Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

No Virslīgas 4. apļa - video un statistika

Andris Liepa
Andris Liepa

No Virslīgas 4. apļa - video un statistika
Virslīgas izpilddirektors Normunds Malnačs
Foto: Raidījums OLE

Biedrība „Latvijas Futbola Virslīga” ir parakstījusi līgumu ar Krievijas futbola statistikas kompāniju „InStat Football” par turpmāku sadarbību, kuras sākums būs jau līdz ar šīs sezonas 4. spēļu apli.

Kompānija „InStat” piedāvā plašu spēļu video un statistisko analīzi, kura būs pieejama ikvienam līdzjutējam speciāli tam paredzētā vietnē Virslīgas mājas lapā futbolavirsliga.lv. Tāpat kvalitatīvākam treneru darbam tiks piedāvāta speciāla video analīze par visiem komandām, kurā sīki būs analizēta katra spēlētāja darbība konkrētajā spēlē. Interesantākā jauninājuma lieta līdzjutējiem noteikti būs plašais „spēļu centrs”, kurā būs iespējams redzēt visu spēļu video dažādos momentus, kā arī darīt to pēc atsevišķām kategorijām.

Līgums ar „InStat” tika noslēgts uz visu 2013.gada sezonu, iekļaujot arī šīs sezonas 4. apli. Kā paredz līguma nosacījumi, video analīzei speciālajā interneta vietnē ir jābūt pieejamai 24 stundas pēc mača beigām.

„Tie ir lieliski jaunumi visai Latvijas futbola sabiedrībai – līdzjutējiem, žurnālistiem, treneriem, un pašiem spēlētājiem. Piedāvātājam statistikas un video materiāliem noteikti ir jāpalielina interese par Virslīgu. Tie dod arī iespējas treneriem ātrāk un kvalitatīvāk analizēt savu spēlētāju sniegumu. Savukārt paši spēlētāji būs vairāk ārvalstu skautu redzeslokā. Vēlos pateikties LFF par piekrišanu līdzfinansēt šo projektu”, jaunumu Latvijas futbola Virslīgā komentē līgas izpilddirektors Normunds Malnačs.

Paredzēts, ka pirmā spēļu analīze tiks veikta jau nākamās nedēļas vidū, kad ar piecām spēlēm 19. septembrī tiks uzsākts čempionāta noslēdzošais aplis.

„InStat” pakalpojumus jau izmanto Lietuvas Futbola federācija - futbolo.tv.

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

  +4 [+] [-]

, 2012-09-13 11:08, pirms 12 gadiem
Ļoti pozitīvas izmaiņas, tikai cerams ka ilgtermiņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja