Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Lajuks kļūst par Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektoru

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Lajuks kļūst par Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektoru
Romāns Lajuks

Pazīstamais futbola tiesnesis un funkcionārs Romāns Lajuks oficiāli kļuvis par Daugavpils "Daugavas" ģenerāldirektoru. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Lajuks plasāk pastāstīja par šādu izvēli, kā arī komandas tuvākajiem plāniem.

Jau iepriekš rakstījām, ka Lajuka kļūšana par "Daugavas" ģenerāldirektoru ir tikai laika jautājums. Visas formalitātes ir nokārtotas, tādējādi Lajuku oficiāli varam saukt par Latvijas čempionu jauno ģenerāldirektoru. Līdz šim šīs funkcijas oficiāli veica Jurijs Šeļenkovs, bet reālajā dzīvē praktiski visu kluba darbību vadīja Romāns Žodžiks. Lajukam administratīvo komandu nāksies veidot pilnīgi no jauna:

"Kluba administratīvajā aparātā notikušas lielas pārmaiņas, aizgājuši praktiski visi darbinieki - sekretāre, direktors. Būs jāveido pilnīgi jauns kolektīvs. Uzskatu, ka Daugavpils ir futbola pilsēta, tādēļ atradīsim cilvēkus, kuri ir gatavi strādāt. Galvenais, ka ir palicis galvenais treneris, kurš uz Latviju atbrauks šīs nedēļas beigās. Šo piedāvājumu ilgi neapdomāju, jo tā tomēr ir iespēja strādāt Latvijas čempionvienībā, kura kādu laiku spēlēs arī Čempionu līgā."

Lajuka pāreja gan nenozīmē, ka viņš pilnībā pametis Gulbeni: "Trīs gadus strādāju Gulbenē, ieguldīju tur arī savus naudas līdzekļus, kurus nekad neatgūšu. Šajā pilsētā ir daudz patīkamu cilvēku, arī es negrasos pamest komandu - palikšu kluba valdē. Centīšos palīdzēt ar padomiem. Par futbolu Gulbenē varat neuztraukties, jo tur ir tāds cilvēks kā Arnis Matuševičs, kā arī jauns un ambiciozs treneris Igors Korabļovs. Domāju, ka par Gulbeni vēl dzirdēsiet."

Gaidāmajā sezonā "Daugavas" rindās vairs neredzēsim iepriekšējo gaduleģionārus, jo viņiem beigušies līgumi - Bidžinu Cincadzi, Sergeju Jašinu, Dmitriju Polovinčuku, Georgiju Uļjanovu, Juriju Mamajevu, Andreju Streļcovu. Pēc abpusējās vienošanās prom devies vārtsargs Kaspars Ikstens (negribēja samierināties ar otrā vārtsarga vietu), savukārt Maksimam Rafaļskim beidzies īres līgums. Visi spēcīgākie vietējie spēlētāji jau sākuši trenēties Vladimira Žavoronkova vadībā.

Nav skaidrības, vai komandā atgriezīsies Mamuka Gongadze. Arī iepriekšējā sezonā viņš ilgstoši meklēja sev jaunu klubu, beigās piekrītot palikt Daugavpilī. Kā atzina Lajuks, Mamukam labāk būtu meklēt citu komandu.

Runājot par tuvākajiem plāniem, Lajuks atklāja, ka šobrīd ir zināms tikai janvāra nodarbību un spēļu grafiks: "Kamēr nav ieradies treneris, neko daudz nevaru pastāstīt. Ir zināms, ka janvārī mēs trenēsimies Daugavpilī, kā arī aizvadīsim piecas spēles. Trīs spēles paredzētas Virslīgas ziemas kausā, bet vēl divas pārbaudes spēles aizvadīsim Marijampolē. 16. janvārī spēlēsim ar poļu klubu "Jagiellonia", bet 30. janvārī ar vietējo "Sūduva". Leģionāri pagaidām vēl nav atbraukuši, bet viņi noteikti būs. Tuvākajās dienās gaidām atpakaļ Stenliju Ibi."

Gulbenē bijām pieraduši redzēt daudz japāņu spēlētāju, tomēr Lajuks lielu Japānas spēlētāju pieplūduma varbūtību noliedza: "Neizslēdzu iespēju, ka kāds japānis būs. Noteikti ne tik daudz kā Gulbenē, bet viens vai divi varētu būt. Protams, ar nosacījumu, ka viņi būs vismaz Josukes Saito līmenī."

Jau nākamajā nedēļā "Daugava" aizvadīs Virslīgas ziemas kausa pirmo spēli, tiekoties ar "Ventspili".

  +7 [+] [-]

, 2013-01-09 17:54, pirms 11 gadiem
Nu tad beidzot oficiāli: Lajuks strādā Daugavpilī kopā ar Gavrilovu, kā arī Sipailo.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-09 17:57, pirms 11 gadiem
Šeļenkovs (it kā kluba vadībā pārstāvēja Maskavas cilvēkus - investorus) spēlēs ''Ilūkstē''?

  -2 [+] [-]

, 2013-01-09 18:26, pirms 11 gadiem
Tiesneshi vareetu paliidzet Daugavpilij totalizatoros
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-09 20:43, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: Šeļenkovs (it kā kluba vadībā pārstāvēja Maskavas cilvēkus - investorus) spēlēs ''Ilūkstē''?
Varētu būt, jo jau pērn viņš tur spēlēja (bija pieteikumā).

  -3 [+] [-]

, 2013-01-09 20:46, pirms 11 gadiem
Redzēsim, kā Lajuka atnākšana ietekmēs Daugavu. Gan jau, ka arī, aizejot tik daudz leģionāriem, sastāvs būs jābūvē no jauna. Ja vēl arī kluba vadība, tad var teikt, ka redzēsim pilnīgi jaunu Daugavu. Katrā ziņā interesanti.

P.S. Sanāk, ka Rafaļskis tagad atgriežas Kaļiņingradas Baltika?

  +7 [+] [-]

, 2013-01-09 20:56, pirms 11 gadiem
Toto mafija apvienojas zem viena brenda.....

  +4 [+] [-]

, 2013-01-10 00:27, pirms 11 gadiem
"Lielā tautu staigāšana" tiešām ir sākusies - mainās vietām un klubiem treneri, futbolisti, direktori un menedžeri. Ja pie tā visa klāt vēl rastos vismaz pāris labu sporta žurnālistu, kas koncentrējas vairāk uz pozitīvām, nekā skandālveidīgām norisēm, būtu vienkārši SUPER
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-10 15:18, pirms 11 gadiem
reikons rakstīja: Redzēsim, kā Lajuka atnākšana ietekmēs Daugavu. Gan jau, ka arī, aizejot tik daudz leģionāriem, sastāvs būs jābūvē no jauna. Ja vēl arī kluba vadība, tad var teikt, ka redzēsim pilnīgi jaunu Daugavu. Katrā ziņā interesanti.

P.S. Sanāk, ka Rafaļskis tagad atgriežas Kaļiņingradas Baltika?
Rafaljskis trenejas ar FKV