Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" un Kononovs: laikraksts vēsta par līgumu, klubs vēl neapstiprina

Agris Suveizda

"Riga" un Kononovs: laikraksts vēsta par līgumu, klubs vēl neapstiprina
Oļegs Kononovs. Foto: Championat.com

Krievu laikraksts Sport-Express ziņo, ka Latvijas futbola čempionvienība "Riga" ir saskaņojusi līgumu ar potenciālo jauno galveno treneri Oļegu Kononovu, kurš vēl septembrī vadīja pazīstamo Maskavas klubu "Spartak". Rīgas klubs šo informāciju gan pagaidām nedz apstiprina, nedz noliedz.

Sport-Express par rīdzinieku pārrunām ar neseno Maskavas "Spartak" galveno treneri Kononovu vēstīja jau janvāra vidū. Lai arī prognozes par drīzu līguma parakstīšanu nepiepildījās, nu laikraksts ziņo, ka līgums beidzot ir saskaņots un tiks parakstīts jau rīt, kad Kononovu arī vajadzētu iepazīstināt ar komandu. "Šobrīd šādas ziņas apstiprināt nevaram un klubs no plašākiem komentāriem atsakās. Ja būs kādi jaunumi, "Riga" FC operatīvi tos pavēstīs sabiedrībai," portālam Sportacentrs.com atbildēja kluba Preses dienestā.

Treniņnometnē Apvienotajos Arābu Emirātos komandu turpināja trenēt Mihails Koņevs, kurš iepriekšējā sezonā nosargāja klubam čempiona titulu. Rīdzinieki aizvadīja trīs pārbaudes spēles, uzvarot Malaizijas čempioni "Jahor" (2:0, vārti Romanam Debelko un Filipi Brizolam) un zaudējot Krievijas Premjerlīgas trešās vietas īpašniecei "Rostov" (1:3, Jegors Klimenčuks) un Slovākijas vicelīderei "Žilina" (2:3, Kulē Mbombo, Elvis Stuglis). Sestdienas rītā "Riga" dosies uz treniņnometni Kiprā, kur piedalīsies Krievijas Nacionālās jeb otrās spēcīgākās līgas rīkotā turnīrā. Bez piecām spēlēm (grupu turnīrā pret Saranskas "Mordovia", Jaroslavļas "Shinnik" un Habarovskas SKA) gaidāmi vēl trīs pārbaudes mači – pret trešās līgas komandu Maskavas "Rodina", Premjerlīgas vienību Jekaterinburgas "Ural" un vēl nezināmu pretinieci.

Uz Kipru dosies arī Antonijs Černomordijs un Oļegs Laizāns, kuru atgriešanās ierindā pēc ķirurģiskas iejaukšanās šomēnes gan vēl nav gaidāma. Laizāns pēc apendicīta operācijas Latvijā aizvada individuālus treniņus un pilnībā atlabt varētu mēneša laikā, bet Černomordijs, kurš pašlaik rehabilitāciju veic Slovēnijā, pilnvērtīgus treniņus vēl nevarēs aizvadīt vismaz mēnesi. Latvijas izlases aizsargam tika izgriezts un iztīrīts menisks, lai tas neradītu problēmas nākamajā sezonā.

Vēl decembra izskaņā Baltkrievijā parādījās runas, ka Oļegs Kononovs varētu kļūt par čempiones Brestas "Dinamo" galveno treneri, taču klubs baumas noliedza. 2018. gada novembrī Kononovs atlaistā itālieša Masimo Karreras vietā kļuva par Maskavas "Spartak" galveno treneri un Krievijas Premjerlīgā ieņēma piekto vietu, taču amatā nenoturējās pat gadu. Izstājoties Eiropas līgas "play-off" kārtā un Premjerlīgā piedzīvojot ceturto neveiksmi pēc kārtas, krievu speciālists Kononovs tika atlaists jau septembra beigās. Pirms tam Kononovs trenēja Tulas "Arsenal", bet 2015. gadā ar "Krasnodar" izcīnīja Krievijas bronzu. Trenera karjeru Kononovs sāka ārzemēs, kā galvenais treneris vadot Ukrainas klubus "Karpaty" un "Sevastopol".

Izmantotie resursi:
https://www.sport-express.ru/footba...

     [+] [-]

, 2020-02-04 19:45, pirms 4 gadiem
tad Rigai jābūt min ambīcijām par EL grupu turnīru, savādāk nav vērts.

Premjerlīgas līmeņa trenerim algai jābūt n-reizes lielākai kā Koņevam, bet Latvijas zeltam mierīgi varētu pietikt arī ar Koņevu..

     [+] [-]

, 2020-02-04 20:49, pirms 4 gadiem
Nav slikti, bet vairāk priecētu, ja atrastu vēl kādus pāris labus leģionārus. Piemēram, viens pats Valerjanoss pagājušajā Eirokausu sezonā visu komandu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā pacēla vienu līmeni augstāk un gandrīz ievilka EL grupu turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2020-02-04 20:55, pirms 4 gadiem
Maskavas Spartakā visu to laiku kamēr viņš bij galvenais, līdzjūtēji viņu necieta un lamāja. Spartaka līdzjūtēji nereāli priecājās, ka šo fruktu izlidināja.

     [+] [-]

, 2020-02-04 21:39, pirms 4 gadiem
Pilnīgi pie kājas kas tam krievu klubam ir treneris,ja tas būtu mūsu klubs tad sauktos "Rīga",bet Riga nav latviešu klubs, pēkšņi radās tas klubs,droši vien pa krievu naudu,cerams ka tāpat pazudīs

     [+] [-]

, 2020-02-04 22:17, pirms 4 gadiem
karlsons13 rakstīja: Pilnīgi pie kājas kas tam krievu klubam ir treneris,ja tas būtu mūsu klubs tad sauktos "Rīga",bet Riga nav latviešu klubs, pēkšņi radās tas klubs,droši vien pa krievu naudu,cerams ka tāpat pazudīs
Tikai ja butu tikusi grupu turnira, un butu atbraucis kads grands, butu skrejis uz stadionu, pamulkis!