Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Riherts: ''RFS ir čempioni, bet apsveikt viņus negribu. Viņu uzvedība mani neimponē''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Riherts: ''RFS ir čempioni, bet apsveikt viņus negribu. Viņu uzvedība mani neimponē''
Andris Riherts. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Latvijas futbola komandas ''Metta'' galvenais treneris Andris Riherts pēc zaudējuma pēdējās kārtas spēlē pret RFS komentēja nozīmētos tiesnešus, piešķirto 11 metru soda sitienu, iespējamo RFS likuma pārkāpumu un savu saķeršanos ar pretinieku galveno treneri Viktoru Morozu.

Sestdien par Latvijas čempioniem Virslīgā otro reizi pēdējo trīs gadu laikā kļuva RFS, kas pēdējā kārtā, pateicoties Jāņa Ikaunieka realizētajai pendelei, ar 1:0 pārspēja ''Mettu''. Citā spēlē RFS galvenā konkurente ''Riga'' spēlēja neizšķirti 1:1 ar ''Valmieru'', kas ļāva triumfēt kopvērtējumā.

Pēc spēles epiteti nebija jāmeklē ''Metta'' galvenajam trenerim Andrim Rihertam, kurš kritizēja izvēlētos tiesnešus, neapsveica RFS ar čempiona godu un komentēja vārdu apmaiņu ar RFS stūrmani Viktoru Morozu.

''Bijām pelnījuši vairāk nekā 0:1 beigās. Principā pretiniekam lielu iespēju nebija. Problēmas radīja standartsituācijas, kur viņi uzsita. Un 11 metru soda sitiens. Ja kādam vajag, padalīšos ar to video. Es nesaprotu, ko šodien Andris Treimanis darīja kā ceturtais tiesnesis spēlē ''Auda'' pret ''Daugavpils''. Atsūtīja Griščenko kungu - par kvalifikācijām netaisos runāt, bet, ja Valmierā tiesāja FIFA tiesnesis, tad šeit tiesāja, nezinu, kuras kategorijas, bet noteikti ne FIFA tiesnesis. Viņam jau laikam nav problēmas iedot 11 metru soda sitienu. Bēdīgi, ka tāda epizode izšķīra čempiontitulu,'' teica Riherts, kurš vērsa uzmanību, ka RFS pārkāpis Sporta likumā noteikumus par agresorvalstu pārstāvjiem.

''RFS ir čempioni, bet es viņus galīgi negribu apsveikt. Ne viņu kopējā nostāja, ne uzvedība mani neimponē, bet tas nevienu arī neinteresē. Saprotu, ka ir pieņemti likumi par agresorvalstu sportistiem. Šodien uz rezervistu soliņa sēž treneris no agresorvalsts. Nesaku, ka viņš ir slikts, bet, ja mums ir kādi likumi, tad cenšamies tos ievērot. Daugavieša kungam laikam ir ko paskatīties.''

Tāpat Riherts komentēja asāku vārda apmaiņu ar Morozu. ''Ko tur stāstīt. Netaisos mūsu individuālās lietas stāstīt, bet katrā ziņā Morozs man neeksistē. Cilvēki var runāt, aizvienot viens otru personīgi, kas arī nav pareizi, bet, ja aiztiek kādu citu, turklāt ģimenes locekli, tad tas jau paliek zemiski. Tas arī viss. Morozam tas noteikti nāks atpakaļ. Es netaisos ar viņu vicināt rokas, bet principā viņš par to bija pelnījis dabūt pa ausīm.''

  +7 [+] [-]

, 2023-11-13 15:36, pirms pusgada
Tas tik gaudo...Apkakājas izlasē, apkakājas pie Riga FC stūres, pārspēļu čempions. Apkārt visi vainīgi.

     [+] [-]

, 2023-11-13 15:42, pirms pusgada
Video uz momentu arī varēja ielikt, lai katrs pats var izvērtēt (ap 2:36)
https://m.youtube.com/watch?v=ENAhF...

Reti komentēju virsrakstus, bet manuprāt nepareizie akcenti uzlikti, jo galvenais bija nozīmētie tiesneši, nependele un jā, par nevēlēšanos apsveikt piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-13 15:57, pirms pusgada
Tā presene viena vienīga čīkstēšana no Riherta, man pat kauns palika klausīties.

Pendele normāla, 2:47 palēlinājumā uzliekot var redzēt gan rokas, gan kāju priekšā izmestu.

  +4 [+] [-]

, 2023-11-13 16:05, pirms pusgada
interesanti paskatīties to Rihtera video...
varbūt viņš kādu iepriekšējo epizodi rādīs

tā normāli Ikaunieks tika paraustīts un pieturēts aiz krekla/bixēm...

     [+] [-]

, 2023-11-13 17:26, pirms pusgada
Ko var ņaudēt?? jēziņ... Treneris skaitās, čikst un ņaud par visu..

     [+] [-]

, 2023-11-13 17:53, pirms pusgada
tracina šitie lv dubultie standarti… vieniem atņem naudas par to,ka piedalās turnīros,kur rashkas fashisti spēlē a te Lv chempionu treneris ir totāls Putljera fans un viss ok

  +5 [+] [-]

, 2023-11-13 19:01, pirms pusgada
Pendele pelnīta, nav ko raut, ja netiek līdzi. A Rīga pati vainīga, vajadzēja spēlēt nevis gaidīt ka uzvara un tituls pats atnāks.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-13 19:08, pirms pusgada
Tieši tā. S#deļi paliek s#deļi.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-13 19:34, pirms pusgada
coman rakstīja: Tas tik gaudo...Apkakājas izlasē, apkakājas pie Riga FC stūres, pārspēļu čempions. Apkārt visi vainīgi.
Es biju liecinieks U13 RFS spēlei ar METTA 10. nov. par zeltu Latvijas kausā. Tiesnesis neieskaitīja METTA golu, kamēr METTA priecājās RFS aizskrēja un iesita atbildes golu. Rihards bija ļoti dusmīgs un šis komentārs, visticamāk, ir uzkurināta tēma.

P.S. Neesmu ar METTA saistīts

  +4 [+] [-]

, 2023-11-13 19:52, pirms pusgada
Pendele 100%

  +2 [+] [-]

, 2023-11-13 23:23, pirms pusgada
Riherts gribēja Treimani? Būtu bijis Treimanis, visticamāk dabūtu sūdzēties vēl vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-14 08:43, pirms pusgada
dogshut rakstīja: tracina šitie lv dubultie standarti… vieniem atņem naudas par to,ka piedalās turnīros,kur rashkas fashisti spēlē a te Lv chempionu treneris ir totāls Putljera fans un viss ok
Varbūt pietiks karināt birkas? Kā tu vari zināt, ka Morozs ir Putļera fans, tev ir tam pierādījumi? Tikpat labi to var attiecināt uz jebkuru citu Latvijas etnisko Krievu vai Slāvu, kurš kādam dažādu iemeslu dēļ izraisa personiskās antipātijas Ļaščenko, Znaroks, Beresņevs un t.t. arī, tavuprāt, ir Putļera fani? Tikai tāpēc vien, ka lamājas, dropē un staigā treņkās?

  +1 [+] [-]

, 2023-11-14 08:48, pirms pusgada
dogshut rakstīja: tracina šitie lv dubultie standarti… vieniem atņem naudas par to,ka piedalās turnīros,kur rashkas fashisti spēlē a te Lv chempionu treneris ir totāls Putljera fans un viss ok
Paskatījos Vikipēdijā, tur ir skaidri un gaiši rakstīts, Viktors Morozs, Latvijas Futbola treneris, ir dzimis Latvijā, Vangažos (izteitki Latvisks miestiņš), Latviski arī runā, cik esmu dzirdējis
Kāds viņam ir sakars ar Putinu, ibio, rio!?

     [+] [-]

, 2023-11-14 09:28, pirms pusgada
Aizej labāk ierauj savu dienas devu, lai nervi mierīgāki niknums sejā pazūd

  +1 [+] [-]

, 2023-11-14 11:10, pirms pusgada
"Ne viņu kopējā nostāja, ne uzvedība mani neimponē, bet tas nevienu arī neinteresē." teica "svētais" Riherts. Pašu uzvedībavienmēr ir bijusi un ir pretīga, atcerēsimies kaut vai LFF kongresus. Ja esi uzbūvējis klubu, kas nedod rezultātu, tad problēmas vajag meklēt spogulī, nevis citos. Ja Morozam viss vēl nāks atpakaļ, kā saka svētais Andris, tad viņam pašam un viņa klubam jau ir atnācis.

     [+] [-]

, 2023-11-14 13:40, pirms pusgada
Mettas akadēmija labi strādā, daudz metieši ir gandrīz visās virslīgas komandās, bet Uldriķis pat ārzemēs, varbūt vēl kāds. Viena no retajām sistēmām , kas ražo Latvijā futbolistus. Jā Metta lielajā komandā paliek maz, jo aiziet, pārpērk naudīgāki klubi.

     [+] [-]

, 2023-11-14 15:02, pirms pusgada
Bijām pelnījuši vairāk nekā 0:1 beigās. Principā pretiniekam lielu iespēju nebija. Problēmas radīja standartsituācijas, kur viņi uzsita.

xG pēc https://optibetvirsliga.com/match/1... :

RFS - 3,03 (1,1 no spēles + 1,14 no/pēc standartiem + 0,79 pendele);
Metta - 0,1 (0,1 no spēles).

     [+] [-]

, 2023-11-14 16:11, pirms pusgada
Jānis Derums rakstīja: Mettas akadēmija labi strādā, daudz metieši ir gandrīz visās virslīgas komandās, bet Uldriķis pat ārzemēs, varbūt vēl kāds. Viena no retajām sistēmām , kas ražo Latvijā futbolistus. Jā Metta lielajā komandā paliek maz, jo aiziet, pārpērk naudīgāki klubi.
Beidz uzturēt šo mītu, īpaši par Uldriķi. Uldriķis sāka Alberta, tad Skonto, Metta, bet uz ārzemēm aizbrauca no RFS.