāti, varbūt bija vērts pāriet uz sintētikas?
Sabitovs: "Laukums smags, bet es atbalstu dabīgos zālājus. Protams, ja laukums ir pavisam negatavs... bet nedomāju, ka šodien tas bija tik slikts, lai pārietu uz sintētiku. Laukums futbolam bija normāls. Ziniet, agrāk gadījās, ka viss laukums ir peļķēs vai dubļos - tad jā. Bet šodien bija normāli."

Ko darīsiet pauzē?
Urbons: "21. oktobrī plānojam aizvadīt pārbaudes spēli. Varējām to darīt arī 7. oktobrī [izlašu pārtraukumā], taču traumu dēļ un izlašnieku dēļ mums nebija pietiekami daudz futbolistu, lai spēlētu. Šo spēli arī prakses trūkums ietekmēja, bet esošajā situācijā [kad tik maz spēlētāju] neko citādi arī darīt nevarējām."

Habeloks ir Ukrainā un vairs neatgriezīsies?
Urbons: "Laukumā iet tie, kuri ir gatavi. Komanda turpina cīņu. Neredzu iemeslu runāt par personālijām. Mums ir spēlētāji un, domāju, viņiem jādod rezultāts."

  +1 [+] [-]

, 2017-10-15 21:37, pirms 7 gadiem
Nu Spartaks sev ievērojami sarežģīja dzīvi ar šo visai negaidīto zaudējumu.Šīs spēles rezultāts tabulā atnesa cīņā par titulu super intrigu.Pat FK Ventspilij uzspīdēja teorētiska cerība vēl kļūt par čempionu!?Atliek vien tāds "nieks",ka uzvarēt pēdējās trīs spēles,Liepāja pieveic Jūrmalā Spartaku un Riga FC zaudē punktus pret RFS.Pēdējie divi varianti galīgi nav nereāli.Par pirmo neizteikšosTā kā grozies kā gribi,bet trīs kārtas pirms čempionāta beigām uz titulu teorētiski pretendē 5 komandas.Tā Latvijas virslīgā nav bijis nekad.

     [+] [-]

, 2017-10-15 21:49, pirms 7 gadiem
Īstenība uz doto brīdi situācija ir nokaitēta līdz baltkvēlei.

Spartakam ir 40 punkti un nospēlētas 22 spēles. Riga FC ir 36 punkti 22 spēlēs.

Liepājai ir 33 punkti un 21 spēle, RFS ir 32 pnkti 21. spēlē. V-pilij ir 31 punkts un nospēlēta 21. spēle.

Spartaks nākamajā kārtā nespēlē, kas nozīmē ka sekotājiem principā būtu jāgrauž zāle 6 punktu spēlēs, ja tās grib stumt nost Spartaku.

Un kas mums te notiek? 26. kārtā Kurzemes un Rīgas niknākie derbiji: LM : V-pils un RigaFC : RFS. Pastarīšu duelis ir maznozīmīgāks, jo tur nekas tā baigi neizšķiras.

Spartakam, protams, derētu, ka abās galvenajās spēlēs būtu niči. Taču, ja uzvar, piemēram, Liepāja uz ko es, protams, ļoti ceru un turu īkšķus, tad tas būs vnk ūber! Jo pēc tam ir savstarpējā spēle, kurā liepājniekiem vajag tikai uzvaru un pēdējā kārtā ir jāspēlē ar Mettu. Kamēr Spartakam vēl būs mačs ar V-pili, kuriem kaut vai 4. vieta un Eirokausi būs kā bullim sarkana lupata, un tad jau Spartakam var arī nepietikt pat ar niču, ja pieņem, ka Liepāja savā laukumā uzvar Mettu. Plus vēl pieminētās abas Rīgas. Redzēs, kā tās nospēlēs savu derbiju. Jo pēc tam jau Rigai jāspēlē ar pēdējā laikā visiem neērto Jelgavu un tā arī būs Rigas pēdējā spēle, kad varēs pēdējo kārtu no malas noskatīties. RFS savukārt pēc derbija vēl jātiekas ar V-pili un pēdējā kārtā ar Jelgavu.

Vārdu sakot, nākamajā kārtā, vai nu Spartaks nespēlējot sagaidīs, kad kokurenti viens pret otru pakāš punktus, kas dēļ sezonas beigām un stresa ir pilnīgi iespējams. Vai arī radīsies jau jauns trilleris, kurš tikai spriedzē turpinās augt.

     [+] [-]

, 2017-10-15 21:51, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Nu Spartaks sev ievērojami sarežģīja dzīvi ar šo visai negaidīto zaudējumu.Šīs spēles rezultāts tabulā atnesa cīņā par titulu super intrigu.Pat FK Ventspilij uzspīdēja teorētiska cerība vēl kļūt par čempionu!?Atliek vien tāds "nieks",ka uzvarēt pēdējās trīs spēles,Liepāja pieveic Jūrmalā Spartaku un Riga FC zaudē punktus pret RFS.Pēdējie divi varianti galīgi nav nereāli.Par pirmo neizteikšosTā kā grozies kā gribi,bet trīs kārtas pirms čempionāta beigām uz titulu teorētiski pretendē 5 komandas.Tā Latvijas virslīgā nav bijis nekad.
Re kā mēs gandrīz reizē paredzam scenārijus. Katram protams savs!

  -1 [+] [-]

, 2017-10-15 23:04, pirms 7 gadiem
Spartaks ir pilnīgi āpši. Kā varēja neuzvarēt vājo Jelgavu???!!!
Tagad jācer, ka konkurentes spēlēs neizšķirti savā starpā, jo pašiem uzvarēt Liepāju vai Ventspili šī brīža kondīcijā būs ļoti smags uzdevums
Liepājai ir ļoti pateicīga situācija. Uzvar visas 3 atlikušās spēles un tituls gandrīz rokās, jo Spartakam būs ļoti smagi uzvarēt Ventspilī
Rigai jācer uz Liepājas klupieniem. Šobrīd Riga rāda labāko futbolu līgā, bet pat ar 2 uzvarām 2 spēlēs tituls nav garantēts

     [+] [-]

, 2017-10-15 23:36, pirms 7 gadiem
26 karta. Riga 0:0 rfs , liepaja 0:0 ventspils,
27 karta riga 1:0 rfs, liepaja 1:0 spartaks,
28 karta ventspils 1:0 spartaks, liepaja 1:0 metta. Un tris komandas ar 40pts. Un tad bus ista putra. (sp.li.rig)

  +1 [+] [-]

, 2017-10-16 09:11, pirms 7 gadiem
>>>Fiasko raksta-Re kā mēs gandrīz reizē paredzam scenārijus. Katram protams savs!

Tā nebūt nav mana prognoze.Es tikai uzrakstīju dzeltenzilajiem scenāriju,ka nekas vēl nav zaudēts un pašu neveiksmīgāko sezonu kluba vēsturē, pie tam vēl kluba Jubilejas gadā ,var vēl pēdējās trijās spēlēs izglābt.Viss ir pašu rokās,kājās un galvās.