Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Karašauskam "hat-trick", "Skonto" iznīcina "Ventspili"

Andrejs Siliņš

Karašauskam "hat-trick", "Skonto" iznīcina "Ventspili"
Artūrs Karašausks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Otrdien Ziemas kausā futbolā Rīgas "Skonto" izcīnīja otro uzvaru turnīrā, šoreiz ar rezultātu 5:0 sagraujot savu allaž niknāko sāncensi "Ventspili". Artūrs Karašausks uzvarētāju rindās izcēlās ar trim vārtu guvumiem.

Virslīga, Latvijas kauss vai Ziemas kauss - "Ventspils" un "Skonto" cīņas allaž ir principiālas. Tieši tāda tā bija arī otrdien "Skonto" hallē, pirmajam puslaikam paejot lielā cīņā un nepiekāpībā. "Ventspils" komandai laiku pa laikam izdevās pa kādam labam pusmomentam, arī "skontieši" nepalika atbildes parādā. 25. minūtē no kājām tuvu soda laukumam tika nopļauts Aleksejs Višņakovs, Osipovam izdevās labs sitiens pie labā vārtu staba, taču mazliet garām vārtiem, un rezultāts atkal nemainījās.

Spriedzi paliecināja arī asās epizodes, par ko netika taupītas arī dzeltenās kartītes. 37. minūtē "skontieši" ielauzās soda laukumā, pirmo sitienu Meļņičenko atvairīja, bet Višņakovs bija pirmais pie atvairītās bumbas un trieca ar pēdas ārmalu to vārtos - 1:0. Ventspilnieki sasparojās pēc zaudētajiem vārtiem un uzreiz atbildēja ar mazu uzbrukuma vilnīti. Dažas minūtes vēlāk Višņakovs atkal bija labā situācijā, tomēr šoreiz pārāks bija Meļņičenko.

52. minūtē pēc Alana Siņeļņikova sitiena neērtu bumbu izvilka Germans Māliņš, brīdi vēlāk kurzemniekiem no stūra sitiena atkal bija laba iespēja. Pēc dažām minūtēm Krjaukļa ar galvu sistā bumba nolidoja garām vārtu stabam. "Skonto" savas iespējas neizniekoja,un pēc lieliska Pallo gājiena kreisajā laukuma malā sekoja piespēle vārtu tuvumā, kur Artūrs Karašausks raidīja bumbu vārtos,panākot 2:0. Vien pāris minūtes vēlāk Gabovs otrā laukuma pusē veica reidu, piespēlēja Gutkovskim, un Vladislavs panāca jau graujošu 3:0.

64. minūtē Gutkovskis atkal bija uzbrukuma smailē, tika nogāzts no kājām soda laukumā, un tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu. To realizēt devās Karašausks, kurš ar izcilu sitienu kreisajā augšējā stūrī panāca jau 4:0. Antons Jemeļins dažu minūšu laikā nopelnīja arī otru kartīti un atstāja ventspilniekus mazākumā. "Skonto" spiediens turpinājās vēl izteiktāk, un Karašausks 20 minūtes pirms beigām guva savu "hat-trick" (5:0).

Desmit minūtes pirms beigām Ritvars Rugins saņēma savu otro brīdinājumu, atstājot "Ventspili" deviņu vīru sastāvā... "Skonto" izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, kamēr ventspilniekiem pirmais zaudējums.

Ventspils - Skonto 0:5 (0:1)
Vārti: Višņakovs 37', Karašausks 57' 64' 70' Gutkovskis 59'
Ventspils: Meļņičenko, Kurakins, Žigajevs, Rečickis, Siņeļņikovs, Karlsons, Diaņs, Barinovs, Jemeļins, Krjauklis, Rugins.
rezervē: Raļkevičs,Koļesovs, Solomatovs, Vērdiņš, Ignatāns, Indrāns, Tīdenbergs, Mordatenko, Ulimbaševs, Svārups, Mujeci, Džodičs
Skonto: Māliņš, Jermolajevs, Osipovs, Bērenfelds, Kozlovs, Pallo, Višņakovs, Karašausks, Gutkovskis, Rode, Gabovs.
rezervē: Pavlovs, Strods, Riherts, Smirnovs, Kļuškins, Kārkliņš, Sovers, Milašēvičs, Šilings, Usanovs.

Ziemas kauss, A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Skonto220011:06
2.Ventspils32017:66
3.Metta/LU10011:50
4.Daugavpils20020:80

Ziemas kausa trešās nedēļas kalendārs

DatumsSākumsGr.SpēleRez.
3.02.13:15AVentspils-Skonto0:5
4.0213:15BLiepāja-Valmiera/Glass
5.0213:15BRēzekne-Gulbene

Pilns spēļu kalendārs pieejams šeit.

1 2 44 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-03 15:11, pirms 9 gadiem
ahahahaha video studijā, lūdzu

  -1 [+] [-]

, 2015-02-03 15:11, pirms 9 gadiem
Bet nu iepazīstieties ar Skonto sastāvu - tas vairs nav šī brīža Virslīgai atbilstošs, goda vārds.
Ok, dziļums varbūt nav tāds, kādam vajadzētu būt normālam futbola klubam, bet pagājušogad pussezonu izdzīvoja ar 14 spēlētājiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-02-03 15:13, pirms 9 gadiem
skonto cepuri nost
Ventspils Jemelinu jasut uz FK Liepaja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-03 15:14, pirms 9 gadiem
>>>fans366
Cerams ,ka pielaidīs ,jo FKV šodien darīja visu,lai apelācijas komisijai liktu saprast,ka tādu superklubu no virslīgas izmest nedrīkst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-02-03 15:15, pirms 9 gadiem
Sastāvs neslikts Skonto, būs smieklīgi, bet vienlaicīgi pareizi, ja atstās viņus bez virslīgas. Man vismaz nav ticība, ka parādu atmaksas grafiki tiks ievēroti un jaunās algas godīgi maksātas.

  -3 [+] [-]

, 2015-02-03 15:18, pirms 9 gadiem
BEfast rakstīja: skonto cepuri nost
Ventspils Jemelinu jasut uz FK Liepaja
Jemelinu jasut uz VP ar Kosmacovu un Vlasovu

     [+] [-]

, 2015-02-03 15:33, pirms 9 gadiem
Kas tad nu Ventspilij notika??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-03 15:44, pirms 9 gadiem
Ārprāts,kas par rezultātiem! Tad rīt gaidāms atkal kautkas tamlīdzīgs Liepājas -Valmieras spēlē? Valmierieši šoreiz izbaudīs peramos zēnus!
Slēpts komentārs: Andris5

  -4 [+] [-]

, 2015-02-03 16:03, pirms 9 gadiem
Nevarēju saprast, kur "acīgā" Starkova izlases kandidāts un nākotnes zvaigzne Kļuškins palicis, re ka Skonto uzpeldējis, tad jau galīgi zemē metams nav.

Paradoks, bet neskatoties uz visiem nesmukumiem, nevienozīmīgo attieksmi, grūtajiem laikiem, Skonte ne ūdenī grimst, ne ugunī deg, ja būs nauda, tad pirmā vieta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-02-03 16:14, pirms 9 gadiem
Skonto ir jabut Virsliga! Jus to pashi saprotat es runaju par jums heiteriem,nesmu nekads Skonto fans,bet saprotu ka delj shis komandas kaut cik vismaz skatamaks bus chempionats...
Pietam kursh piekrit tam,ka par Rigas galveno komandu paliek kkada DR VAI META....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-02-03 16:22, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS2 rakstīja: Pietiek troļļot, tu esi futbola sadaļas izsmiekls un lielākais trollis! Par to tev vajag titulu!
šoreiz Zelta sietiņ pats uzprasijies,ar šo profilu tu troļļo zem citiem rakstiem nenormāli daudz un vienmēr šim tavam profilam ir ļoti daudz mīnusu,pieņemu iespēju ka arī tur tu šos mīnusus sev pats piepluso!

  +1 [+] [-]

, 2015-02-03 16:22, pirms 9 gadiem
Skonto spēlēja par savu dzīvību, Ventspils -- mazliet īpašāku treniņmaču; tāpēc arī tāds rezultāts. Būtu ventspilnioeki realizējuuši kādu no saviem trim četriem pusmomentiem pie 0:0 un 0:1, tad vēl nevar zināt, kā spēle aizietu, tomēr vismaz nedaudz gatavāks Skonto šobrīd ir.
Starp citu, Lietuvā ar pirmo piegājienu augstākās līgas licences dabūjušas tikai piecas komandas, arī čempions Žaļģiris vēl bez licences. Lietuvā gan ir parasts, ka pēc "kļūdu labojuma" vēl diezgan daudzas apelācijas tiek apmierinātas un licences galu galā piešķirtas.

  +7 [+] [-]

, 2015-02-03 16:23, pirms 9 gadiem
Neviens negrib pamatot savu spriedumu k'āpēc SKONTO var nemaksāt naudiņas,bet citiem ir jāmaksā! Nabadzīgi ir visi šajā valstī!

  +6 [+] [-]

, 2015-02-03 16:26, pirms 9 gadiem
shcips rakstīja: Skonto ir jabut Virsliga! Jus to pashi saprotat es runaju par jums heiteriem,nesmu nekads Skonto fans,bet saprotu ka delj shis komandas kaut cik vismaz skatamaks bus chempionats...
Pietam kursh piekrit tam,ka par Rigas galveno komandu paliek kkada DR VAI META....
Skonto nav jābūt virslīgā.
Ja kāds man divus gadus būtu parādā naudu, katru nedēļas nogali apgalvotu, ka tūlīt atdos, tad, kaut vai arī pēc diviem gadiem atdotu, uz viņu vairs nepaļautos nekad. Nevajag virslīgai cirku, ka pastāv liela iespēja, ka atkal sezonas otrajā pusē no klub mūk prom spēlētāji, boikotē spēles, komandai ir jāatņem punkti. Ja klubam būtu stabils sponsors, tad jau tagad būtu par to informācija, būtu parādi atmaksāti. Tagad tas izskatās pēc cirka turpinājuma ar kaut kādiem mistiskajiem krievu sponsoriem, kas ir un tad pazūd.

  -1 [+] [-]

, 2015-02-03 16:34, pirms 9 gadiem
wolf1 rakstīja: Ārprāts,kas par rezultātiem! Tad rīt gaidāms atkal kautkas tamlīdzīgs Liepājas -Valmieras spēlē? Valmierieši šoreiz izbaudīs peramos zēnus!
Rīt es domāju ka būs interesants mačs,tas mačs noteikti jāskatās!

     [+] [-]

, 2015-02-03 16:36, pirms 9 gadiem
barakuda21 rakstīja: Neviens negrib pamatot savu spriedumu k'āpēc SKONTO var nemaksāt naudiņas,bet citiem ir jāmaksā! Nabadzīgi ir visi šajā valstī!
Visi?!Laikam neesi redzējis ar kādiem autiņiem pārvietojas cilvēki.Cik daudz ir pēdējo gada izlaiduma LUX autiņu.Un cik daudz LV ir dārgo autiņu.

  +5 [+] [-]

, 2015-02-03 16:41, pirms 9 gadiem
Rīt FK Ventspils tiksies 2.pamatskolas laukumā ar FK Šauli komandu.Domāju šī mētāšanās no treniņiem un spēlēm arā svaigā gaisā ,bet pēc tam manēžā arī atstāj savu iespaidu.Tāpēc dziļākus secinājumus izdarīt nav jēgas.Treniņspēle ir un paliek treniņspēle.Kas attiecās uz pieminēto komandas vecumu,tad es domāju,ka vadība tomēr rēķinājās ar to,ka jāspēlē būs čempionlīgas kvalifikācijā un tāpēc vairāk spiež uz pieredzējušiem spēlētājiem.Tiesa tā ir tikai mana subjektīvā versija.

  +5 [+] [-]

, 2015-02-03 16:45, pirms 9 gadiem
Tā komentē it kā tas būtu valsts čempionāts,ja ES nemaldos pagājušo gadu Ventspils ar 1:3 zaudēja Latvijas kausā(Ceturtdaļfinālā)Jelgavai,bet tāpat kļuva par valsts čempioni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-03 17:18, pirms 9 gadiem
shcips rakstīja: Par to algu jau protams,tev taisniba,bet es runaju par futbolu,tiiri futbola zina,saporti taja komanda ir daudz puisi,kuri ir priecigi uzvilkt skonto kreklu un parstavet sho komandu,tur ir speletaji kuri ir Skonto sistema no bernibas,tadiem zanudaam ka tev un vel daudziem no sc lasitajiem to nesaprast,neaptvert!
Ja tie spēlētāji ir tik lielā svētlaimē par spēlēšanu tur, kāpēc tad pagājušajā gadā bija spēles boikotēšana, kritās spēles sniegums sezonas beigās un daži aizgāja? Izskatās, ka tā vis gluži nebija, ka visi bija apmierināti.
Un futbola klubs nav tikai spēlētāji, tā ir vairāk organizācija, kurai ir zināmas prasības jāievēro. Ko par šo organizāciju šobrīd zinu. Priekšā izcili šaubīgs tips - Villerušs, kas jau FK Rīgu nolaida pa burbuli, ir pieredze parādu neatmaksāšanā un solījumu nepildīšanā. Un pilnīgi neviena reāla, publiska fakta, ko nolikt priekšā, lai varētu ticēt, ka finansējums sezonai ir. Tikai runas par kaut kādiem mistiskiem investoriem, kuri tikpat mistisku iemeslu dēļ vēl nevar rādīties sabiedrībā, īsti nepamatojot kāpēc, mistiski parādu atmaksas grafiki, kurus neviens nav redzējis.
Kluba vēsture nedrīkst būt attaisnojums visam.
Slēpts komentārs: Andris5
Slēpts komentārs: shcips

  -2 [+] [-]

, 2015-02-03 18:03, pirms 9 gadiem
atšķirībā no groza BKV, kājas FKV ir tikai čempions uz papīra ar treneri treniņkostīmā puchinskas/ ha- ha/, tgd eju uz mīnusu rekordu /he-he/
Slēpts komentārs: T.G.H.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-03 18:16, pirms 9 gadiem
Sakiet, ko gribat, bet ne jau velti rezultāts šāds bija... Kamēr FKV vēl tikai būvējas un meklē savu kodolu, Skonto tāds jau ir! Redz, ko nozīmē spēlēšana bez maiņām, redz ko nozīmē sastāva stabilitāte.

Neatminos pēdējo reizi, kad FKV jebkādu turnīru ietvaros būtu zaudējuši ar tādu rezultātu. Liela sāpe Latvijas futbolam tā būs, ja Skonto nepielaidīs. Lai arī ir tikai sezonas gatavošanās posms, jau tagad redzams, ka šie čaļi ar Skonto būtu spējīgi aizsniegties līdz titulam.
1 2 44 komentāri