Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Siņeļņikovs: "Uz 2. puslaiku izgājām kā pie rezultāta 0:0"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Siņeļņikovs: "Uz 2. puslaiku izgājām kā pie rezultāta 0:0"
Alans Siņeļņikovs (no labās) spēlē pret "Ventspili"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

"Skonto" uzvaras vārtu autors Virslīgas 2. kārtas mačā pret "Ventspili" (1:0) Alans Siņeļņikovs pēc svētdien gūtās uzvaras atzina, ka, neskatoties uz atrašanos vadībā pēc pirmā puslaika, spēles otrajai daļai tika izvēlēta pozitīva taktika.

Vienīgos vārtus vakar guva Alans Siņeļņikovs. "Skonto" malējais pussargs iesitis visās trīs šīs sezonas rīdzinieku spēlēs – arī kausa ceturtdaļfinālā un Virslīgas 1. kārtā – abos gadījumos pret FC "Jūrmala".

"Jā, atkal izdevies lielisks soda sitiens. Kamēr sanāk iesist, jāizmanto šis trumpis. Jau agrāk pie soda sitienu izpildes esmu pastiprināti strādājis, tāpēc vismaz man pašam gūtie vārti nav pārsteigums. Šoreiz paveicās, ka bija rikošets. "Ventspils" vārtsargs virzījās uz tuvo stūri un tika noķerts pretkustībā," realizēto soda sitienu komentēja Siņeļņikovs.

"Skonto" pussargs atzīst, ka 1. kārtas neveiksme pret "Jūrmalu" bija spēlētāju galvās ilgi, taču pret "Ventspili" papildus noskaņošanās nav nepieciešama: "Tikām skaidrībā ar pieļautajām kļūdām iepriekšējā spēlē un pārslēdzāmies uz "Ventspils" maču. Visi ļoti labi apzinās, ka tas ir derbijs, īpaša spēle. Šajā kategorijā ietilpst arī Liepāja un Daugavpils."

"Teikšu godīgi – no "Ventspils" gaidījām vairāk. Liels nopelns viņu pieticīgajā sniegumā ir arī mūsu spēlei. Ja reiz uzvarējām, tad tā arī bija. Uz 2. puslaiku izgājām kā pie rezultāta 0:0. Treneru norādījums bija spēlēt tāpat kā pirmā pirmajā puslaikā, nepiespiesties pie saviem vārtiem. Protams, pašās mača beigās izteikti spēlējām uz rezultāta noturēšanu un darbojāmies pēc iespējas vienkāršāk," spēles taktiku atklāja Siņeļņikovs.

Vaicāts, vai nav bijis nobažījies, ka daudzos neizmantotos momentus beigās nāksies nožēlot, Siņeļņikovs atbildēja noraidoši: "Mums bija daži labi pretuzbrukumi, Ruslans [Mingazovs] varēja iesist. Būtībā ticējām savām spējām, ka izdosies nosargāt minimālo pārsvaru."

Bijušais "Skonto" uzbrucējs Daniils Turkovs, kurš šosezon atgriezies Latvijā un pārstāv valsts čempionvienību "Ventspils" pēc mača uzsvēra spēlēšanas uz mākslīgā seguma nozīmi.

"Puiši centās, ar pašatdevi problēmu nebija. Teikšu, ka veiksme nebija mūsu pusē. Uz sintētikas spēlēt mums nepatīk, to jau teicām pēc kausa spēles Jelgavā. Tur ir mazāks laukums nekā "Skonto" hallē. Šeit jau bija patīkamāk spēlēt, taču tas arvien nav ne tuvu tam, kā spēlēt uz dabīgā zāliena," pēc zaudējuma norādīja Turkovs.

Neveiksmīgajam sezonas startam esot vairāki iemesli: "Bez šaubām pats galvenais diskomforta cēlonis ir mākslīgā seguma laukumi. Jāatzīmē arī tas, ka komandai ir pamatīgi nomainījies sastāvs – no pagājušā gada komandas šogad sākumsastāvā ir pieci cilvēki. Cik ilgs laiks būs nepieciešams, lai komanda saspēlētos tik labi, lai sevi saprastu no pusvārda, grūti pateikt. Šobrīd mazāka apjoma progress jāgaida ar katru spēli."

Pēc atbraukšanas no Ungārijas ar iejušanos jaunajā komandā problēmu nav bijis: "Viss kārtībā, puiši ir draudzīgi. Pamazām pierodu un ticu, ka ar katru spēli pielikšu. Par to, vai izdosies kļūt par sākumsastāva spēlētāju, rādīs laiks un treniņos paveiktais darbs."