Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kapteinis Lipuščeks pagarina līgumu ar RFS līdz 2027. gadam

Emils Ozerinskis

Kapteinis Lipuščeks pagarina līgumu ar RFS līdz 2027. gadam
Žiga Lipuščeks sezonas sākumā varēja arī pikoties. Foto: Sanita Ieva Sparāne

26 gadus vecais un teju divus metrus garais Slovēnijas centra aizsargs Žiga Lipuščeks piekritis līguma pagarināšanai ar Virslīgas čempiontitula cīņā esošo RFS vienību. Vienošanās panākta līdz 2027. sezonas izskaņai.

Žiga Lipuščeks pievienojās Pārdaugavas komandai 2020. gadā un pēdējos četrus gadus centra aizsargs bijis viens no RFS spēles centrālās ass pārstāvjiem, cementējos savu vārtu priekšu ar brīžiem asu spēli, bet uzbrukumā liekot bīties pretinieku spēlētājiem standartu situācijās, kur slovēņu futbolists spējis likt lietā savu slaido augumu cīņā otrajā stāvā un garās kājas, lai aizsniegtos līdz bumbām vārtu priekšā.

Kopumā Lipuščeks RFS kreklā aizvadījis 125 oficiālās spēles, izceļoties ar 19 gūtiem vārtiem. Šīs sezonas laikā Virslīgā Lipuščeks piedalījies 25 Latvijas čempionāta spēlēs, rezultatīvi izceļoties četras reizes. Šīs sezonas gaitā tieši slovēņu centra aizsargs visbiežāk vilcis komandas kapteiņa apsēju.

Lai gan savā oficiālajā paziņojumā RFS raksta, ka Lipuščeks RFS rindās spēlēs līdz 2027. gada sezonas noslēgumam, tomēr šāda līgumu pagarināšana ne vienmēr nozīmē spēlētāja ilglaicīgu palikšanu komandas rīcībā. Kā sarunā ar Edmundu Novicki pavisam nesen stāstīja RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis: "Par Žigu Lipuščeku interese nav apklususi, tā ir visai pastāvīga. Esam ar viņu pagarinājuši līgumu un skatīsimies vai ziemā būs kāds ļoti vērtīgs piedāvājums. Ja tāds būs, tad Lipuščeku atlaidīsim, bet tikai tad, ja tas būs mums vērtīgi, jo viņš ir svarīgs mūsu komandas spēlētājs."

Bez cīņas par Latvijas čempiontitulu pēdējās piecās Virslīgas kārtās, Lipuščekam un RFS vienībai priekšā vēl ir Latvijas kausa fināls 25. oktobrī, kurā pretī stāsies "Riga". Vietējā čempionāta četrās spēlēs abi galvaspilsētas lielklubi par uzvarētāju vienoties nespēja.

Izmantotie resursi:
https://fkrfs.lv/z-lipusceks-rfs-ri...