Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Rīgas "Daugava" zaudē Igaunijas vicečempionei, Rimavičam lauzts deguns

Agris Suveizda

Rīgas "Daugava" zaudē Igaunijas vicečempionei, Rimavičam lauzts deguns
Nikolajs Kozačuks ar bumbu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien kārtējo pārbaudes spēli aizvadījusi Rīgas "Daugava", kas atkal devās uz Igauniju un šoreiz tikās ar Igaunijas vicečempioni "Levadia". Rīdzinieku labā ar precīziem sitieniem izcēlās Nikolajs Kozačuks un pārbaudāmais futbolists, tomēr ar diviem vārtiem uzvarai nepietika (2:3).

Jau trešajā minūtē iespēja atklāt rezultātu bija Vitālijam Ziļam, kurš izrāvās viens pret pretinieku vārtsargu, bet duelī zaudēja. Pēc 30 minūtēm rezultāts tika atklāts - "Levadia" spēlētājs pretuzbrukumā izrāvās pa labo malu, un vārti tika gūti pēc piespēles uz vārtu priekšu. Jau pēc trim minūtēm atkal sekoja bīstams mājinieku uzbrukums, bet bumba trāpīja pa vārtu pārliktni.

Pirmās otrā puslaika minūtes aizritēja līdzīgā spēlē, bet tad spēli savās rokās pārņēma tiesneši - vēsta Rīgas "Daugavas" mājaslapa. Vienā no epizodēm Laurinam Rimavičam tika salauzts deguns un pārsista seja, bet citā momentā Kristaps Grebis guva savainojumu, ar lecienu no aizmugures tiekot apturēts izgājienā viens pret vienu. Tiesneša svilpe klusēja...Nedaudz vēlāk labā pozīcijā izrāvās Georgi Diakvnišvili (Ziemas kausā nav spēlējis), bet pārkāpums tika fiksēts nevis pret viņu, bet gan viņam pašam.

Laukumā radušos haosu labāk izmantoja "Levadia", kas panāca 2:0. Pēc tam bumbas kontrole pārgāja "Daugavas" rīcībā, un pēc Andrjusa Lipska piespēles precīzi sita pārbaudāmais spēlētājs (1:2). "Daugavas" prieki gan bija īsi, jo jau drīzumā "Levadia" realizēja 11 metru soda sitienu. Spēles beigu daļā "Daugavas" uzbrukumi kļuva bīstamāki, un Valērijs Čistjakovs atkal samazināja rezultāta starpību (2:3). "Daugava" metās glābt maču, bet nespēja izglābties no zaudējuma. Jāatzīmē, ka pagājušajā nedēļā ar "Levadia" tikās arī Daugavpils "Daugava", kas svinēja uzvaru (2:0).

Rīgas "Daugavas" pamatsastāvs: Vaičulis, Kirhners, Mihadjuks, Rimavičs, Kačanovs, Kozačuks, Savens, Kļuškins, Ziļs un divi pārbaudāmie spēlētāji. Otrajā puslaikā laukumā devās Grebis, Rečickis un Lipskis. Vēlāk spēlē iesaistījās arī Macions, Diakvnišvili, Baturinskis un Čistjakovs.

Rīt pārbaudes spēli aizvadīs arī Rīgas "Skonto", kas Somijā tiksies sesto spēcīgāko valsts komandu "Mypa". Piektdien "Skonto" turpat paredzēta vēl viena spēle - pret JJK, kas Somijas čempionātā ieņēma devīto vietu. Savukārt "Jelgava" ceturtdien ieplānotās Ziemas kausa spēles vietā "Skonto hallē" tiksies ar "Dainava", kas Lietuvas "A līgā" ieņēma septīto pozīciju. Rīgas "Daugavai" nākamais mačs jau sestdien, kad cīņā par trešo vietu Ziemas kausā atkārtoti būs jātiekas ar "Skonto".

Izmantotie resursi:
Daugava Rīga FC
Futbola Klubs Jelgava
MYPA - Myllykosken Pallo -47 ry - mypa.fi
JJK Jyväskylä - Enemmän kuin jalkapalloa

  -3 [+] [-]

, 2013-02-12 23:26, pirms 11 gadiem
Riigas "Daugava" arii Kupravas "Kiegelim" zaudetu