Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto" viesos zaudē Somijas 9.spēcīgākajam klubam

Agris Suveizda

"Skonto" viesos zaudē Somijas 9.spēcīgākajam klubam
Germans Māliņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola klubs Rīgas "Skonto" šodien Somijā pārbaudes spēlē tikās ar JJK, kas iepriekšējā sezonā Somijas čempionātā ieņēma devīto vietu. Vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika izskaņā, un tos guva JJK spēlētājs Miko Maninens (1:0).

Latvijas vicečempione Rīgas "Skonto" devās uz Somiju, kur trešdien cīnījās neizšķirti ar "Mypa", kas aizvadītajā sezonā ierindojās sestajā vietā. Toreiz vienīgos vārtus "Skonto" labā guva Ritvars Rugins. Savukārt šodien "Skonto" pretiniece bija JJK, kas iepriekšējā gadā 33 mačos ieguva 40 punktus un 14 komandu konkurencē ieņēma devīto pozīciju.

Salīdzinājumā ar trešdienas maču "Skonto" galvenais treneris Tamazs Pertija sākumsastāvā veica divas izmaiņas - šoreiz starta vienpadsmitniekā nedevās Artūrs Karašausks un Vladislavs Gutkovskis, bet tajā vieta atradās Kristapam Blankam un Nikolajam Zaicevam. Pirmā iespēja spēlē bija "Skonto" - astotajā minūtē Artjoms Osipovs sita nedaudz neprecīzi. 30.minūtē ar bīstamu sitienu atzīmējās Rugins, bet 45.minūtē JJK atklāja rezultātu - Miko Maninens bija pirmais pie Germana Māliņa atvairītās bumbas (1:0).

Otrā puslaika pirmajā pusē JJK bija vairākas teicamas izdevības dubultot pārsvaru, bet tās netika izmantotas. Pēcāk jau vairāki labi momenti bija "Skonto" - Ruginam un Kristapam Blankam. Rezultāts mačā vairāk nemainījās, un "Skonto" piedzīvoja minimālu zaudējumu (0:1). Atgādinām, ka jau rīt pēcpusdienā "Skonto" paredzēta spēle cīņā par trešo vietu Ziemas kausā - atkal būs jātiekas ar Rīgas "Daugavu", kura grupu turnīrā tika uzvarēta ar 1:0. "Skonto" fanu mājaslapa Skontofc.com gan vēsta, ka rītdien Pertija acīmredzot izmantos otro sastāvu.

Skonto - JJK 0:1 (0:1)

Vārti: Maninens 45'
Skonto: Māliņš, Rode, Ļisieckis (Laša 84'), Laizāns (Isajevs 46'), Fertovs, Rugins, Blanks, Gabovs, Zaicevs (Gutkovskis 36'), Osipovs, Siņeļņikovs

Izmantotie resursi:
etusivu
SkontoFC

     [+] [-]

, 2013-02-15 19:12, pirms 11 gadiem
pie velna sitos amatieru futbolistus

  -3 [+] [-]

, 2013-02-15 19:33, pirms 11 gadiem
Chill! Tas ir sagatavošanās turnīrs. Ko gaidīji, kad pussastāvs no jauna uzbūvēts? Šī jau nu nebūs tā reize, kad rezultāts galvenais.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-15 19:42, pirms 11 gadiem
tomēr jāņem vērā, ka nespēlēja šķietami pirmie divi uzbrucēji- Šabala, kuram ir gripa un Karašausks... iemeslu nezinu.
p.s. vēlam veiksmi Ikstenam SkontoFC