Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LNK Sporta parka mākslīgais laukums atkārtoti iegūst augstāko kvalitātes sertifikātu

Agris Suveizda

LNK Sporta parka mākslīgais laukums atkārtoti iegūst augstāko kvalitātes sertifikātu
Latvijas sieviešu futbola izlase. Foto: LFF

Novembra vidū LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums saņēma augstāko kvalitātes apliecinājumu - FIFA Quality Pro sertifikātu, kas ļauj aizvadīt visaugstākās raudzes sacensības, tostarp nacionālo izlašu spēles, informē stadiona preses dienests.

Pašlaik LNK Sporta Parks ir vienīgā sporta bāze Latvijā, kurā var norisināties augstākā līmeņa futbola spēles uz mākslīgā seguma laukuma. Tam par labu apliecinājumu kļuva 1. decembra spēle Nāciju līgā sievietēm starp Latvijas un Andoras izlasēm. Novembra sākumā LNK Sporta Parkā viesojās “Sports Labs” pārstāvji no Norvēģijas, kuri mākslīgā seguma laukumiem izsniedz divu veidu UEFA kvalitātes sertifikātus.

Par pamatu kvalitātes kritērijiem tiek ņemti vidējie dabīgā seguma laukuma raksturlielumi bumbas ripošanai, atlēcienam, trieciena absorbēšanai un vērpes pretestībai. Eksperti novērtēja, ka LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums atbilst augstākajām prasībām. Šobrīd LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums ir vienīgais ar FIFA Quality Pro sertifikātu Latvijā. Spēlējot uz šādas kvalitātes laukumiem traumu risks samazinās līdz minimumam. FIFA Quality Pro sertifikāts tiek izsniegts uz vienu gadu. Būtiski, ka šādu novērtējumu LNK Sporta Parks saņēmis atkārtoti, kas apliecina laukuma nemainīgo kvalitāti un LNK Sporta Parka darbinieku profesionalitāti.

LNK Sporta Parka direktors Raimonds Grants:
FIFA Quality Pro sertifikāta iegūšana mums un visam Latvijas futbolam ir liels ieguvums. Bez tā Latvijā nebūtu iespējams decembrī aizvadīt oficiālu sieviešu izlašu spēli Nāciju līgā. Īpašs gandarījums par to, ka sertifikāts iegūts atkārtoti. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka pareizi kopjot laukumu, tas spēj saglabāt kvalitāti vairāku gadu garumā.

Sieviešu nacionālo izlašu spēle decembrī mums kļuva par lielu izaicinājumu, jo novembra pēdējās dienās Latvijā kārtīgi uzsniga. Laukumu nācās rūpīgi tīrīt katru dienu, turklāt pāris pēdējās dienas pirms mača šis process norisinājās praktiski nepārtraukti. Sniega apjoms bija tik liels, ka sniegu nācās izvest, lai būtu kur nolikt jaunu. Tāpat piesaistījām papildu tehnikas vienības, jo sapratām, ka ar mūsu rīcībā esošajām tik ekstrēmā situācijā var nepietikt.

Prieks, ka viss izdevās un spēle tika aizvadīta. Dubultprieku sagādāja mūsu sieviešu izlase, kas svinēja pelnītu un skaistu uzvaru. Vēlos pateikties LNK Sporta Parka komandai par paveikto darbu. Šādas situācijas arī mums ļauj augt un attīstīties. Bija patīkami saņemt labus novērtējuma vārdus no Latvijas futbola federācijas (LFF) un izlases pārstāvjiem.

LFF Projektu nodaļas komentārs:
LFF izsaka pateicību LNK Sporta Parka administrācijai, tostarp, Raimondam Grantam, Guntim Čigānam un viņa komandai par ieguldījumu un paveikto darbu UEFA Sieviešu Nāciju līgas spēles organizēšanā 1. decembrī. Kopīga sadarbība sākās ar paveiktajiem priekšdarbiem rudenī, lai LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums iegūtu starptautiskās izlašu spēles norisei nepieciešamo FIFA PRO Quality sertifikātu.

Laikapstākļu, it īpaši, nepārtrauktās snigšanas dēļ, laukuma un tam apkārt esošās infrastruktūras sagatavošana spēlei atbilstoši UEFA Reglamenta prasībām bija īpašs izaicinājums. Apvienojot spēkus, un, pateicoties LNK Sporta Parka administrācijas pieredzei un zināšanām, sniega tīrīšanai un izvešanai tika piesaistītas papildus tehnikas vienības, kas divas diennaktis pirms spēles sākuma nepārtraukti turpināja darbu, nodrošinot gan abu komandu pirmsspēles treniņu norisi, gan arī spēles norisi tobrīd iespējami drošos apstākļos.

Spēles laikā arī tika veikti ar UEFA Delegātu un tiesnešu brigādi saskaņotie laukuma uzkopšanas operatīvie darbi - līniju tīrīšana, soda laukuma pastiprinātā tīrīšana, tehniskās zonas un iesildīšanās zonas tīrīšana u.c. Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases uzvara pār Andoru kalpoja kā liels gandarījums par kopīgi paveikto darbu. Būtiski piebilst, ka spēles laikā neviena futboliste vai spēles dalībniece neguva savainojumu, kas būtu tiešā mērā saistīts tieši ar laukuma kvalitāti.

LFF pateicas LNK sporta parkam par sadarbību organizēto pasākumu jomā šogad un cer to sekmīgi turpināt arī nākotnē.

Informāciju sagatavoja:
LFF Sporta parks