Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmierai" jauns ukrainis, "Riga" pieteikumā atgriežas savainotais peruānis Iveriko

Agris Suveizda

"Valmierai" jauns ukrainis, "Riga" pieteikumā atgriežas savainotais peruānis Iveriko
Luiss Iveriko. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv

Latvijas futbola čempionvienība nesen zaudēja komandas līderus Kamilo Menu un Ivanu Želizko, kuri devušies uz Gdaņskas "Lechia", bet klāt nācis 23 gadus vecais ukraiņu centra pussargs Artems Milčenko.

Karjeru Milčenko sāka Luhanskas "Zorya", četrās spēlēs tiekot Ukrainas Premjerlīgas pieteikumā, 2021./22. g. sezonā karjeru pa īstam sāka otrās spēcīgākās līgas komandā "Hirnyk Sport", 18 spēlēs gūstot divus vārtus un palīdzot ieņemt sesto vietu, bet pagājušajā sezonā beidzot spēlēja arī Premjerlīgā, "Lviv" rindās 25 spēlēs gūdams vienus vārtus. Visos 43 mačos līgas karjerā viņš devies pamatsastavā. Ļvivas komanda ar 13 punktiem 30 spēlēs palika pēdējā vietā, bet Milčenko bija ilgākais spēles laiks vienībā (2262 minūtes). Ļvivu pārstāvēja arī 36 gadus vecais vārtsargs Oleksandrs Ribka, kurš vienu gadu pavadījis "Liepājā".

Virslīgas pieteikumā iekļautā Milčenko pagaidām vēl nav Eiropas Konferences kvalifikācijas trešās kārtas pieteikumā, kas bija jāiesniedz līdz piektdienai, taču līdz pusnaktij tajā vēl drīkst veikt divas izmaiņas. Rītvakar "Valmiera" 3. kārtu sāks ar mājas spēli "Skonto" stadionā pret Albānijas čempioni Tirānas "Partizani". Valmieriešu A pieteikumā iekļauti brazīlieši Ruans Ribeiru, kurš savainojuma dēļ kādu laiku nav spēlējis, un Tjagu Barboza, kā arī vietējie Kristers Volkovs un Niks Dusalijevs.

"Riga" trešajā kārtā rītvakar spēlēs izbraukumā pret Nīderlandes "Twente" un salīdzinājumā ar otro kārtu, kurā ar 1:2, 3:1 pagarinājumā pārspēja Ungārijas vicečempioni "Kecskemét", pieteikumā veikusi vienu izmaiņu. No sastāva svītrots balsta pussargs Deniss Meļņiks, un Eirokausu pieteikumā atgriezies peruāņu uzbrūkošais spēlētājs Luiss Iveriko, kurš 8. jūlijā pret "Audu" (1:0) iedzīvojās savainojumā. Tolaik rīdzinieku galvenais treneris Tomislavs Stipičs prognozēja, ka jaunieguvumam būs jāizlaiž aptuveni 3-4 nedēļas, kuras jau ir apritējušas. Portāls TransferMarkt lēš, ka peruānis rīdziniekiem izmaksājis 900 tūkstošus eiro. Eirokausu pieteikumā joprojām nav Mora Tallā, kurš svētdien devās pamatsastāvā Salaspilī (5:1). Spēli no Enshedes varēsiet vērot arī Sportacentrs.com un TV4 tiešraidē.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubi/valmiera-fc-36...
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...

     [+] [-]

, 2023-08-09 18:20, pirms 10 mēnešiem
No Luganskas "Zarja" nācis... Cerams, ka būs labs Želizko tradīciju turpinātäjs.

     [+] [-]

, 2023-08-09 19:00, pirms 10 mēnešiem
Kad Ošs dosies atpakaļ uz Šveici? Vai tur viņu vairs negaida ?

     [+] [-]

, 2023-08-09 19:56, pirms 10 mēnešiem
Luiss Iveriko gandrīz viens ļimons izmaksāja Rīgai ...