Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Maksimenko: "Tas bija nelaimes gadījums, vēlu Smirnovam veselību"

Agris Suveizda

Maksimenko: "Tas bija nelaimes gadījums, vēlu Smirnovam veselību"
Liktenīgā divcīņa - Vitālijs Smirnovs pret Maksimu Maksimenko
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

SMScredit.lv Virslīgas spēli starp Rīgas "Skonto" un Jūrmalas "Spartaku" (2:1) aizēnoja ļoti nepatīkama epizode mača sākumā, kad mājinieku aizsargs Vitālijs Smirnovs divcīņā ar Maksimu Maksimenko salauza kāju. Jūrmalnieku pussargs nožēloja notikušo un vēlēja Smirnovam veselību.

"Tas bija spēles moments, abi gājām uz bumbu. Iespējams, Smirnovs to darīja nedaudz atslābinājies, un sanāca tāda nelaime. Vēlu viņam veselību un pēc iespējas drīzāku atlabšanu. Ļoti nožēloju, ka tā sanāca," sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Maksims Maksimenko. "Abi sadūrāmies, un viņam vienkārši nepaveicās. Pat negāju ar taisnu kāju, ļoti bēdīgi. Domāju, ka sarkano kartīti noteikti nebiju pelnījis [Maksimenko tika parādīta dzeltenā kartīte]."

Ukraiņu futbolista balsī bija jūtams, ka šo epizodi atminēties nav patīkami: "Pirmo reizi dzīvē pretiniekam sagādāju tik smagu traumu. Arī man pašam bijis ļoti nopietns savainojums, zinu, cik grūti ir to pārdzīvot. Spēlējot pēc šī momenta, emocijas bija ļoti, ļoti nepatīkamas… Pirmoreiz dzīvē no tuvuma redzēju tādu ainu. Ieraugot uzreiz bija skaidrs, ka tur viss ir cauri…"

Vaicāts par spēli, Maksimenko atzina, ka "Skonto" uzvaru bija pelnījusi vairāk: "Lai arī mums bija momenti pat pie 1:2 un trāpījām pa pārliktni, laikam "Skonto" bija vairāk pelnījusi uzvaru. Domāju, ka abas komandas pēc Eirokausiem bija diezgan nogurušas un ne vienai, ne otrai tādā ziņā nekādu priekšrocību laukumā nebija. Ne viena, ne otra komanda neparādīja savu labāko sniegumu."

Jau ceturtdien Jūrmalas "Spartaku" atkal sagaida Eirokausu spēle Balkānu pussalā. "Domāju, ka "Vojvodina" ir laba komanda, taču tas pagaidām tikai pāris vārdos – pārāk daudz informācijas par pretiniekiem vēl nav," sacīja 25 gadus vecais ukrainis. "Kad spēle tuvosies, tad treneru štābs arī daudz detalizētāk iepazīstinās ar pretiniekiem. Bet domāju, ka būs grūtāk nekā pirmajā kārtā."

Atceroties pirmās kārtas izbraukuma spēli Podgoricā, Maksimenko bija divējādas sajūtas: "Daudziem tāda pieredze bija pirmoreiz karjerā. Futbola atmosfēra, laukums ideāls – vienkārši fantastisks! -, arī stadions. Vienīgais, protams, ka līdzjutēji spēles sākumā [ar petardēm] to nedaudz izbojāja un sagādāja nepatīkamas sajūtas. Taču pēc tam kopumā ļoti labas emocijas."

Toreiz pēc mača Melnkalnes mediji rakstīja, ka Jūrmalas "Spartaka" futbolisti pat bija sabijušies pēc laukumā mestajām petardēm. "Nē, nē, nebijām nobijušies. Jā, bijām nedaudz apjukuši, ātri ielaidām vārtus, taču tāpat ātri savācāmies, panācām izlīdzinājumu un guvām arī otros vārtus. Vēlāk iesitām arī trešos."

"Skonto" un "Spartaka" savstarpējās cīņas šosezon diemžēl ne pirmo reizi beidzās ar nopietniem zaudējumiem sastāvā. Nedēļu pirms sezonas sākuma pārbaudes spēlē savainoti tika "Spartaka" aizsargi Raivis Vītolnieks un Romāns Bespalovs, bet pirmajā aplī nopietnā traumā iedzīvojās "Skonto" aizsargs Artjoms Osipovs.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-12 22:21, pirms 9 gadiem
tagad gaidam mistera Pertijas prese konferences video!

  +3 [+] [-]

, 2015-07-13 00:06, pirms 9 gadiem
Pēc video noskatīšanās izskatās,ka abi gāja uz bumbu un nekādu kriminālu no jūrmalnieka puses nesaskatīju,vienkārši nelaimes gadījums.Gribētos zināt tiesneša formulējumu par dzelteno kartīti,jo ņemot vērā notikušā sekas varēja būt tikai divi varianti,vai nu cīņa par bumbu un nelaimes gadījums,kas nozīmētu vnk. soda sitienu,vai arī rupjība un sarkanā kartīte.