Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga" FC akadēmija sakauj "Manchester City" un "Zenit", triumfējot "Riga Cup"

Krišs Upenieks

"Riga" FC akadēmija sakauj "Manchester City" un "Zenit", triumfējot "Riga Cup"
Foto: Riga FC

Aizvadītajā nedēļās nogalē "Riga" FC U15 komanda triumfēja starptautiskajā jauniešu futbola turnīrā Riga Cup! Pēc trim uzvarām grupā rīdzinieki pusfinālā ar 3:0 sagrāva "Manchester City", bet finālā pēcspēles sitienos uzvarēja Sanktpēterburgas "Zenit".

U15 grupā startēja 16 komandas no astoņām valstīm (Latvija, Igaunija, Krievija, Anglija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Somija), kuras bija sadalītas četrās grupās katrā pa četrām komandām.

"Riga" FC komanda pirmo posmu aizvadīja D grupā, kur izcīnīja trīs uzvaras. 4:0 pret Anglijas "Norwich City", 4:3 pret Somijas "Espoo", 9:2 pret Norvēģijas "Samba", attiecīgi rīdzinieki iekļuva "Riga Cup" turnīra pusfinālā.

Pusfinālā "Riga" FC pretī stājās varenā Anglijas Premjerlīgas kluba "Manchester City" akadēmijas U15 komanda. Rīdzinieki demonstrēja izcilu disciplīnu savā laukuma pusē, izmantoja iespējas uzbrukumā un sagrāva Anglijas klubu ar 3:0. Finālā "Riga" FC pretinieki bija Krievijas Premjerlīgas vadošā kluba Sanktpēterburgas "Zenit" jaunieši.

Mača pamatlaikā komandas gūt vārtus nespēja, un noslēgumā turnīra uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles sitienu sērijā. Katra komanda izpildīja pa trim sitieniem, un "Riga" FC uzvarēja ar 2:1, divas reizes mūsu komandu glābjot vārtsargam.

Tāpat vērts atzīmēt, ka Ruslans Šemetovs un Ivans Patrikejevs ieguva turnīra labāko spēlētāju balvas, attiecīgi labākais vārtsargs un labākais spēlētājs.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-akademija-sa...

     [+] [-]

, 2020-02-04 20:52, pirms 4 gadiem
Kopš kura laika futbolā (īpaši jauniešu) 3:0 ir sagrāve?

     [+] [-]

, 2020-02-04 20:59, pirms 4 gadiem
Paldies. Puikas malači!!!

     [+] [-]

, 2020-02-04 21:03, pirms 4 gadiem
Rezultāti iepriecinoši, vien paliek jautājums, cik tie objektīvi (vai grandi patiešām startēja labākajos sastāvos, vai mūsējiem nebija piešprice no citiem utt.). Tāpat nevar aizmirst, ka mūsējie daudzos sporta veidos bērnu un jauniešu sportā uzrāda ļoti labus rezultātus, bet pēc tam viss kaut kur izčākst... Lai vai kā, tāpat 3:0 pret ManCity U-15 grupā ir patīkami, un gribas ticēt, ka tie puikas, kas to paveica, turpinās aktīvi spēlēt un pilnveidot savu meistarību, lai kādreiz kļūtu par nākotnes Latvijas spēlētājiem un veidotu izlasi, kas regulāri startētu Eiropas un pasaules čempionātu finālturnīros.

     [+] [-]

, 2020-02-04 21:42, pirms 4 gadiem
Kads zurnalists varetu uzrakstit rakstu, kapec musejie jaunieshi biezhi uzrada labus rezultatus shados turniros. Vai tiesham pretinieki speelee ar 5. sastavu vai kas?

     [+] [-]

, 2020-02-05 00:35, pirms 4 gadiem
pēc LFF spriežot, šī komanda pag gad nespēlēja spēcīgāko 10 niekā
https://lff.lv/sacensibas/jauniesi/...

arī 2 desmitniekā nē
https://lff.lv/sacensibas/jauniesi/...

vienā no trtešā līmeņa četrām apakšgrupām ieņēma 3 vietu
https://lff.lv/sacensibas/jauniesi/...

Jūs ko to nopietni?? kor atradāt komandu??

     [+] [-]

, 2020-02-05 00:48, pirms 4 gadiem
Paziņam puika spēlē Riga FC - šis sastāvs, pamatā, ir Skonto jaunieši, jo komandas, cik sapratu, esot apvienojušās. Nevaru spriest par "City", bet "Zenit" šis esot 1. sastāvs tam pašam gadam. Teica, ka Zenit pārsvarā ar šitiem špīleriem piedaloties šī dzimšanas gada turnīros Krievijā un Eiropā jau n-tos gadus.