Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žavoronkovs: "Visvairāk puišu žēl... Ko darīt mūsu 11 leģionāriem?"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Žavoronkovs: "Visvairāk puišu žēl... Ko darīt mūsu 11 leģionāriem?"
Vladimirs Žavoronkovs
Foto: bfcdaugava.lv

Daugavpils "Daugavas" galvenā trenera Viktora Demidova palīgs Vladimirs Žavoronkovs sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka pagaidām komanda plāno pirmdien aizvadīt treniņu, taču kopumā situācija, protams, nav no optimistiskākajām un visvairāk trenerim ir žēl savu futbolistu, tai skaitā daudzo ārzemnieku.

Vladimirs Žavoronkovs: "Mūsu darbs ir turpināt trenēt, spēlētāju darbs - turpināt trenēties. Šobrīd mums ir ieplānots treniņš pirmdien, un tas notiks. Cik zinu, visi gan spēlētāji, gan treneri plāno uz šo treniņu ierasties. Kas būs tālāk, nav zināms. Kluba vadība mums pagaidām nekādu informāciju nav iesniegusi, mēs arī tikai vakar uzzinājām par lēmumu [neizsniegt licenci dalībai Virslīgā - aut.].

Vai neesat dzirdējis, kādā veidā kluba vadība centīsies labot situāciju - nodrošināt jaunatnes akadēmijas esamību un iegūt licenci dalībai Virslīgā?
Īsti neko nezinu. Esmu dzirdējis, ka kaut kādas pārrunas ar akadēmijām ir bijušas, taču pat nevaru pateikt - ar kādām. Laikam jau Rēzekni, jo tā ir vistuvāk. Varbūt arī ar kādām Rīgas skolām, taču nezinu, vai atbilst patiesībai tas, ka šādai akadēmijai jābūt 50 vai 100 kilometru rādiusā. Nezinu arī, vai šādas pārrunas ir bijušas veiksmīgas.

Vai komandas līderi, vai, teiksim, leģionāri, nav izrādījuši nodomus pamest klubu, ņemot vērā esošo situāciju?
Šajā situācijā visvairāk žēl puišu. Skaidrs, ka vietējie puiši vēl var kādā klubā "aizķerties", kaut gan arī šajā gadījumā vairums komandu jau ir nokomplektētas. Taču viņiem vismaz vēl ir cerība. Tai pašā laikā mums komandā ir 11 leģionāri. Ko darīt ar viņiem? Kā lai viņi rīkojas? Mums ir gan gruzīni, gan azerbaidžānis, gan krievs. Cik zinu, vairumā gadījumu transfēru logs jau ir ciet. Sāpīga situācija.

Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka šis lēmums bija jāpieņem agrāk. Nekādā gadījumā neapstrīdu lēmuma pareizību - tā nav mana darīšana un ir cilvēki, kas par to ir atbildīgi. Tomēr lēmumam bija jābūt agrāk - kaut vai tamdēļ, lai ņemtu vērā futbolistu intereses. Piekrītiet, šai situācijā vairums spēlētāju uz pusgadu paliks bez darba. Kāda ir viņu vaina? Saprotu, ka šī situācija ir kluba vaina, taču šāds lēmums nedrīkst tikt pieņemts dažas dienas pirms čempionāta sākuma.

Vai jūs varat iztēloties, ko darīs spēlētāji, treneri, ja "Daugava" netiks pie spēlēšanas Virslīgā?
[Smagi nopūšas]... Ziniet, tāda ir futbola dzīve - šodien tev ir darbs, rīt nav, aizparīt atkal ir. Laikam jau, ja tā notiks, kāds kaut kur kaut ko atradīs. Dzīvosim - redzēsim. Grūti tā kaut ko uzreiz pateikt. Mums atliek vispirms sagaidīt galīgo lēmumu. Cik saprotu, klubs iesniegs kaut kādus dokumentus, apelāciju...

Pieņemot, ka netiekat pie spēlēšanas Virslīgā, vai jums ir nojausma, kas notiks ar "Daugavas" iegūto ceļazīmi uz Eirokausiem?
[Nosmejas] Tas ir labs jautājums. Cik esmu aprunājies un dzirdējis, iespējams, ceļazīmes [ņemot vērā, ka arī "Skonto" dalība Eirokausos, visticamāk, "nespīd" - aut.] tiks atdotas nākamajām komandām tabulā - Rīgas "Daugavai" un "Jūrmalai" [attiecīgi 4. un 6. vieta Virslīgā pērn - aut.]. Tai pašā laikā pilnībā neizslēdzu iespēju, ka ceļazīme tiks atstāta mums un Eirokausos piedalīsies tie spēlētāji, kas šeit būs palikuši - Daugavpilī, tāpat kā mūsu valstī, jebkas var notikt... Godīgi sakot, neesmu pētījis, vai klubs var piedalīties Eirokausos, ja tas nepiedalās nacionālajā čempionātā - ar šādu situāciju līdz šim nav nācies saskarties.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-03-08 17:07, pirms 10 gadiem
Nu Vlaģiks gan žēlojās Klubs būs atbildīgs par to ja visi leģionāri paliks par bezdarbniekiem nevis LFF licencēšanas komisija! Pareizi izdarīja, ka to paziņoja pēdējajā brīdī! Pietiks auklēties ar šiem kaunu traipiem.....

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 17:32, pirms 10 gadiem
tiks atdotas nākamajām komandām tabulā - Rīgas "Daugavai" un "Jūrmalai" [attiecīgi 4. un 6. vieta Virslīgā pērn - aut.]

Kapec ne Liepajai, kas bija 5.vieta, ja jau FK Liepaja ir LM mantiniece?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 17:36, pirms 10 gadiem
Kad diez bus komandu sastavi publiceti?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-08 17:37, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: tiks atdotas nākamajām komandām tabulā - Rīgas "Daugavai" un "Jūrmalai" [attiecīgi 4. un 6. vieta Virslīgā pērn - aut.]

Kapec ne Liepajai, kas bija 5.vieta, ja jau FK Liepaja ir LM mantiniece?
Tas bija domāts, ka atdos mūsu brāļiem urļikiem, Liepāja tāda īsti neskaitās!

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 17:37, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: Kad diez bus komandu sastavi publiceti?
Gan jau kā parasti 28. jūlijā

  +3 [+] [-]

, 2014-03-08 17:38, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: tiks atdotas nākamajām komandām tabulā - Rīgas "Daugavai" un "Jūrmalai" [attiecīgi 4. un 6. vieta Virslīgā pērn - aut.]

Kapec ne Liepajai, kas bija 5.vieta, ja jau FK Liepaja ir LM mantiniece?
Jo FK Liepāja neizcīnīja šo vietu.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-08 17:55, pirms 10 gadiem
Western rakstīja: Kad diez bus komandu sastavi publiceti?
Transfēru logs tiks pagarināts sakarā ar DD un Skonto situāciju, ja apelācijas būs neveiksmīgas - tā Mežeckis intervijā teica. Tā ka galējie sastāvi LFF mājaslapā marta otrajā pusē arī varētu tik parādīties.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 17:57, pirms 10 gadiem
Nevis lēmumam bija jābūt ātrāk, bet reglamenta punkti bija jāpilda ātrāk klubam, ja tas vēlas piedalīties Virslīgā. Ko tad DD ir tik akli un neredz, kas pašu sistēmā notiek, ka nav futbola akadēmijas? Tas tā kā i bez licenzēšanas komisijas ir jau visiem skaidrs.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-08 19:51, pirms 10 gadiem
Klubam ,jau droši vien nav naudas ,faktiski nevienam nekur nevajadzētu iet ,gadu trenējas ,saņem algu un pēc gada sāk spēlēt ,kad nosacījumi izpildīti. Nu ja pēc gada vairs neņem virslīgā tad sāk 1.līgā ,varbūt pat šogad, varbūt, drīkst 1.līgā. Kā tad Biedriņš ASV ,vispār nespēlē ,vai reizēm izliekas ka spēlē ,bet līgums ir un algu maksā.Taču šaubos vai klubam ir naudas gadu maksāt algas ,ja nespēlē ,citam varbūt ir līgumi pat uz vairākiem gadiem.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-08 22:36, pirms 10 gadiem
Uz Gulbeni Volodja uz Gulbeni.Es īsti nezinu.1.līgas rezultāti toto kantoros negrozās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-03-09 00:52, pirms 10 gadiem
Tu vari nosaukt kaut vienu juridisko pamatojumu Liepājas jaundibinātā futbola veidojuma startam virslīgā?

  +4 [+] [-]

, 2014-03-09 11:04, pirms 10 gadiem
FK "Liepāja" no SK "Liepājas metalurga" pārņēma visas saistības un LFF pieņēma lēmumu LM vietu Virslīgā nodot FKL (juridisko pamatojumu viegli var atrast, pasērfojot www.uefa.com), par to, vai tik viegli tiks pie starta UEFA EL, lems UEFA atbildīgās instances.

  +4 [+] [-]

, 2014-03-09 11:07, pirms 10 gadiem
To, ka katram Virslīgas klubam ir vajadzīga sava jaunatnes akadēmija, visi zināja jau 2012.gada sākumā

  +3 [+] [-]

, 2014-03-09 12:55, pirms 10 gadiem
ko var ņaudēt. viss taču bija zināms sen. un atkal valsts vainīga,ka kāds uzskatījis, ka noteikumi nebūs jāievēro
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja