Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Startēs Virslīgas "Ziemas kauss": kā klubi starpsezonā mainījušies?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Startēs Virslīgas "Ziemas kauss": kā klubi starpsezonā mainījušies?
"Ziemas kausa" atklāšanas spēlē piedalīsies arī Latvijas čempione Daugavpils "Daugava"
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Pirmdien plkst.13:00 ar pēdējo divu gadu čempionu "Ventspils" un Daugavpils "Daugavas" spēli startēs pirmais Virslīgas "Ziemas kauss". Mēneša un trīs dienu laikā tiks noskaidrots turnīra uzvarētājs.

Izspēles sistēma
Pēc apakšgrupu cīņām (divas apakšgrupas pa četrām komandām, viens savstarpējo spēļu aplis) katras grupas divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, savukārt apakšgrupu 3. un 4.vietas īpašnieces aizvadīs vēl divas cīņas, rezultātā noskaidrojot precīzu visu komandu vietu sadalījumu. Katra komanda turnīrā aizvadīs piecas spēles. Visas grupu turnīra 12 spēles tiks izspēlētas darba dienās ar sākuma laiku plkst.13:00. Mači notiks "Skonto" hallē.

Komandas, sastāvi, treneri
Visām komandām šis turnīrs kalpos par gatavošanās jaunajai sezonai (Virslīgas sākums 31. martā) sastāvdaļu. Vairums noteikti pārbaudīs daudzus futbolistus, kuriem jāpierāda sava noderība. Futbola apskatniekiem un līdzjutējiem "Ziemas kauss" būs placdarms, kurā noskaidrot sastāva jaunumus klubos. Tomēr futbolā (un jebkurā citā sporta veidā) zaudēt nepatīk nevienam, līdz ar to, domājams, komandas alks izcīnīt šo trofeju, un arī sportiskā turnīra nozīme būs itin liela.

Runājot par sastāviem, ir lielas neskaidrības. Vadošajam TOP4 vietējie futbolisti lielākoties paliks tie paši un dramatiskām izmaiņām nevajadzētu būt. Čempiones "Daugavas" rindās vairs nav Kaspara Ikstena un Maksima Rafaļska (būtiskas izmaiņas gan notikušas kabinetos - par ģenerāldirektoru kļuvis Romāns Lajuks), "Skonto" pārdevusi Vitāliju Maksimenko, "Ventspils" šķīrusies vien no Raivja Hščanoviča, bet "Liepājas metalurgs" ieguvis Antonu Jemeļinu, Ingu Šlampi, kā arī no dublieriem uz galveno komandu atgriezuši Andreju Prohorenkovu. Šķiet, tas arī viss. Tādējādi lielākie jaunumi varētu skart leģionārus - klubi noteikti caur saviem konveijeriem izlaidīs virkni ārzemnieku. Šeit jāpiebilst divas lietas: to nedarīs "Metalurgs", kas turēs kursu uz saviem audzēkņiem; "Ziemas kausa" spēlēm būs protokoli, taču klubiem būs tiesības pārbaudāmo futbolistu vārdus neatklāt.

Par pārējām četrām turnīra komandām ir liela neskaidrība pat vietējo futbolistu sakarā. Acīmredzot vistuvāk pagājušā gada modelim būs "Jelgava", kaut arī izmaiņas tik un tā, visticamāk, būs pietiekami jūtamas. Vakar paziņots par vārtsarga Aleksandra Vlasova pievienošanos, bet gaidāms, ka drīzumā būs arī citi sastāva jaunumi. Rīgas "Daugava" aizvien izteiktāk uzņem Lietuvas kursu un šīs komandas sastāvā vismaz pārbaudāmo statusā lietuviešu noteikti netrūks - turklāt, kā runā, visdrīzāk tie būs leiši ar pietiekami skaļiem vārdiem. "Jūrmalas" un "Ilūkstes NSS" iespējamo sastāvu sakarā ir vislielākā migla - nu jau bijušais jūrmalnieku treneris Vladimirs Pačko intervijā Sportacentrs.com stāstīja, ka visdrīzāk mainīsies 80% futbolistu, savukārt ilūkstiešu treneris Alens Vinokurovs atzina - ja komanda spēlēs Virslīgā (tobrīd to droši nevarēja apgalvot), komandas sastāvs arīdzan mainīsies ievērojami. Interesanti, ka tieši neskaidrās "Jūrmala" un "Ilūkstes NSS" jau otrdien tiksies savā starpā. Tā ka "Ziemas kausu" būs interesanti pavērot - mēģināsim likt kopā puzli, lai saprastu komandu šī gada veidolus.

Jāizceļ arī fakts, ka pie komandu stūrēm tieši "Ziemas kausā" debitēs vairāki treneri. "Skonto" Tamaza Pertijas vadībā trešdien spēlēs ar "Metalurgu", kuram arīdzan jauns treneris - Jānis Intenbergs. Tiesa, liepājnieki Intenberga vadībā jau piektdien aizvadīja pirmo pārbaudes maču, ar 2:1 Lietuvā pieveicot "Banga" komandu (abi vārti Dāvim Ikauniekam). "Jelgava" Jāņa Dreimaņa slimības laikā spēlēs trenera vietas izpildītāja Sergeja Golubeva vadībā, toties pie "Jūrmalas" un Rīgas "Daugavas" stūres debitēs attiecīgi Mihails Koņevs un lietuvietis Virginijus Ļubšis. Līdz galam nav skaidrs, vai "Ilūkstes NSS" turpinās vadīt Vinokurovs - viņam nav nepieciešamās trenera licences un Virslīgas sezonas laikā viņš labākajā gadījumā var būt treneris "dzīvē", bet nevis uz "papīra".

Vēl piebildīsim, ka šai turnīrā nepiedalīsies divas Virslīgas komandas - "Spartaks" un "Metta/LU". Jūrmalnieki pēc mūsu rīcībā esošās informācijas šobrīd uzsākuši gatavošanos trenažieru zālē un sporta zālē Viktora Terentjeva vadībā un atteicās piedalīties turnīrā, jo uzskatīja, ka tas ir pārāk agri. Savukārt studenti atteicās, jo vienas komandas spēles nenotiks vienās un tajās pašās nedēļas dienās, kas apgrūtinātu plānošanu, tādējādi "Metta/LU" gatavojas pēc savas programmas un savu pirmo pārbaudes maču aizvadīs 26. janvārī ar Igaunijas "Infonet".

"Ventspils" - "Daugava" (D)
Pagājušajā sezonā "Ventspils" nolika čempiones pilnvaras, troni pārņemot "Daugavai". Tieši savā starpā šīs komandas noslēdza pagājušo sezonu (10. novembrī Daugavpilī 0:0). Par gaidāmo maču īsti nav, ko teikt - jāskatās, vai neparādās kādas jaunas sejas (visticamāk, leģionāru veidolā), bet visādi citādi viss varētu būt daudz maz "pa vecam". Var vienīgi izteikt minējumu, ka "Ventspilī" šobrīd būs lielāka iekšējā konkurence un spēlētājiem, būs ko pierādīt. "Daugavā" (vismaz citus gadus tā ir bijis) noslēdzošās sastāva aprises tiek iegūtas pēdējā brīdī.

Grupas

A grupaB grupa
Daugava” (D)„Skonto”
„Ventspils”„Liepājas metalurgs”
„Jūrmala”„Jelgava”
„Ilūkstes NSS”„Daugava” (R)

Spēļu kalendārs

Datums (diena)LaiksSpēle
14.janvāris (pirmdiena)13:00Daugava (D) - Ventspils
15.janvāris (otrdiena)13:00Ilūkstes NSS - Jūrmala
16.janvāris (trešdiena)13:00Liepājas metalurgs - Skonto
17.janvāris (ceturtdiena)13:00Jelgava - Daugava (R)
21.janvāris (pirmdiena)13:00Jūrmala – Daugava (D)
22.janvāris (otrdiena)13:00Ventspils - Ilūkstes NSS
23.janvāris (trešdiena)13:00Daugava (R) - Liepājas metalurgs
24.janvāris (ceturtdiena)13:00Skonto - Jelgava
28.janvāris (pirmdiena)13:00Daugava (D) - Ilūkstes NSS
29.janvāris (otrdiena)13:00Ventspils - Jūrmala
30.janvāris (trešdiena)13:00Liepājas metalurgs - Jelgava
31.janvāris (ceturtdiena)13:00Skonto - Daugava (R)
2.februāris (sestdiena)14:30A1 - B2
3.februāris (svētdiena)14:30B1 - A2
6.februāris (trešdiena)13:00A3 - B4
7.februāris (ceturtdiena)13:00B3 - A4
13.februāris (trešdiena)?Spēle par 7.vietu
14.februāris (ceturtdiena)?Spēle par 5.vietu
16.februāris (sestdiena)?Spēle par 3.vietu
17.februāris (svētdiena)?Spēle par 1.vietu

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-13 21:26, pirms 11 gadiem
Kā ir ar spēļu apmeklēšanu - tās varēs apmeklēt jebkurš un būs biļetēm cena? Ļoti vēlo apmeklēt dažas spēles, it īpaši rītdienas spēli...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-13 21:29, pirms 11 gadiem
Januks rakstīja: Kā ir ar spēļu apmeklēšanu - tās varēs apmeklēt jebkurš un būs biļetēm cena? Ļoti vēlo apmeklēt dažas spēles, it īpaši rītdienas spēli...
domāju, ka bezmaksas un jebkurš var iet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-13 21:30, pirms 11 gadiem
1. Ziemas kauss notika arī gadsimtu mijā. Toreiz to rīkoja LFF, taču tas kauss nebija tik vērienīgs (vienu gada uzvarēja FK ''Rīga'', dažas uzvaras bija ''Skonto-2'' Ševļakova vadībā).
2. "Ziemas kausa" spēlēm būs protokoli, taču klubiem būs tiesības pārbaudāmo futbolistu vārdus neatklāt.
Vai protokolus publicēs bLFV mājaslapā?
Daži klubi spēlēs sastāvā ''X, Y, Z, W, V, U'', izvairoties no publicitātes!? Cerams, ka žurnālistiem izdosies noskaidrot pārbaudāmo futbolistu uzvārdus.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-13 21:31, pirms 11 gadiem
D.Ikaunieks pārbaudes mačā sit iekšā,bet U-21 šis nav!

  +5 [+] [-]

, 2013-01-13 21:32, pirms 11 gadiem
3. Kā ar tiesniešiem? Biedrībai neviens tā arī par 2012.g neatskaitījās? Vai inspektori pārraudzīs tiesnešu darbību?

  -1 [+] [-]

, 2013-01-13 21:37, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: 1. Ziemas kauss notika arī gadsimtu mijā. Toreiz to rīkoja LFF, taču tas kauss nebija tik vērienīgs (vienu gada uzvarēja FK ''Rīga'', dažas uzvaras bija ''Skonto-2'' Ševļakova vadībā).
2. "Ziemas kausa" spēlēm būs protokoli, taču klubiem būs tiesības pārbaudāmo futbolistu vārdus neatklāt.
Vai protokolus publicēs bLFV mājaslapā?
Daži klubi spēlēs sastāvā ''X, Y, Z, W, V, U'', izvairoties no publicitātes!? Cerams, ka žurnālistiem izdosies noskaidrot pārbaudāmo futbolistu uzvārdus.
Ir jāslēpj, lai Premjerlīgas klubi neuzzina, ka viņi ir šeit un nesāk pārtrumpot!
Slēpts komentārs: W W E

  +5 [+] [-]

, 2013-01-13 23:47, pirms 11 gadiem
Vai SC translēs Ziemas kausa spēles?

  +3 [+] [-]

, 2013-01-14 00:19, pirms 11 gadiem
Edmund - M.Gongadze (Daugava) brauc uz treniņnometni ar FC "Alanyia"!

Футбольный клуб - Алания
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-14 08:18, pirms 11 gadiem
zigiss rakstīja: Edmund - M.Gongadze (Daugava) brauc uz treniņnometni ar FC "Alanyia"!

http://www.fc-alania.ru/press/news/na_pervyj_sbor_alanii_otpravitsya_29_igrokov
Zinu, zinu, manā Latvijas futbola twitter kontā to jau pavēstīju neatkarīgi no tevis (vienkārši šobrīd tas nav atsevišķas ziņas vērts):
https://twitter.com/LV_futbols

  -1 [+] [-]

, 2013-01-14 08:35, pirms 11 gadiem
Dark Eagle rakstīja: Vai SC translēs Ziemas kausa spēles?
Tādas informācijas nekur nebija.
Taču, domāju, online būtu vairāk skatītāju, nekā offline.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-14 09:04, pirms 11 gadiem
simeks2 rakstīja: Pārmaiņu visai maz, pērn ar transferiem gāja jautrāk
Pērn tikai martā (kad publicēja pāreju sarakstu) izdevās uzzināt par ''Jūrmalas'' un ''Daugavas'' (R) jaunpienācējiem.
Slēpts komentārs: vilibalds123
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-14 10:18, pirms 11 gadiem
vilibalds123 rakstīja: Edmundiņ, par ko tu te esi uzrakstījis....????????
da ne par ko, tukši pamuldējis esi un absolūti nekā jauna neesi izspiedis...!!!!
Vai tad Tu to visu jau zināji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-14 13:21, pirms 11 gadiem
kā tur spēle, kādam info ir?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-14 13:52, pirms 11 gadiem
1-0 Ventspils laba,

  -1 [+] [-]

, 2013-01-14 14:02, pirms 11 gadiem
a kur Liepāja aizvadīs tās spēles?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-14 14:10, pirms 11 gadiem
Ļurba rakstīja: a kur Liepāja aizvadīs tās spēles?
Pilnīgi visas spēles notiks Skonto hallē.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-14 14:11, pirms 11 gadiem
Pēc 1. puslaika Ventspils vadībā ar 1:0, vārtus guva Žigajevs.
Sliktā ziņa - 40. minūtē savainojumu guvis Igors Tarasovs (Ventspils).
Vēlāk pēc mača Sportacentrā būs plašāka informācija.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-14 14:59, pirms 11 gadiem
Spēle beigusies, Ventspils uzvarēja ar 3:0.
2. puslaikā vārtus guva Tidenbergs un Martiness.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-14 15:03, pirms 11 gadiem
Un uz visām spēles bezmaksas ieeja.

     [+] [-]

, 2013-01-14 15:49, pirms 11 gadiem
spēlēm***

     [+] [-]

, 2013-01-14 17:21, pirms 11 gadiem
Edmunds Novickis rakstīja: Pilnīgi visas spēles notiks Skonto hallē.
Paldies!