Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Daugavā" trīs lietuvieši, "Ventspilij" trīs pārbaudāmie

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rīgas "Daugavā" trīs lietuvieši, "Ventspilij" trīs pārbaudāmie
Ernests Veliulis
Foto: futbolo.lt

Lai gan līdz Virslīgas sezonas sākumam vēl vairāk nekā divi mēneši, klubi jau steidz domāt par sastāvu. Šoreiz nelieli jaunumi Rīgas "Daugavas" un "Ventspils" sakarā.

Lai gan Rīgas "Daugavas" pārstāvji sacījuši, ka pagaidām neviens līgums ar ārzemju futbolistu nav parakstīts, Lietuvas mediji ziņo, ka Rīgas "Daugava" jau parakstījusi līgumus ar diviem futbolistiem. Viens no viņiem ir 20 gadus vecais malējais pussargs Ernests Veļulis, kurš dzimtenē tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunās paaudzes futbolistiem. Pagājušajā gadā viņš aizvadīja 31 spēli Lietuvas čempionātā (30 pamatsastāvā), gūstot četrus vārtus "Kruoja" rindās. Kā zināms, šajā komandā spēlēja arī Māris Eltermanis un Valērijs Čistjakovs. "Kruoja" ieņēma 4. vietu, un Vaļulis bija viens no šīs komandas līderiem.

Otrs ir Lins Klimavičs - 23 gadus vecs malējais aizsargs, augums 1.91m. Šis futbolists, kā raksta lietuviešu kolēģi, spēlētu krietni augstākā līmenī, ja vien ne daudzo savainojumu... Viņš agrīnā vecumā pabijis Ukrainas "Dnipro" un "Kryvbas" sistēmās, bet spēlējis pavisam maz. Trešais ir Mants Savens, ar kuru gan pat Lietuvas mediju versijā līgums vēl nav parakstīts. Savens ir pieredzējis 30 gadus vecs pussargs, kurš savulaik spēlējis gan Krievijas Premjerlīgā ("Sibir" sastāvā), gan 1. divīzijā, bet pēdējo sezonu noslēdza Kazahstānas "Sunkar", aizvadot 12 spēles un gūstot divus vārtus. "Sunkar" izkrita no Kazahstānas spēcīgāko klubu sabiedrības.

Jau ziņojām par šīs dienas FK "Ventspils" uzvaru pār Daugavpils "Daugavu" ar 3:0 (zemāk varat aplūkot vārtu guvumu video). Šodien ventspilnieku rindās spēlēja 22 spēlētāji, un trīs no viņiem bija pārbaudāmie futbolisti, kuru vārdus fkventspils.lv neatklāj. Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka viens no viņiem bija 23 gadus vecais lietuvietis Roberts Freidgeims, kurš pagājušo sezonu uzsāka "Tauras" vienībā, bet pabeidza citā Lietuvas komandā "Sūduva", kopā ar mūsu vārtsargu Pāvelu Davidovu iegūstot bronzu. "Sūduvas" rindās Freidgeima devums bija 11 spēles un divi vārti.

Kā noskaidrojis mūsu portāls, pārējie divi ir gruzīni - viens labās malas aizsargs, otrs balsta pussargs. Viens no viņiem pagājušajā gadā spēlējis Gruzijas U-21 izlasē.

Visbeidzot piebildīsim, ka Daugavpils "Daugavas" uzbrucējs Mamuka Gongadze, kurš pērn kļuva par Virslīgas rezultatīvāko futbolistu, pirms pāris dienām kopā ar Krievijas Premjerlīgas klubu "Alanya" devies uz treniņnometni Turcijā.

"Ventspils" - "Daugava" (D)

  +4 [+] [-]

, 2013-01-14 22:29, pirms 11 gadiem
Njā, pagrūti saskatīt vārtu guvumus, bet cik var redzēt, tad pirms otriem vārtiem tāds smuks blieziens bija

Rīgas Daugava tādi interesanti pastiprinājumi, nez kādi ta plāni ir šai komandai uz sezonu...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-14 22:48, pirms 11 gadiem
Vai FC Daugavai pārtraukumā nav mainījies vārtsargs?

  +4 [+] [-]

, 2013-01-14 22:49, pirms 11 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Vai FC Daugavai pārtraukumā nav mainījies vārtsargs?
Mainījās, jā. Komentārā pie iepriekšējā raksta par viņu piemirsu.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-15 00:04, pirms 11 gadiem
Viens no diviem gruziniem ir Skonto izbraketajs balsta pussargs un Gruzijas U21 speletajs Ivane Kandelaki, jo jau Latvija ir kadu laiku.

     [+] [-]

, 2013-01-15 00:26, pirms 11 gadiem
Nu Savens tik tiešām Daugavai būtu visai skaļš papildinājums, kā jau iepriekšējā rakstā tika solīts. Ar tiem jaunajiem talantiem jau nekad neko nevar zināt, bet, ja treneris Ļubšis būs savējais, mācēs noskaņot, tad droši vien būs labi palīgi. Gaidīsim oficiālu paziņojumu no Daugavas.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-15 01:11, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Mainījās, jā. Komentārā pie iepriekšējā raksta par viņu piemirsu.
Tātad protokolos tomēr vajadzētu pieminēt tos "inkognito", citādi nekādas sajēgas vispār nav... ļoti daudz jucekļu... kaut vai tādā veidā:
99. pārbaudāmais spēlētājs

     [+] [-]

, 2013-01-15 12:54, pirms 11 gadiem
Gan Veliulis, gan Klimavics ir jau tagad loti laba limena speletaji bet Savenas prieks daugavas bus vispar kaut kas super.

     [+] [-]

, 2013-01-15 21:37, pirms 11 gadiem
Kacanovs jau ari trenejas pie Daugavas Riga,ir dzirdetas ka ari Dedura varetu paraadities un vel dazi labi lietuvieshu legjionari.Bus intresanta sezona izskatas LV,laikam LM shogad var nakties samierinaties ar 5 vietu,jo pagaidam nekas spidosh nav vinjiem,dzivosim redzesim,vel laiks ir lai kadu vel dabutu labu speletaju.