Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Sieviešu izlasē pirms EČ kvalifikācijas vairākas izmaiņas sastāvā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sieviešu izlasē pirms EČ kvalifikācijas vairākas izmaiņas sastāvā
Romāns Kvačovs. Foto: Latvijas Futbola federācija.

Latvijas sieviešu izlase aprīlī sāks 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju un galvenais treneris Romāns Kvačovs izvēlējies kandidātes. Tajās redzamas vairākas izmaiņas, vēsta Latvijas Futbola federācija.

Galvenais treneris Romāns Kvačovs sastāvā iekļāvis spēlētājas no pieciem pašmāju klubiem, Austrijas, Islandes, Turcijas un Polijas. Pirmo izsaukumu uz valstsvienību saņēmusi 21 gadu vecā aizsardze Fanija Mežecka, bet pirmoreiz kopš 2021. gada izlasē atgriezusies pussardze Anastasija Čemirtāne. Salīdzinājumā ar iepriekšējo izsaukumu kandidātu lokā atgriezušās Katrīna Daņilova, Sofija Garanča un Taisija Smirnova, bet ārpus izsauktajām palikušas Ligita Tumāne, Sofija Gergeležiu, Marina Teļukeviča, Aleksandra Sofija Mairna un Amēlija Lipšāne.

Kvalifikācijas turnīru Latvijas izlase aizvadīs C līgā vienā grupā ar Ziemeļmaķedoniju, Moldovu un Slovēniju, aizvadot divu apļu turnīru. Pret Moldovu mūsu komanda spēlēja arī pērn Nāciju līgā, mājās uzvarot ar 5:0, bet viesos cīnoties neizšķirti 3:3. Savukārt ar ziemeļmaķedonietēm ceļi krustojās 2021. un 2022. gadā Pasaules kausa atlasē – zaudējums 1:4 Rīgā un 2:3 izbraukumā.

Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu pozīciju ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "Play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "Play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūs katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.

Kā ziņots, kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un līdz ar to palika C līgā.

Latvijas futbola izlases kandidātes

PozīcijaSpēlētājaDz.gadsKlubs
VārtsardzeEnija Anna Vaivode1993Riga FC Women
Sofja Ņesterova2001RFS Women
Alīna Skļemenova2004RFS Women
AizsardzeAnastasija Ročāne1992Lustenau/Dornbirn (Austrija)
Anna Flakse1999Liepājas FS
Fanija Mežecka2002FS Metta
Kristīne Evelīna Lodziņa1998FS Metta
Paula Linda Liniņa2001FS Metta
Sofija Garanča2004Riga FC Women
PussardzeKatrīna Daņilova2004FS Metta
Anastasija Čemirtāne1999RFS Women
Viktorija Zaičikova2000Vestmannaeya (Islande)
Sandra Voitāne1999Vestmannaeya (Islande)
Olga Švecova1992Fenerbahce (Turcija)
Anna Kristīne Gornela1997Riga FC Women
Anastasija Vainere2004RFS Women
Anna Marija Valaka1999RFS Women
Selga Penelope Vitmore2002RFS Women
Diāna Suvitra2002Riga FC Women
Signija Šenberga2003FS Metta
Taisija Smirnova2003Liepājas FS
UzbrucējaAnastasija Poļuoviča2005RFS Women
Karlīna Miksone2000Czarni Sosnowiec (Polija)

Romāns Kvačovs - galvenais treneris
Kirils Buravcevs - trenera asistents
Anna Poņatovska - trenera asistente
Jevgēnijs Belovs - vārtsargu treneris
Anastasija Oprisņaka - ārste
Mārtiņš Kacens - fizioterapeits
Jevgēnijs Vasjukovs - ekipējuma menedžeris
Marta Lielause - menedžere

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17460/eiropas-...